Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj. Jsem 34+3, tedy 35.tt. Tak mě jen napadlo a chtěla jsem se zeptat.. Já jsem narozena o 3 týdny dřív, je možné, že i naše malá se narodí dřív? Myslím jako jestli moje předčasně narození na to má nějaký genetický vliv, jestli mě chápete. Mě by to teda vůbec nevadilo, protože mám poměrně velké břicho a připadám si jak důchodce už. 22kg nahoře, ohnout se nemůžu, při oblikani jsem zadychana
ní nezávidím silným lidem. A co vy? Pribrali jste taky někdo tolik? Já to mám všechno fakt spíš v břiše, ale že by maličká byla nějak veliká to ne ![]()
Ahoj, já věřím, že geny to mohou ovlivnit. V mém případě - já narozená o 2 týdny dříve, ségra taky. Mámina ségra rodila také obě děti o 2 týdny dřív. Babička tvrdí, že taky, ale těžko říct ![]()
Já syna rodila přesně o 2 týdny dřív. Ptala jsem se na to více doktorů, žádný to nepotvrdil ani nevyvrátil. Můj gynekolog říkal, že je dobré znát jak rodí ženy z rodu… Každopádně teď počítám také termín spíše o 2 týdny dříve.
@eli26 ty jo, tak to bych si měla pomalu a jistě balit tašku do porodnice 😁 🤭 ještě jsem zapomněla říct, že už nějakou dobu mám „namožený spodek“. Takhle bych tu bolest asi nějak popsala. A maličká je hlavičkou dolů už od 30+3, kdy jsem byla na kontrole.
Ahoj já se narodila v terminu sestra se narodila v 37tt a obou se nám narodili děti 2-3 týdny před termínem asi se to podle toho brát nemůže
Já i ségra jsme se narodily +- v termínu, porody v pohodě. Moje dcera byla koncem pánevním a vypustila bazén v 36+4, skončilo to polo-akutním císařem. Takže u mě to neplatí…
Já se narodila o 6 týdnů dřív, a dcera v termínu. Ale já jsem konstitucí spíš do otcovy rodiny, tak možná má vliv i to.
Takhke se to podle mě brát nedá.
Mamka měla tři těhotenství normální, porody taky.
Sestra musela rodit mrtvé dítě v 6 měs. Druhé se narodilo velmi předčasně a bojovalo o život.
Já obě děti sekcí ani jedno se neotočilo a menší komplikace v těhotenství i po porodu.
Takže po matce jsme to neměly bez problémů ani jedna.
@Jana84667 skoro všichni moji sourozenci, jsem že 4 děti, se narodili na termín nebo déle. Já mám dítě narozené v 28.tt, teď čekám druhé a opět mám pravděpodobnost že porodim dřív jak 34.tt
takže z mě v tom genetika roli nehraje
Ja narozená ve 36tt, jedna ségra 39tt a druhá ségra 35tt a můj syn 38tt. Podle toho bych to nebrala, prostě až se miminku bude chtít ven tak vyleze. 😂