Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den potřebuji poradit ohledně syna 3 roky se školkou. Syn šel do školky teprve ted v říjnu chodí tam 4 dni nebrečí ale máme problémy s hračkami (dětem ne jenže nic nechce pujčit ale i jim hračky bere a já nevím jak mu to vysvětlit že si má hrát spolu s dětmi a že hračky se neberou že musí poprosit)dále nevím jak řešit že mi chodí syn domů pokousaný(už dvakrát po sobě ) a to po prvý protože si to nejspíš zasloužil ale ten druhý den zcela nevině (podle ostatních dětí)na procházce (kouše jedna a ta samá holčička a on mlčí ani nebrečí a to tam má obtisk už dva dny učitelky to vědí jen protože to řeknou ostatní děti děkuji moc za rady Ivana
Ty toto těžko vyřešíš, toto si mají řešit paní učitelky, od toho tam jsou. Těžko budeš tříletýmu dítěti vysvětlovat něco, co udělalo v 9:45 dopoledne, že jo…
S učitelkama promluv, popros je, ať na tvého syna více kouknou, ať už se jedná o to, že nechce půjčovat hračky a i o to, aby nebyl okusován.
Řekni to pí uč. že ho koušou, ať to pohlídá. že chodí dom pokousanej, od toho tam úča je nebo at ti ukáže kdo ho kouše a vyřiď to s její maminkou pokud se na to úča vyprdne. s těma hračkama-jastli je doma sám, je to pochopitelný, všechno má pro sebe.to přejde
No právě o to mi jde že se mi nelíbí přístup k dětem když nastupoval tak jsem je žádala o dohled tím že to je jedináček tak prostě není zvyklý na kolektiv více dětí navíc je velmi živý a to kousání po prvý mi to ani neřekly přišla jsem na to doma při slékání tak jsem je druhý den upozornila že je kousnutej a ještě ten den znova a to mi slíbili že na to dohlídnou a co se mi nelíbilo bylo že přede mě postavily tu holčičku a tahle to byla (nevím co jsem měla tý holčičce udělat samo jsem řekla hm a že to musej oni srovnat a ne já)no zachvilku jdu pro něj a úplně se děsím aby ho nekousla do obličeje Ivana
On je to takový truhlík a bránit se neumí protože to prostě nezná
On je myslím takovej mamánek že? no hele tak pokud úča selhává, tak zajdi za ředitelkou a nebo si počkej na její maminku. malýmu se akorát tam přestane líbit. a nezlob se, ale účitelky se nemůžou celej den věnovat jen tvýmu klučinovi. je tam i spousta jinejch děí a jedináčků!!!ale je fakt že ta uča asi stojí za prd, když ti ju jen postaví před sebe a čeká až si to s ní vyřídiš sama. zjisti si kdy tam chodí její maminka a domluv to sní. Učitlka ti asi zřejmě nepomůže.
Tak ony také neuhlídají všechno, nevím, kolik dětí máte ve školce, ale pokud ho holka kousne někde v koutku a on nic neřekne, tak je jasný, že to ani nemusí vědět…
Synovi řekni, že když ho holčička zase hryzne, ať to jde ukázat paní učitelce nebo ať na holčičku zakřičí NE, to ho naučit můžeš. S tím půjčováním nevím, no… to ho naučíš těžko, vysvětlit mu to můžeš, ale jinde než v kolektivu se to nenaučí.
My také máme tříleťáka ve školce a s hračkama máme doma stejný problém Doma máme ještě mladší ségru a hračky si nechtějí půjčovat. Když chceme něco půčit my s manželem, tak není problém, ale mezi sebou… Ve školce je to asi jiný, náš je v kolektivu šmudla, tak tam to asi spíš bude obráceně, ale učitelka nic neříkala. S kousáním je to problém asi bych to také řešila přes maminku, nebo rodiče, když se to neřeší ve školce.
Tak dneska v pohodě ty dva od sebe separovaly a jiřík si zvyká dneska byl prý o moc lepší takže uvidíme časem děkuji jj vím že tam není jedinej ale je tam jen on co tam je pár dní ostatní choděj už od začátku děkuji
Tak sem ho ted svlékla a zjistila jsem že je pokousanej na rameni ahned dvakrát nikdo mi nic neřekl a to říkaly že byl hodnej co s tím oni se neobtěžujou mi to sdělit Ivana
Tak zautoč na matku, to není normální a za řditelkou bych taky šla
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.