Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já mám také potíže s hýžděmi, pálením a svěděním hlavně při sezení. Nevím, co s tím.
Zkus to téma probrat s fyzioterapeutkou, já měla taky svého času různá pálení a svědění na těle a bylo to způsobeno neuro drážděním právě z těch oblastí zad. Kostrč nemusí být výjimkou.
@SaxaL píše: Více
Děkuji za radu. Zkusím. Můžu se zeptat, jestli tto přestalo? Pokud ano, jak se to vyřešilo? Tento problém mám i na přední straně stehen.
@Anonymní píše: Více
Hele, to by odpovídalo. Já měla problémy s SI skloubením, později s kostrčí (ale to tak, že se mi i špatně vstávalo, mobilizace bolela příšerně, bolely mne i spodní orgány), a z toho esíčka to šlo právě do necitlivosti a brnění přední strany stehna, do lýtka, porůznu. Fakt porůznu, stěhovalo se to.
Jak se rozvolňovaly blokády, přešlo to postupně. Ale také se to objevuje, když někde něco začíná, takže nikdy už se toho asi nezbavím, ale zase vím, kde co rozcvičit a že to přejde.
Promiň, to jsem já, omylem jsem dala anonym.
Jo a ještě to bylo vždycky tak jako horší po covidu… to mne brněly dlouhodobě i čelisti a tak.
A dlouhodobě teda mám tenhle pocit na žebrech, po prsu, blokáda od lopatky, tam se to teda špatně s tím pracuje, mám to téměř trvale už řadu let. V nejhorších chvílích mi je nepříjemný i triko, nosit podprsenku a tak, takže vím asi, jaký pocit popisuješ. Není o kůži, ale o těch nervech v ní no… ![]()
Tak to mám asi fakt stejný. Třeba se mi letos k tomu přidaly i nepříjemné pocity jako tlak lemu od ponožek (měla jsem pocit, že mě ponožky jakoby škrtí) nebo mě vadí mít jakýkoli upnuty kalhoty a také upnuta podprsenka. Měla jsem pocit, že nemůžu ani dýchat. Nosím samé volné věci. Takže mám jít s tím k fyzioterapeutce? Chodím tam právě s asymetrii zad, ramen a klíční kostí. Chtěla jsem zkusit i CT malé pánve, jestli tam něco není, ale doktorce se do toho moc nechce.
Fakt bych tipla na ty nervy od zad… popiš to na fyzio. Minimálně uvidíš, jestli uvolnění pomůže (a to taky může třeba až za dvě tři schůzky), pokud ne, až pak bych řešila jiné příčiny.
A připomínáš mi to, ano, když mě ta noha brněla, takový tupý pocit po kůži, tak jsem i měla pocit, že mám tu nohu oteklou a větší. Jsem se i měřila, jak mě to vyděsilo. Ale byl to jen pocit.
Tak to jsem ráda, že nejsem blázen. Už jsem s tím chtěla jít k psychologovi. A jak si psala o bolesti spodních orgánů, tak mám pořád takový divný tlaky a tupé bolesti v oblasti mocaku a močové trubice bez zánětu. Prodělala jsem jen jeden a to před asi 9 měsíci. To bude asi taky podobný. No, snad se to vyřeší. Bere to hodně energie a špatně se soustředím na jakoukoli práci.
Ano, pocit nedočůranosti, tlaku (asi jako na konci těhotenství), reálně zácpa, pocit nevyprázdnění, k zbláznění. Už jsem taky hledala různý kýly v konečníku nebo prolapsy dělohy. Jeden čas, a to se mi často vrací teda, jsem měla extrémně bolestivou jednu stranu, no… víš čeho, ale fakt jako kdybych byla natržená. Uvnitř jsem cítila uplně tuhou zeď skrz pochvu, jak ty svaly byly napjatý a ztuhlý.
Jinak asymetrii pánve mám, takže pro mě to je celoživotní boj už.
Ten systém svalů je tam hodně citlivý a je to nápor na psychiku. Držím ti fakt palce, ať to brzo rozsekneš.
Moc díky. Snad se to tou fyzioterapií vyřeší. Ještě jsem se chtěla zeptat, nevím jestli to spíš není jen můj pocit… Přijde mi, že po alkoholu se ty bolesti vždy zhorší. Máš/měla si to taky tak?
Nemáte náhodou někdo problém s lechtáním/svěděním kůže v oblasti kostrče a mezi půlkami při dotyku oblečení o tuto oblast? Kvůli svědění a pálení v intimních partiích mi doktorka doporučila nějakou dobu, než se nemoc vyléčí, nosit oblečení bez spodniho prádla. Chodím takto pouze doma už půl roku a z ničeho nic po půl hodinovém ležení na zemi na zádech (na doporučení od fyzioterapeutky jsem cvičila záda) mě začala bolet kostrč. Hned poté mi začala tato nepříjemná přecitlivělost. Budu ráda za rady a doporučení. Nevím, co s tím. Bohužel ještě ve spodním prádle doma nevydržím. Jen když jsem v práci, tak to nějak přežívám.