Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zanulinko moc mě potěšily dobré zprávy, tadeášek je moc krásnej a určitě bude v pohodě, moc držím pakce na další vyšetření ![]()
Zanulinko,to je ale nááádherný miminko,moc gratuluju.prosimtě a jak se ta odloučená placenta projevila?Poznala jsi to nějak?
Ahoj Zanulinku,stalo se mi to taky ve 38tt,snažili se mi čtyři dny porod vyvolat a když už bylo opravdu zle,vzali mě teprve na císaře,tenkrát nebyl internet,takže jsem nebyla až tak informovaná co se vlastně děje a byla jsem docela v klidu,vědět všechno co vím teď asi bych tam zešílela.Miminko je krásný a neboj bude v pořádku,holčina je naprosto v pohodě,čiperná až moc
tak držím palečky ať jste v pohodě ![]()
no bohužel jsem to nevedela. krvácela jsem, ale mohlo to být z vyšetření… kámoška také krvácela a vše bylo ok, až při porodu se to zjistilo. ale naštětí vše dobře dopadlo. jsme oba uplně zdravi i přesto, že synek byl tedy bez kyslíku nakonec 5minut. ale třetí dítko mě lékaři nedoporučují, chtěli jsme ještě zkusit holčičku, ale riskovat nechceme. jsme radi, že oba žijeme…
Ahojky, chtěla bych se tě zeptat, zda když se ti u prvního těhu odloučila taky předčasně placenta nemáš náhodou trombofilii? mě jí totiž po porodu zjistili.
Ahoj, já rodila císařem ve Zlíně v srpnu letošního roku. Měla jsem placentu zasahující do porodních cest a přesně 36+2 to vypuklo. Ráno jsem v sedm hodin vstala a v 7,15 lupnutí, jako když ti praskne voda. Jenomže místo vody byla všude krev. Okamžitě jsme sedli do auta a jeli do porodnice. Na rizikovce jsme chytli Henčlovou a okamžitě se šlo na císaře kvůli odlučující se placentě. Dcerka se narodila v 9,43, tedy 2 a půl hoďky po té nešťastné příhodě. Naštěstí měla apgar 10-10-10 a byla v pořádku. Komplikace jsem měla spíš já - špatné hojení jizvy, zánět žíly po infuzi a následně špatné krevní testy. Tři měsíce jsem si píchala clexane na ředění krve. Nyní jsem už v pohodě, ale každopádně mám obavy, jak to bude u případného dalšího těhotenství.
To je právě to, když se koukneš na začátek, tak si můžeš přečíst, co se tsalo měla, měli jsme to ohodně těžší a chtěla bych ještě třetí, ale manžel do toho moc jít nechce má strach, tak jsem chtěla vědět zkušenosti jiných maminek a obvolat a objednat se k dr. také na kontrolu a více se informovat zda do toho jit nebo ne. spíše by mě zajimalo, když bych si od začátku těhu, kdy bych měla třeba horší výsledky a píchala si injekce, zda by vše bylo ok, a nestalo by se to znova
@zanulinek píše:
To je právě to, když se koukneš na začátek, tak si můžeš přečíst, co se tsalo měla, měli jsme to ohodně těžší a chtěla bych ještě třetí, ale manžel do toho moc jít nechce má strach, tak jsem chtěla vědět zkušenosti jiných maminek a obvolat a objednat se k dr. také na kontrolu a více se informovat zda do toho jit nebo ne. spíše by mě zajimalo, když bych si od začátku těhu, kdy bych měla třeba horší výsledky a píchala si injekce, zda by vše bylo ok, a nestalo by se to znova
Nám se to stalo před 14 dny, ležím v noci v posteli a najednou cítím, že něco teče, volám na taťky, že mi praskla voda, jenže po rožnutí jsme zjistili, že ze teče a tekla pořád i po cestě sanitkou, krev. Diagnoza po císaři byla odloučená placenta a bylo to ve 30+3TT, přitom první porod naprosto OK a teď jsme byla 2 dny předtím na kontrole a tyk vše OK. Apgar nám nikdo neřekl, malýho po týdnu odpojili z respirátoru, ale bohužel se jako následek odloučení objevilo krvácení do mozku a teď dělali i operaci na uvolnění mozkomíšního moku, v inkubátoru a celkově nemocnici si pobude ještě moc dlouho. Nic mi nebylo a najednou… při prvním porodu jsem věděla, že druhýho prckama chceme, teď si třetí těhotenství rozhodně představit nedokážu. Každopádně ale mě říkali, že se to nikdy neví, může být 5 porodů v pořádku a… stejně tak i obráceně, takže se dalšího těotenství nebojte, pokud to oba chcete.
![]()
Ahoj holky jsem smutná nešťastná. přišla jsem o miminko ve 38 TT, jsou to tři měsíce. Dnes mě volala gynekolozka, že ji přišla pitva co se stalo. Prej se mě odloučila placenta. Já pořad nechapu jak se to mohlo stát, protože celé těhotenství jsem neměla jedinej problem. Ještě v pátek jsem šla na ozvi, malá měla 155 tepu, prý to bylo hraniční tak nevím. V pondělí mě už poslal na rizikové, ale tam jsem bohužel už nedošla. V sobotu ráno jsem dostala bolesti, tak jsem jela do porodnice že už rodim a když jsem tam dorazila, tak mě řekly že nemají srdeční akcí.
ještě půl hodiny předem než jsem jela jsem si doma zkoušela na angelsonsu jestli ji slyším a slysela jsem srdíčko, v porodnici mě bylo řečeno že jsem slysela sebe, ale snad poznám mě, nebo miminko, když má jednou takový puls. Jen jsem se chtěla zeptat jestli, kdyby mě udělaly utz v ten pátek jestli by přišly na to, že se mě odlucuje placenta a malou by mohly zachránit? Přijde mě nefer, že se dělá poslední utz ve 30tt naposledy a pak se jen čeká až porodime. Moc mě chybí, chtěla bych ji mít u sebe…
Mohla jsem si ji pohladit, byla nádherná, jak když jen spinka.
@Ilona225 Je mi moc lito, co jsi prozila…je to noční mura snad všech těhotných (teda alespoň moje byla…). Ale nehledej viníka… odloučení placenty je věc, kterou nikdo nedokáže predikovat a je to v podstatě rychla záležitost… nemělo by se to stávat, ale bohužel, stalo se a ty musíš byt moc a moc silná… držím palce… miminko si vas urcite znovu najde… ![]()
@Rozárka78 já vím že to už nevrátim, jen si říkám že kdyby mě udělal utz, tak by na to třeba přišel. První porod jsem, měla taky nic moc, maly šel kleštěmi. Měla jsem vyšší tlak tedka, opuchle trochu nohy, malá ten tep, jsem teda ještě k tomu silná i když jsem probrala jen 4kg v tehotenstvi, tak mě mohly třeba víc hlídat tedka. Gynekolog mě říkal, že už se mnou nechce nic mít společného, že mě posílá v pondělí na rizikové, ale to bohužel bylo pozdě. Kdyby mě poslal hned ten den, tak by se to třeba nestalo.
![]()