Předčasná puberta - výška

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3881
11.9.21 06:24

@smajlik123 Jasne,, tak to Uz rozumim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
3.1.22 22:07

Zdravím všechny, kteří právě řeší problém s předčasnou pubertou u svého dítka. My jsme tedy ve fázi čekání na endokrinolog. vyšetření, nicméně obvodní lékařka do žádanky napsala,, předčasná puberta". K dr nás dovedlo dceřino lehce nadměrné ochlupení. Má více chlupaté nohy a ruce a teď v 7 letech jí začínají růst chloupky tam dole. Celkem mě to vyděsilo. Jako nemá to moc, ale normálně tvrdé černé chloupky. Řeší tu někdo to stejné? Jaky důvod k vyšetření jste vašemu dítěti řekli? Bojim se, aby to nezačala moc řešit, jako že je to něco divného a aby z toho pak neměla nějaké trauma :,( Diky za každou radu, odpověď..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
3.1.22 22:29

@jenny97 Řekla jsem ji, že kontrolujeme, aby správně rostla. Že ochlupení budou mít všechny dívky, jen někdo ho má prostě driv

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
4.1.22 10:14

@ZustanSeMnou Moc diky za radu, tak nějak jsem si to říkala, že ji řeknu, že jde o kontrolu růstu a vývoje..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.2.22 17:43
@jenny97 píše:
Zdravím všechny, kteří právě řeší problém s předčasnou pubertou u svého dítka. My jsme tedy ve fázi čekání na endokrinolog. vyšetření, nicméně obvodní lékařka do žádanky napsala,, předčasná puberta". K dr nás dovedlo dceřino lehce nadměrné ochlupení. Má více chlupaté nohy a ruce a teď v 7 letech jí začínají růst chloupky tam dole. Celkem mě to vyděsilo. Jako nemá to moc, ale normálně tvrdé černé chloupky. Řeší tu někdo to stejné? Jaky důvod k vyšetření jste vašemu dítěti řekli? Bojim se, aby to nezačala moc řešit, jako že je to něco divného a aby z toho pak neměla nějaké trauma :,( Diky za každou radu, odpověď..

My to řešíme už asi rok. Taky ochlupení, prsa. Ted je dceři 9,5, kostní věk má o 2 roky napřed. Blbý jsou ta vyšetření, endokrinologie, gynda. Dneska už dokonce brečela, protože ji dr. dělala stěr z pochvy.To jsme nečekali a byla připravená jen na ultrazvuk. Čeká ji ještě CT. Je mi z toho všeho nanic.
Nejraději bych se na vše vykašlala. Dcera ví, že je to kvůli vzrůstu a zvládá to dobře. Jen dneska to vyšetření nás vykolejilo obě.
Omlouvám se za anonym, ale je to citlivé téma.

• Citovat
  • Upravit
1557
23.2.22 18:14
@Anonymní píše:
My to řešíme už asi rok. Taky ochlupení, prsa. Ted je dceři 9,5, kostní věk má o 2 roky napřed. Blbý jsou ta vyšetření, endokrinologie, gynda. Dneska už dokonce brečela, protože ji dr. dělala stěr z pochvy.To jsme nečekali a byla připravená jen na ultrazvuk. Čeká ji ještě CT. Je mi z toho všeho nanic.
Nejraději bych se na vše vykašlala. Dcera ví, že je to kvůli vzrůstu a zvládá to dobře. Jen dneska to vyšetření nás vykolejilo obě.
Omlouvám se za anonym, ale je to citlivé téma.

Ster z pochvy?
Která lékařka to dělala?
To tedy nechápu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
23.2.22 18:19
@Anonymní píše:

Vysvětlila ti proč ten stěr dělala? Ptala si se na to? Mělo to nějaký důvod.?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.2.22 18:53
@ZustanSeMnou píše:
Ster z pochvy?
Která lékařka to dělala?
To tedy nechápu

Dětská gynekoložka v nemocnici. Je to hormonální stěr. Za tři neděle budou výsledky a uvidí se co dál.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.2.22 18:58
@ludmilaadamkova píše:
Vysvětlila ti proč ten stěr dělala? Ptala si se na to? Mělo to nějaký důvod.?

