Predtucha- splnil se nekomu sen ?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Kryptozoo píše:
@Vladenkaaa Já bych to tak nebrala. Když jsou starší lidi nemocní, tak ta otázka smrti stále tak nějak visí ve vzduchu, i když to třeba nikdo neřekne nahlas. Až jednoho dne holt doopravdy zemřou..
S mamkou to může být obyčejná náhoda-smrt je hrozně častý motiv snů
No, to visí kolikrát ve vzduchu i když ti jde o kejhák a ani to nevíš. Soused si najal na práci nějaké idioty jako vždy, jeden z těch idiotů samozřejmě prokopl plynové vedení před našim domem a ještě si u toho zapálil cigaro. Já mužu děkovat bohu ze jsme s dětmi naživu a nic se nestalo! Ale den predem jsem tu furt chodila dokola jak lev v kleci nervózní, co se stane. Jak jsem videla, ze ta existence tam kope, tak okamzite alarm se mi rozhoukal v hlavě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Též se přikláním k tomu, že sny jsou projekce našeho vnímání, případně upravené vzpomínky. Občas se člověku zdá o mrtvém, že ho před něčím varuje. Takové sny jsou pouhými vzpomínkami na minulost a mozek k tomu přidá to, čeho se bojíme, nebo co si přejeme. Zbytek s tím načasováním je jen náhoda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hezký večer, vzpomněla jsem si, že tu byla nedávno tato diskuze a musím se z toho vypsat. Včera se mi zdálo, že bratr přišel domů pomlácený po napadení a já jsem se ho ptala, zda přišel i o peněženku. Přišel. Byl to přesně ten sen, ze kterého se probudíte. No a dneska jim na tréninku vykradli šatnu a hádejte co, ukradli mu peněženku. Nikdy se mi asi nic takového nestalo a trochu mě to děsí, vzhledem k tomu, že se mi buď poslední dobou nezdá nic nebo jen blbosti, které si nepamatuju.. jinak o ničem takovém jsem se s nikým v poslední době nebavila, takže v podvědomí to asi nebylo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Stalo se mi už několikrát, podrobnosti si ale uz nevybavuji. Vždy to byl extrémně živý sem, který jsem si naprosto přesně pamatovala a nikdy to v danou chvíli nedával smysl - místo, lidi které vůbec neznám, situace zcela nepravděpodobná… a za pár měsíců ci let se to opravdu odehrálo, přesně jak v tom snu.
Pak mi během Covidu zemřel můj milovaný dědeček. Jelikož žiji v zahraničí a bylo to v době největších omezení a navíc mi onemocněla děti, nemohla jsem se pohřbu zúčastnit. Strašně mě to mrzelo, ale v den pohřbu me dědeček navštívil ve snu - přišel se rozloučit, vypadal přesně tak, jak jsem si ho pamatovala (než onemocněl). Usmál se na mě a řekl „Vsechno bude v pořádku“. Pak odešel. Bylo to neskutečně živé, zbytek noci už jsem nespala, částice to odpovídalo přesně době pohřbu.
Pak jsem to vykládala mamce, a ta mi řekla, že zažila skoro totéž, jen v den, kdy děda (její táta) zemřel.
- Citovat
- Upravit