Předčasný návrat do práce z RD

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2969
16.10.12 11:41

Předčasný návrat do práce z RD

Ahoj holky,

potřebuji slyšet názory jak by jste uvažovaly vy.

Jsem na RD, prcek má 27 měsíců-nedonošený, na plenkách, neschopen se sám najíst, prostě hodně miminovský. Dokonce jsem kvůli němu uvažovala i o prodloužení RD, protože si nedokážu představit jak půjde v září do školky-ale možná jej podceňuji.
Dnes mi volala slečna z práce a ptala se mě zda bych se nechtěla vrátit do práce na částečný úvazek. Jenže jedna babička 250km daleko, druhá-tchyně stará, navíc se nestýkáme. Školka u nás je nemožná. Jediná varianta by byla zkusit ho dostat do firemní, která je ale na druhém konci Prahy.
Normálně bych nad tím ani nepřemýšlela, ale tak nějak mi to začalo vrtat hlavou a říkám si, že by to nemusel být zas tak špatný nápad. U první jsem se vrátila taky v podstatě neplánovaně po 19 měsících a byla jsem nakonec moc ráda. Jenže to fungovala vzdálená babička.
Navíc je tu další problém a to ten, že nám u obou dětí tento týden zjistili špatnou funkci štítné žlázy a u starší i celiakii, takže to bude honění po doktorech. Váhám, zda o tom vůbec manželovi říkát, zda to má cenu nad tím uvažovat nebo to prostě nechat plavat a vrátit se o prázdninách. Dost jsem se toho návratu bála, ale takto by to bylo možná jednodušší.
Je mi jasné, že zde budete psát, co by jste některá za možnost práce dala, proto bych raději uvítala podobné osudy. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2214
16.10.12 11:48

Myslím že je to hlavně o tom jak se na tvůj návrat do práce cítíte s manželem, budete muset zatím hodně řešit jak se starší neb než zajedete nějaký systém a naučíte se vše zvládat tak to asi bude chvíli trvat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kettlery
16.10.12 12:29

Kdyby nebylo tech zdravotnich problemu, na ktere jste ted prisli, rekla bych rozhodne ano. Sama jsem se na 2 dopoledne v tydnu sla do prace v synovych 18 mesicich a dobrovolne, nikdo mi nic nenabizel. Sama jsem si praci nasla.

Ale s ohledem na to, co jsi napsala o behani po doktorech a tom ostatnim, bych to na tvem miste zvazovala. Klasicke zarazeni do skolky by bylo az v zari, tedy za 10 mesicu, a to je prece hodne casu na zmenu (plenky, jidlo).

Zalezi take na tom, jak moc castecny by ten uvazek byl a jak syn vnima cizi kolektiv. Taky je treba zohlednit, ze bude po nastupu hodne nemocny. Teda u nas je to tyden doma, 2 tydny skolka.

Moc jsem ti neporadila, vid? Oboje ma svoje vyhody. Hodne stesti. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
2969
16.10.12 12:43

No s ním je to s cizími dost špatné, i u babičky kterou vidí 4× do roka brečí než se otrká. U známých se schovává pod moje nohy.
Navíc chodíme s dcerkou na logopedii co 14 dní a paní logop. má jen do 16 hod. Asi to prostě budu muset nechat být a připravovat se na normální školku od příštího roku, s tím že se, jak píšete, naučíme žít s jejich nemocema.
Ani nevím, zda-li by se jednalo o 4 nebo 6-ti hod. úvazek, ale jak znám svého zaměstnavatele, resp. své nadřízené bude z toho klasický 8-mi hodinový za cenu zkráceného. Do teď denní přesčasy i 2 hodiny žádný problém.
Holky díky, asi jsem jen potřebovala otevřít pořádně oči a zjistit, která miska na vahách půjde dolů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kettlery
16.10.12 12:52

Takze kazdy den na 4, mozna az 6 hodin? Tak do toho ja bych nesla. Spis bych byla pristupna praci treba 3 dny v tydnu. A to jsem zastance prace na castecny uvazek uz od batolete ( viz muj predchozi prispevek). Ve vasi situaci mi opravdu prijde lepsi zustat doma ( pokud teda muzu radit).

• Citovat
  • Upravit
1863
16.10.12 12:54

Ahoj, já jsem teď nastoupila do práce na 4hod denně a dceři je 17měs, šla do firemní školky. denně dojíždíme 20km tam a zpět. šla jsem do toho dobrovolně s tím, že dcera je velmi společenská, vyhledává děti, potřebuje pořád nějak bavit a školka, kde je pět dětí a velmi přátelský a indviduální přístup. dcera má sice pleny, ale jinak se docela obslouží, umí se obout, najíst atd. je ze své vůle dost samostatná. NICMÉNĚ přes tohle všechno to bylo tak tak abych necouvla. denní dryl, vstávání, práce, nemoci moje a její, smutek můj i její. je to hodně o mých smíšených pocitech, zda mi to stojí za to. ale zase velké plus je to, že dcera za ty dva měsíce, co je v miniškolce udělala brutální pokroky ve vývoji. hodně asi obkoukala od dětí a dost se jí tam věnují. takže tohle je zas velké plus. zkus se na to podívat víc pocitově, já do toho šla hodně pragmaticky, ale dnes už vím, že i city jsou třeba zapojit.
sem ti asi moc neporadila, že?! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
16.10.12 13:07
@Kettlery píše:
Takze kazdy den na 4, mozna az 6 hodin? Tak do toho ja bych nesla. Spis bych byla pristupna praci treba 3 dny v tydnu. A to jsem zastance prace na castecny uvazek uz od batolete ( viz muj predchozi prispevek). Ve vasi situaci mi opravdu prijde lepsi zustat doma ( pokud teda muzu radit).

To ne, to se u nás nenosí. Mají málo lidí, odcházejí, utíkají-holt práce s lidmi :pocitac: /banka/. A jak koukám na inzeráty pořád někoho hledají. Asi volali více maminám a sondovali, koho by stáhli dříve.
U první jsem si také našla práci jakoby sama. Z Prahy se odstěhovala k rodičům na Moravu kvůli nově otevřené pobočce/dokonce mě nechtěli přijmout, že mají plno, no ale pak si to asi slečna pěkně slízla, že nevzala matku z RD, protože mi pak druhý den volala, že teda jako volno mají :think: / Malou mi hlídala máma, dělala jsem tenkrát na krátký dlouhý a plně si to užívala. Teď by to bylo jen honění, kde se má co stihnout, je to fakt. Za to mi to nestojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2214
16.10.12 23:24

@1024
No ono hlavně teď bude těžké sžít se s celiakií u holčičky a to je myslí běh na dlouhou trať teda pro mě by určo byl a to nejsem v téhle otázce úplný laik
navíc se docela divím že by ti mudra povolila dát klučíka do školky pokud je to nedonošenec nwm o kolik dřív se narodil ale u nás to moc Mudra vidět nechce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.2.18 18:21

Dobrý večer, prosím, radu jak by měl vypadat formulář o předčasném vrácení z RD do zaměstnání. Nastoupím o 9m dříve než jsem plánovala, samozřejmě s tím, že RD dále poběží. Nemáte zkušenost? Zaměstnavatel s tím souhlasí, ale dokumenty nechává na mně.

• Citovat
  • Upravit
2038
27.2.18 19:34

Vracela jsem se drive a zadny formular jsem nevyplnovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1380
27.2.18 19:48

Taky se budi vracet drive a nechavam rodicak dobehnout :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie