Prednison při autoimunitních onemocněních + IVF

322
13.3.22 14:01

Prednison pri autoimunitnich onemocnenich + IVF

Ahoj holky,
Pokud mare zjistene nejake autoimunitni onemocneni, kolik mg vam predepsali Prednison? Ja mam autoimunitni zanet SZ a v zari bylo moje anti tpo pres 360 (tj 6× nad limit) a bohuzel jsem nedostala zadnou zvlastni lecbu. Ted jsme podstoupili ivf (neuspesne) s prednisonem 2,5mg. Dojdu si zitra na odbery na endo a zjistim jak jsem na tom ted. Ale domnivam se, ze kdybych mela prednisonu napr 5mg, ze se mohlo zadarit (meka jsem embryo top kvality + 2× denne progesteron)

Kolik mate mg prednisonu vy? Diky moc🙏 😘

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
66586
13.3.22 14:15
@Petrolejkaa píše:
Ahoj holky,
Pokud mare zjistene nejake autoimunitni onemocneni, kolik mg vam predepsali Prednison? Ja mam autoimunitni zanet SZ a v zari bylo moje anti tpo pres 360 (tj 6× nad limit) a bohuzel jsem nedostala zadnou zvlastni lecbu. Ted jsme podstoupili ivf (neuspesne) s prednisonem 2,5mg. Dojdu si zitra na odbery na endo a zjistim jak jsem na tom ted. Ale domnivam se, ze kdybych mela prednisonu napr 5mg, ze se mohlo zadarit (meka jsem embryo top kvality + 2× denne progesteron)Kolik mate mg prednisonu vy? Diky moc🙏 😘

No nevim, dcera ma autoimunni zanet stitne zlazy a bere jen euthyrox

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27104
13.3.22 14:53
@Petrolejkaa píše:
Ahoj holky,
Pokud mare zjistene nejake autoimunitni onemocneni, kolik mg vam predepsali Prednison? Ja mam autoimunitni zanet SZ a v zari bylo moje anti tpo pres 360 (tj 6× nad limit) a bohuzel jsem nedostala zadnou zvlastni lecbu. Ted jsme podstoupili ivf (neuspesne) s prednisonem 2,5mg. Dojdu si zitra na odbery na endo a zjistim jak jsem na tom ted. Ale domnivam se, ze kdybych mela prednisonu napr 5mg, ze se mohlo zadarit (meka jsem embryo top kvality + 2× denne progesteron)Kolik mate mg prednisonu vy? Diky moc🙏 😘

Brala jsem Prednison od zari 3 mesice. 1.den 60 mg, 2.den 40 mg, od 3.dne jsem mesic brala 20 mg. Pak jsem mesic uzivala 10 mg, dalsi tyden 5 mg a zbyle tri tydny jen 2,5 mg. Kontrola v unoru 3 mesice od dobrani Prednisonu, zanet je preleceny. Ted jsem ve fazi, kdy se ceka, co na to SZ, ale TSH4 mam 5,025 takze asi prechazim do hypofunkce :? Subjektivne uz pocituji opet potize, ty mohou byt od te hormonalni poruchy. Do cervna, kdy mam dalsi odbery, to musim vydrzet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
13.3.22 18:51

@vokishka ale neresi asi IVF, ze? Ja resim, ze moje Autoimunita likviduje vse… vcetne embrya :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
13.3.22 18:52

@cecetka a kolik jsi mela Anti tpo? Nasla bys, prosim? A letrox/euthyrox beres kolik?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27104
13.3.22 21:01

@Petrolejkaa V zari anti-TPO 37, v rijnu taky 37, v listopadu a ted v unoru to ve zprave nemam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
14.3.22 07:09

@cecetka tak to nebylo moc vysoke. Je to v limitu. Ja mela anti tpo pres 360.. ale mic dekuji :)
Dnes jdu na odbery a tak kolem 2.budu vedet vysledky, jsem zvedava teda … :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27104
14.3.22 10:18

@Petrolejkaa Drzim palce, at se vse brzy da pod kontrolu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
14.3.22 14:21

Tak dnesni vysledky… anti tpo 4× nad limit… jinak vse relativne oka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.8.23 08:14

Ahojky, dobry den chtěla bych se zeptat s manželem se snažíme o mimco jenže mi byla zjištěna alergie na sperma na imunii mi předepsali prednison 5 strašně otekam mám ho brát 3 měsíce a poté na měsíc vysadit prosim mate někdo zkušenost podaří se otěhotnět? nebo prosim o vaše zkušenosti docela se tím trapim brát či nebrat ho a jestli to má i vliv na uměle oplodnění předem moc dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.5.24 13:52

Ahojky holky po clostilbefytu jse mi po2. dni ztratila menstruace a to si mám dnes večer pichat injekce mate stim zkušenost čeká nás 2. pokus umělého příští týden ultrazvuk a následně odběr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.