Přednáška na ZŠ - jak na to

8.10.12 20:33

prednasky na zš

Ahoj. Chtěla bych začít přednášet na zš o jednom mém problémů, který je dost zajímaví pro tuto věkovou skupinu, aby se tomu vyvarovali. Mohl by mi někdo poradit jak mám vůbec začít? a jestli je to jako nezisková organizace nebo jak to v tomto chodí?:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13119
8.10.12 21:07

Tak asi bude záležet, jaký je tvůj problém a jestli by opravdu byl zajímavý pro žáky na ZŠ. Pak by to chtělo oslovit ředitele dané ZŠ, ale moc v tom úspěch nevidím. Kdybys měla za sebou někoho, byla z nějaké skupiny, která by nabídla přednášky a objížděla po různých ZŠ po celé republice…tak pak asi ano, ale… co tak pozoruji, na základkách se spíš rizikovým tématům vyhýbají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9030
8.10.12 21:08

@AndrejkaMell copak je to za přednášky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
8.10.12 21:10

Asi alkohol či drogy :nevim:

• Citovat
  • Upravit
26574
8.10.12 21:20

Taky záleží, zda za to budeš chtít peníze či ne.
Můžeš zkusit posílat nabídku přímo do škol. Ale je toho docela dost, co se školám nabízí, tak nečekej moc velkou poptávku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.10.12 21:21

Dá se to, ale musíš jim udělat zajímavou nabídku, nějak jim to dobře prodat. A neobracela bych se přímo na ředitele, ale spíš bych si telefonicky vyžádala učitele předmětu, kterého by se to mohlo týkat. Nebo školního preventistu.

Takže si připrav prachy na telefon a volej, psát maily nemá moc cenu, zvláště ne s tvou gramatikou a stylistikou :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.10.12 21:24
@Bačavelmistarý píše:
Dá se to, ale musíš jim udělat zajímavou nabídku, nějak jim to dobře prodat. A neobracela bych se přímo na ředitele, ale spíš bych si telefonicky vyžádala učitele předmětu, kterého by se to mohlo týkat. Nebo školního preventistu.Takže si připrav prachy na telefon a volej, psát maily nemá moc cenu, zvláště ne s tvou gramatikou a stylistikou :P

Jo a nějdřív bych s na internetu našla, jak se ti učitelé jmenují a chtěla je pak k telefonu jmenovitě. Líp zní „prosím paní Novákovou“ než „dejte mi nějakého občankáře“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
8.10.12 21:36

Hlavně ta přednáška musí mít koule, jinak je to nůďo a trapárna :roll: musíš ty děti něčím zaujmout, což teda v dnešní době nevím, nevím :nevim: možná kdyby jsi každému kdo nebude vyrušovat dávala tablet :lol:

• Citovat
  • Upravit
8.10.12 21:41

Jednalo by se o přednášky, nebo prednasky..spíše o životě, jak to může mít mladá slečna ze základní školy těžké když otehotni..povědět životní příběh, který se opravdu stal a ne žádné nemějte sex a když už tak jen s ochranou, ale pozor na děti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9030
8.10.12 21:44

@AndrejkaMell hm, no…jelikoš jsem učitelka na ZŠ, tak bych to zkusila nabídnout řediteli v rámci rodinné výchovy, ale myslím, že neuspěješ.. Nevím.. Nechci Tě odrazovat, ale ze zkušenosti vím, že by o to „moje“ děti tolik nestálo.. nevím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
8.10.12 21:49

@AndrejkaMell při vší úctě, myslíš to dobře, ale víš co si ty děcka pomyslí? Že jim se to stát nemůže… Ještě pro ně budeš blbka, která se nechala zbouchnout :|
Pro mě mnohem víc odstrašující bylo, když k nám na základku na praxi přišli dva studenti z pajdáku, holka a kluk, ona s velmi velkým břichem, snažili se být děsně kamarádští a chápat nás a pak se sluníčkovým obličejem řekli, že se můžem zeptat na cokoliv ohledně toho, jak počali atd :lol: Byli tak neskutečně trapný, že si fakt člověk říkal, že takovej trapák nikdy nebude :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.10.12 22:13

Asi máte pravdu:/ Je to můj dnešní spontalni nápad, prostě když vím jaké to je, tak nechci, aby tak končili i jiní. A ono opravdu je teď spousta takových holek:/ ale je fakt že bych byla za debila ještě já:/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
9.10.12 00:22

Záleželo by na tom, jestli budeš chtít za „přednášku“ peníze. Pokud ano, tak šance na úspěch je nulová. KOntaktovala bych buď preventistu nebo učitele RV. Ale předem tě chci upozornit, že postavit se před třídu, i když se sebevíc zajímavým příběhem, není tak snadné. Musíš umět navnadit, zaujmout, namotivovat k tomu, aby minimálně prních 5 vět vyslechli v relativním klidu… A počítat s tím, že si zaťukají na čelo s tím, jak jsi trapná a blbá, musíš předem. Nechci tě tímto odradit, ale mluvím z praxe učitelky RV a preventistky v jednom :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin