Jak se uchytit jako učitelka němčiny
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Který kraj? Nejspíš po Tobě budou chtít dosekat další aprobaci. Já mám němčinu a dějepis a neaprobovaně angličtinu s Cambridge zkouškou. Učím na ZŠ.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
No, jen němčina je trochu na pytel, když vezmeme zakladku, tak jsou to 2h týdně, sedmicka az devítka, tedy 6 hodin, to by misela byt skola s 3 paralekami a stale nemas celý úvazek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hlavně dodělat, co máš rozděláno. Pak podle potřeby nastoupíš někde na CŽV a vystuduješ nějaký další předmět. Ale k tomu je třeba mít v kapse Mgr.
Nebudeš první a ani poslední, kdo si doplní studium podle potřeby.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jihomoravský kraj, učitelství pro SŠ. Ráda bych se upíchla někde na gymplu, kde je vyšší dotace hodin němčiny, většinou 3 týdně.. ![]()
- Citovat
- Upravit
No na gympl je malá šance. Tam jsou výběrka…a dají přednost někomu, kdo má dvě aprobace. Nejdřív se musíš zapracovat.
Však uvidíš.
- Citovat
- Upravit
Tos udělala pěknou blbost s jednooborovým studiem, jak jsi na tom s angličtinou?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mela jsem to vystudovane stejne, akorat jednoobor na filde. Normalne udelej kobercovy nalet na vsechny gymply a stredni skoly v okoli a napis reditelum mail, popis sve zkusenosti a praxi, priloz CV. Tak jsem to udelala ja a dostala jsem nekolik nabidek.
- Citovat
- Upravit
Ahoj,
dva měsíce volna budeš mít tak jako tak, a le práci hledej už ted. Obepiš všechny školy v okolí, minimálně na sebe necháš kontakt. Nesmíš teď usnout na vavřínech, další školní rok už je ted na papíře rozjednaný. My už máme třeba smlouvy na další školní rok uzavřeny i pro nové učitele. ![]()
Jihomoravský, to je Brno, nebo jaké město? Jsem Zlín, tak klidně pomůžu. Ale mušíš být konkrétní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Paráda, to ráda slyším..!
A teďka tedy nemáš problém s plným úvazkem, i když máš jednu aprobaci?
- Citovat
- Upravit
@Sany80s Je mi jasné, že jednoaprobovaná NJ není žádná výhra.. Nicméně je u nás hodně studentů, kteří mají třeba jednaoprobovanou estetiku nebo dějepis, což si myslím, že je bohužel ještě horší výchozí situace.. ![]()
No, s AJ na tom bohužel nejsem nijak hvězdně, zatímco někteří středoškoláci hodně valí, to bych se bála ![]()
- Citovat
- Upravit
Mela jsem nabidky na plny uvazek, ale sla jsem na zkraceny, protoze jsem jeste ucila v jazykovce. Casem mi nabidli cely uvazek i v te skole, ale nakonec jsem ze skolstvi odesla uplne do jineho oboru.
- Citovat
- Upravit
To máš pravdu s tou estetikou…
Zkus obepsat ty školy a mezitím bych se soustředila na nějakou použitelnou zkoušku z angličtiny, nějaká kvalitní jazykovka a CAE, jestli na tom nejsi zrovna dobře, tak to bude trvat dobré dva roky, ale udělala bych to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pak určitě obešli všechny školy o které máš zájem, pošli jim CV a vychval se. V Brně je spoustu míst, kde se uplatnit. Jsem ze Zlína, studuju ted specku v Brně a spolužáci říkali, že je nouze o pedagogy. Pokud neseženeš ve svém oboru ber za vděk třeba i asistenci. My takto měli loni asistentku s Mgr. v oboru němčina/dějepis a letos dostala už třídnictví a plný úvazek jako učitelka, který ona sama ani nechtěla, protože má malé děti ve školce ![]()
Myslím si, že by nebylo od věci klidně obeslat i menší vesnice kolem Brna. A na FB si najdi nějaké stránky pro učitele, tam to žije. Já jsem asi v 6ti skupinách ![]()
A když nic, koukni na MSMT … ale jako pedagog prostě musíš zkoušet ty cesty hledat sama
umět si poradit. Poptej se ve škole kolegů zda Brno má svůj web pro pedagogy, kde je nabídka a poptávka práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím,
jsem v posledním ročníku magisterského studia učitelství němčiny. Za chvíli mám státnice, následně bych si chtěla dát na 2 měsíce oddych od všeho a pak nastoupit do práce. Bohužel moc nevím, jak se uchytnout.. někteří spolužáci dostali pracovní nabídku na školách, kde dělali praxi, já ne.. Mám pouze jednu aprobaci (NJ), začínám mít obavy, aby to nebyl problém.. Prosím dáte mi, vy zkušenější, nějaké tipy, jak si s touto situací poradit? Sleduji samozřejmě pracovní nabídky na různých online portálech, ale zatím jsem nenašla žádné vhodné pracovní místo pro mě..