Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Fakt říkal doktor od narození? Mám syny dva a první řeč o přetahování byla až okolo roka…a mladšímu to pořádně jde až teď od dvou let…pokud to teď nejde rozhodně bych to nedělala na sílu a když už chcete přetahovat, tak to občas zkusit a pokud to nepůjde dát tomu čas…
Předkožka se u miminka NIKDY nestahuje
Vždyť mu tím můžeš ublížit na celý život!!! Kdo ti tohle poradil, není normální. Hledej normálního doktora, protože máte zřejmě malér ![]()
Já když byl malý tak jsem mu ho nestahovala až kolem 5 roku na prohlídce u doktorky.
Uf. Tak super! To jsem ráda že mi tohle píšete! Jako nás pediatr mi přišel vždycky dobrej, tak je nevím proč mi tohle teda říkal. ☹️️
Já teda 5 měsíčnímu předkožku nepřetahuji zatím vůbec. Doktor říkal, ať to nedělám. Tak mě spíš udivuje, že vy to děláte od narození. Jsem zvědavá na ostatní názory.
V pordonicii dětská říkali nepřetahovat. Pediatra pak kontrolovala v pěti letech, o pár let později jsme zúženou předkožku začaly intenzivně neinvazivně řešit, protože to začalo dělat torchu neplechu.
Pokud mu jde čůrat tak bych to vůbec neřešila. Někdy se stane že předkožka brání v čůrani, ale pokud ne tak s tím počkej. Ale určitě bych mu ho nepretahovala od narození pár měsíců. Až mu budou třeba 2 nebo 3 roky tak bych to párkrát zkusila. Ale je divný to co ti řekla doktorka. Asi bych zkusil jinou a zeptat se.
@Anonymní píše:Čurá naprosto v pohodě.
Pokud mu jde čůrat tak bych to vůbec neřešila. Někdy se stane že předkožka brání v čůrani, ale pokud ne tak s tím počkej. Ale určitě bych mu ho nepretahovala od narození pár měsíců. Až mu budou třeba 2 nebo 3 roky tak bych to párkrát zkusila. Ale je divný to co ti řekla doktorka. Asi bych zkusil jinou a zeptat se.
Tak bych to vůbec neřešila. Třeba kolem 4 roku to zkus párkrát ve vaně. A ono se to pak časem uvolní. On si pak s ním bude hrát a až to pozná tak to bude bez problémů. Neboj se a neměj strach.
Mně na neonatologii řekli zásadně nepřetahovat. Jakoby jen ohrnout, kam to jde samo a opláchnout vodu. Rozhodně ne násilím kvůli mikrotrhlinám. Že prý s tím přetahováním se jedná o dávno již překonanou radu doporučovanou staršími pediatry. Dokonce jsem o tom viděla rozhovor na čt1 s primářem dětské urologie a taky říkal, že přetahování u mimin je špatně. Já se řídila doporučením a syn si nakonec pindíka přetáhnul sám, když se mu „odlepila“ předkožka na necelých dvou letech.
Tady je o tom nějaké povídání: https://www.predkozka.info/…pro-chlapce/
Tak je nejlepší když si kluk sám pimpulu přetáhne. Protože tím se mu odlepi a hlavně to nebude dělat přes bolest.
Dvou a půl letemu pretahuji měl tam hrozne zarostlý mazek postupným přetahováním to jde krásně nemá problém a časem se mu pretahne úplně museli jsme přetahovat že ten mazek měl opravdu po celém žaludu a měl to i trochu bolestivé nyní v pořádku 10 měsíčnímu zatím nepřesahuji zkusila jsem jednou mazek tam nemá nemá problémy krásně čůra není zatím potřeba
ale od svou pediatru ní bylo řečeno nejdříve po roce u syna prvního jsme zavla az po roce a půl
Ahoj maminky, potrebuju se zeptat těch, co mají chlapecky, na jednu věc. Od malinka miminku stahuju předkozku při mytí a žalud omyju. Tak jak mi rekl doktor. Dřív s tou předložkou nebyl problem ji stáhnout, ale teď najednou to moc nejde, jakoby se ta předkozka zmenšila a žalud mu není skoro vidět. Je možný že by ta předkozka nějak jakoby srostla nebo je to normální? Diky