Předvolání na policii - propustka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
U nás v práci máme možnost propustky na soukromé účely, kdy si můžeš z práce odskočit a pak si to zpětně naděláš, nevím jestli něco takového máte.
Asi bych si zkusila v práci domluvit pozdější příchod nebo dřívější odchod, na policii ti nikdo asi razítko nedá, že si tam byla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co to tak zadat na google:
Jako svědek máte při výpovědi na policii i před soudem právo na náhradu nutných výdajů – svědečné, jako je ušlý výdělek nebo cestovní náklady. V zaměstnání máte nárok pouze na neplacené volno (§ 200 a 202 zákoníku práce), proto je výhodné práva na svědečné využít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A nejde se s policii domluvit, aby to bylo mimo tvoji pracovní dobu? Já tehdy prostě řekla, že oni chtějí mluvit se mnou, tak ať prostě vymyslí, jak to udělat, protoze prace mi neumoznovala si v deset dopoledne někam odbíhat. Nakonec jsem šla na stanici až večer. ![]()
- Citovat
- Upravit
Když řekneš policistovi, tak dostaneš krátkou „omluvenku“ přímo od Policie.
- Citovat
- Upravit
Zavolala jsem zpět, že mi čas nevyhovuje a domluvili jsme se, že za mnou policista přišel do práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Policie je většinou dost pružná. Muž byl svědek a chodil na policii klidně v 17, v 19. Prostě až měl po práci. Nebyl vůbec problém.
- Citovat
- Upravit
Ať přijdou policajti za tebou do práce, případně ať s tebou počítají ale až po pracovní době. Musíš si to domluvit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, jak je to s propustkou, pokud máte jít podat vysvětlení na policii - jako dejme tomu svědek, ne podezřelý? Občanský zákoník zmiňuje propustku k lékaři. A akceptovali by ve vašem zaměstnání takovou propustku? Prosím anonymně, týká se mého výkonu povolání. Děkuji.