Jo, ptala, Prý se zjištují hormony jak moc jsou změny rozjeté. Má už i dospělou dělohu a vaječníky s folikulem.

• Citovat
  • Upravit
1557
23.2.22 19:51
@Anonymní píše:
Jo, ptala, Prý se zjištují hormony jak moc jsou změny rozjeté. Má už i dospělou dělohu a vaječníky s folikulem.

Ježíš tonje strašný.
Proč jim nestačila ta krev?

Chudák malá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.3.22 11:50
@Anonymní píše:
Dobrý den, mé dceři (7 let) teď diagnostikovali předčasnou pubertu a říkali, že by jí píchali injekce, aby se to zastavilo a ona mohla ještě normálně růst. Máte s tím někdo zkušenosti? Opravdu léčba funguje? Pokud jste měli děti, které měly v podobném věku stejný problém a teď jsou už velké (je jim třeba 20 let), mohla bych se zeptat kolik měří? Děkuji všem za odpovědi.

A jak se ta puberta projevuje? Moji dceři je 7,5r už přes půl roku má sem tam pupinek, nebo černou tečku na nose, víc se jí masti vlasy, ted jsem si všimla chloupku na pohlaví. Jinak je malá 120 cm, drobná, dětská. Ty pupínky jsem zmiňovala dr už na 7lete prohlídce, nepovažoval to za důležité. Jsem z toho na nervy, zajdu s dcerou znova k dr a doufám, že se to bude nějak řešit :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.3.22 12:24
@Anonymní píše:

Je to cca 3 roky co jsem to stejně řešila, gynda pro dceru taky nic moc, ale Štedry zvládla krásně, dělali ji je hned první návštěvu, tak jsme taky nebyly připravené. Ale dr. byla suprova, vše ji vysvětlila a také vše popisovala v průběhu úkonu.

Jinak nejhorší pro psychiku dcery byl začátek menstruace v 10 letech. I když byla informována, byl to pro ni šok, celkem dost dlouho popírala zkutecnost. Na ČT jsme naštěstí nemusely, jen MR byla dvakrat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.3.22 12:27
@ZustanSeMnou píše:
Ster z pochvy?
Která lékařka to dělala?
To tedy nechápu

Ano děla se, ale jen z krajní části.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.3.22 12:30
@Anonymní píše:
A jak se ta puberta projevuje? Moji dceři je 7,5r už přes půl roku má sem tam pupinek, nebo černou tečku na nose, víc se jí masti vlasy, ted jsem si všimla chloupku na pohlaví. Jinak je malá 120 cm, drobná, dětská. Ty pupínky jsem zmiňovala dr už na 7lete prohlídce, nepovažoval to za důležité. Jsem z toho na nervy, zajdu s dcerou znova k dr a doufám, že se to bude nějak řešit :roll:

Pupinky bych neřešila, ale řekla bych ji o tom ochlupení. Já šla k dr. kvůli růstu prsou

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.3.22 14:07
@Anonymní píše:
Je to cca 3 roky co jsem to stejně řešila, gynda pro dceru taky nic moc, ale Štedry zvládla krásně, dělali ji je hned první návštěvu, tak jsme taky nebyly připravené. Ale dr. byla suprova, vše ji vysvětlila a také vše popisovala v průběhu úkonu.Jinak nejhorší pro psychiku dcery byl začátek menstruace v 10 letech. I když byla informována, byl to pro ni šok, celkem dost dlouho popírala zkutecnost. Na ČT jsme naštěstí nemusely, jen MR byla dvakrat.

Děkuji za tento příspěvek.
Prosím, roste dcera ještě? Kolik měří? Mám strach, že se po menstruaci omezí růst. Teď má 141 cm, je hubená. Dost sportuje, tak trochu spoléháme, že,, to ještě chvíli,, nedostane. Já začala skoro ve 12 a starší dcera také a i to mi přišlo brzy. Já měřím 166 a druhá dcera 163. Tak doufám, že alespoň do těch 160 doroste.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA