Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den,
Mám na Vás dotaz.. problémy s menstruací mívám často nicméně nikdy mi nepřišla dříve.
Antikoncepci nemohu brát kvůli zdravotním problémům, přibližně 2roky už ji mám vysazenou. Stává se mi, že se mi menstruace zpozdí nebo někdy bývá slabší.
Teď se mi dostavila o 4dny dříve, první den byla silnější, červená. Den druhý už je slabá, spíše takové špinění.
Přibližně před týdnem jsem měla nechráněný sex, který proběhl jinak a pro jistotu jsem si vzala nouzovou antikoncepci. Sexu bylo více ale ty proběhly bez problému.
Co se týče mého pracovního života, v posledních dvou měsících je plný stresu, věčných nervů a problémů. Do toho jsem měla v celku rychlí úbytek váhy… je toho více najednou.
Pročítám různé diskuze a články, je spousta variant čím by to mohlo být způsobeno.
Proto se jen ze zajímavosti ptám, jestli s tím máte někdo zkušenosti případně co si o tom myslíte.
Těhotenský test si budu dělat v den kdy by se mi měla dostavit normálně menstruace, případně budu řešit s doktorem.
Předem děkuji ![]()
@Sušenka_M1 ta nouzová antikoncepce je šílená nálož hormonů a ta ti rozhodila cyklus a všechno, chvíli trvá, než se s tím tělo srovná a bude vše jako dřív,
a nevím - já to nikdy neužila - ale není tohle napsané v příbalovém letáku?
@Sušenka_M1 zkus chvíli vydržet, možná to opravdu bude tou pilulkou. Dala bych tomu 2 měsíce a jestli budes mit stale a furt predmenstruacni špinění, tak ti s největší pravděpodobností chybí progesteron. To je pak na gyndu na vyšetření hormonální (ne) rovnováhy.
@stinga ano, je psáno že může rozhodit cyklus. Spíše mě děsí to, že to nemám silné a jen teď spíše špiním. Četla jsem že to muže být začátek těhotenství.
@suzka1 menstruace by se mi měla dostavit ve čtvrtek, tak uvidím jak to proběhne. Nicméně mám strach ze bych mohla být těhotná.
@suzka1 ještě se zeptám co znamená špinění? Já jsem první den měla v celku silné krvácení, krev měla normální zbarvení, den poté už to bylo jen špinění. Lze toto brát jako špinění??
@Sušenka_M1 ja beru špinění jako že mi staci 1-2 intimky denně a je to prostě slabé krvácení. Pockej ještě chvili a jestli to máš dostat, tak test si můžeš zkusit i den nebo 2 pred ms, třeba by byl případně vidět duch. Ale těhotná podle mě nejsi. Bude to tou pilulkou, to je prostě drijak.