Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj.
V noci se mi osypalo dite 14 mesicu.
Na radu kamaradky jsem nakapala fenistil.
rekla mi 2kspky na kg ale nedodala, ze ve 3 davkach …
No jiste, mela jsem si orvni precist letak …
kazdopadne jsem dala 20 kapek (klucik ma 10kg) …
leky jsem podala v pul 7 a ted spokojene chrupe …
vim ze oredavkovani je spis pul lahve, ale ted se bojim sedativnich ucinku jako zastava dechu a nemuzu usnout …
co myslite? mam sledovst?
dekuji
Zavolej na TIS (toxikologické informační středisko), tam ti poradí. Spíš to nic nebude, ale jistota je jistota… Telefon na ně je 224 919 293. Vždy při tom, co dítě požije něco potencionálně jedovatého, saponáty, moc léků, lék omylem atd… volat TIS!!!
Dekuju! volali jsme prave na pohotovost a tam rikali, ze by to nic udelat nemelo.
ale stejne mam strach …
Ja bych zavolala do nemocnice a poradila se tams nejakym doktorem.
Volali jsme, rikali ze by ti nelo byt ok, at ho zkusim vzbudit - to se povedlo. spokojene chrni …
spis asi cekam ze nekdo rekne ze se mu taky stalo a vse bylo ok…
blby ze se ma 6 hod sledovat zvysena osoalost nebo hyperaktivita, coz jde tezko ve spanku
Není třeba se bát, Fenistil se může dát i jednou denně - jako večerní dávka
. Info přímo z nemocnice, kde ho malé doktorka tak davkovala
.
@Renninka píše: Více
Fenistil muze zpusobit zvysenou ospalost i pri normalni davce. Skoro dvouletak dostal kdysi normalni davku a probudil se s revem, unaveny, prospal tehdy den az do 15-hodiny a pak znicehonic se probral a bych v pohode. To stejne kdysi dcera, nekdo je citlivejsi.
Nic to neudělá. Fenistil je poddavkovany vetsinou dávám dětem víc kapek.
@Renninka Stalo se nám, že prcek asi ve 3,5 letech vypil půlku lahvičky. Volali jsme na tu toxikologickou linku, tam nás radši poslali do nemocnice. Tam lékařka napřed že to bude ok a poslala nás domů, ale nakonec na tu linku volala taky a nechali nás jeden den na pozorování. Nic mu nebylo nakonec, jen sledovali.
Pokud už uplynulo několik hodin a dýchá normálně, pravděpodobně je vše v pořádku, ale určitě ho sleduj – hlavně dech a reakce. Pokud by se zdál nadměrně ospalý, měl zpomalené dýchání nebo nereagoval, raději volej pohotovost. Příště radši vždycky ověř dávkování u lékaře nebo v letáku.
@ruzzicka píše: Více
Ty vzdycky vlitnes do starší duskuse a začneš rozdavat „rady“. Stačí kouknout na datum a víš, ze je dávno vyřešeno.