Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky,
Pokud mare zjistene nejake autoimunitni onemocneni, kolik mg vam predepsali Prednison? Ja mam autoimunitni zanet SZ a v zari bylo moje anti tpo pres 360 (tj 6× nad limit) a bohuzel jsem nedostala zadnou zvlastni lecbu. Ted jsme podstoupili ivf (neuspesne) s prednisonem 2,5mg. Dojdu si zitra na odbery na endo a zjistim jak jsem na tom ted. Ale domnivam se, ze kdybych mela prednisonu napr 5mg, ze se mohlo zadarit (meka jsem embryo top kvality + 2× denne progesteron)
Kolik mate mg prednisonu vy? Diky moc🙏 😘
@Petrolejkaa píše:
Ahoj holky,
Pokud mare zjistene nejake autoimunitni onemocneni, kolik mg vam predepsali Prednison? Ja mam autoimunitni zanet SZ a v zari bylo moje anti tpo pres 360 (tj 6× nad limit) a bohuzel jsem nedostala zadnou zvlastni lecbu. Ted jsme podstoupili ivf (neuspesne) s prednisonem 2,5mg. Dojdu si zitra na odbery na endo a zjistim jak jsem na tom ted. Ale domnivam se, ze kdybych mela prednisonu napr 5mg, ze se mohlo zadarit (meka jsem embryo top kvality + 2× denne progesteron)Kolik mate mg prednisonu vy? Diky moc🙏 😘
No nevim, dcera ma autoimunni zanet stitne zlazy a bere jen euthyrox
@Petrolejkaa píše:
Ahoj holky,
Pokud mare zjistene nejake autoimunitni onemocneni, kolik mg vam predepsali Prednison? Ja mam autoimunitni zanet SZ a v zari bylo moje anti tpo pres 360 (tj 6× nad limit) a bohuzel jsem nedostala zadnou zvlastni lecbu. Ted jsme podstoupili ivf (neuspesne) s prednisonem 2,5mg. Dojdu si zitra na odbery na endo a zjistim jak jsem na tom ted. Ale domnivam se, ze kdybych mela prednisonu napr 5mg, ze se mohlo zadarit (meka jsem embryo top kvality + 2× denne progesteron)Kolik mate mg prednisonu vy? Diky moc🙏 😘
Brala jsem Prednison od zari 3 mesice. 1.den 60 mg, 2.den 40 mg, od 3.dne jsem mesic brala 20 mg. Pak jsem mesic uzivala 10 mg, dalsi tyden 5 mg a zbyle tri tydny jen 2,5 mg. Kontrola v unoru 3 mesice od dobrani Prednisonu, zanet je preleceny. Ted jsem ve fazi, kdy se ceka, co na to SZ, ale TSH4 mam 5,025 takze asi prechazim do hypofunkce
Subjektivne uz pocituji opet potize, ty mohou byt od te hormonalni poruchy. Do cervna, kdy mam dalsi odbery, to musim vydrzet.
@vokishka ale neresi asi IVF, ze? Ja resim, ze moje Autoimunita likviduje vse… vcetne embrya ![]()
@cecetka a kolik jsi mela Anti tpo? Nasla bys, prosim? A letrox/euthyrox beres kolik?
@Petrolejkaa V zari anti-TPO 37, v rijnu taky 37, v listopadu a ted v unoru to ve zprave nemam.
@cecetka tak to nebylo moc vysoke. Je to v limitu. Ja mela anti tpo pres 360.. ale mic dekuji ![]()
Dnes jdu na odbery a tak kolem 2.budu vedet vysledky, jsem zvedava teda … ![]()
Tak dnesni vysledky… anti tpo 4× nad limit… jinak vse relativne oka…
Ahojky, dobry den chtěla bych se zeptat s manželem se snažíme o mimco jenže mi byla zjištěna alergie na sperma na imunii mi předepsali prednison 5 strašně otekam mám ho brát 3 měsíce a poté na měsíc vysadit prosim mate někdo zkušenost podaří se otěhotnět? nebo prosim o vaše zkušenosti docela se tím trapim brát či nebrat ho a jestli to má i vliv na uměle oplodnění předem moc dekuji
Ahojky holky po clostilbefytu jse mi po2. dni ztratila menstruace a to si mám dnes večer pichat injekce mate stim zkušenost čeká nás 2. pokus umělého příští týden ultrazvuk a následně odběr
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď