Stačí jen chodit na prevenci?

13
31.8.24 17:16

Stačí jen chodit na prevenci?

Dobrý den,
byla jsem na po roce na gynekologické prevenci (stěr z čípku, ještě nemám výsledky). Ptala jsem se ji, zda je možný přes její ordinaci objednat test HPV. Řekla, že vše vypadá dobře a HPV určitě nemám a není třeba testovat.

Myslíte, že stačí jen tyto roční kontroly čípku? Má ho mít 80% lidí a já mám docela špatnou imunitu, takže se bojím že si s ním třeba moje tělo neporadilo ideálně.

Jinak ona mi nejdřív na otázku na HPV odpověděla „A máte VŮBEC stálého partnera? Já: "jo mám“
ona: „AhAaA tak SUPER“ takovým strašně překvapeným tónem.
Už jednou se mě ptala „A kdybyste otěhotněla, partner by zůstal??“ sama od sebe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4385
31.8.24 17:30
@Vorvana píše: Více

Mimo otázku, ale nepřemýšlela jsi o změně gynekologa? Takový osobní otázky by mi byly proti srsti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
31.8.24 17:36

@korn123 jj máš pravdu…právě jsem měla potřebu si rovnou i postěžovat na ty její poznámky :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.8.24 18:42

Proč hledat problém, tam kde není. Neee, nechci být protivná. Myslím, že prevence je naprosto dostačující. Hlavu vzhůru. Jen tak trosku odbocim…ja ještě třeba teda chodím na ultrazvuk prsou jednou ročně, protože je mám velká a na doporučení dr. je to lepší, protože po hmatu nemusí jít cítit prip. grčka. Je mi 39, chodím od 31 roku. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
655
31.8.24 18:47

@Vorvana určitě klasická cytologie stojí na 💩 cely život jsem ji měla pravidelně negativní v září negativní v říjnu HPV test na pojišťovnu a šup pozitivni určitě to není o tom že teď máte stálého partnera a určitě bych si u vašeho lékaře nechala udělat test na HPV nebo každý rok LBC cytologii ( 500/800kc ) určitě tyto řeči jsou blbosti…

Příspěvek upraven 31.08.24 v 20:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5138
31.8.24 18:55
@Lenca118 píše: Více

Píšeš to s takovou lehkostí, že další vyšetření dopadlo dobře, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
655
31.8.24 18:59

@smile_xxx je to super že si ho paní chce udělat právě proto že klasická cytologie je na 💩 a právě proto by si ho každá žena měla udělat a nebo aspoň lepší cytologii https://www.nasezdravotnictvi.cz/…ofesor-slama?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
655
31.8.24 19:02

@ibis NN bohužel byla jsem na vyšetření a podstoupila konizaci HPV 45 + ostatní výsledek HSIL CIN 2 rok po konizaci jsem šla na hysterektomii…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
655
31.8.24 19:05

@Elis Travnik též jsem si myslela že prevence stačí a šup bohužel jsou právě HPV které jsou v čípku a lékař nemá šanci je vidět a taky záleží zda jde něco vidět HPV tam bejt může než něco provede myslím že třeba LBC cytologie je aspoň spolehlivější než klasika ta stojí 💩

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
31.8.24 20:49
@Elis Travnik píše: Více

mám docela závažné gyn. onemocnění ale bohužel teď jsem zjistila, že té doktroce uplně neduvěřuju, tak proto ten „problém“. jde mi o prevenci, rozhodně nemyslím že bych ěmla rovnou rakovinu.
Pokud od 31 chodíš na prsa aniž bys měla jiný rizikový faktor, tak jsi se svou doktorkou teda o dost opatrnější než já

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
31.8.24 20:53
@Lenca118 píše: Více

děkuju Vám!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
31.8.24 21:00
@Elis Travnik píše: Více

jinak díky za komentář:) spíš si asi najdu gynekoložku, které budu trochu věřit, tahle fakt neznala ani účinky antikoncepce a pak jak jí člověk nevěří, tak hledá info jinde a dost věcí je věc názoru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
655
31.8.24 21:01

@Vorvana nemáte zač určitě se nenechte odradit máte na to vyšetření nárok jako samoplatce bez keců se divím že vás lékařka spis nepodpořila v tom testu nebo nabídla LBC cytologii…prevence není nikdy dost…v tom to směru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí