Jak se uchytit jako učitelka němčiny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
365
23.4.25 08:43

Co vede lidi dávat rady, nerady? Tady se někdo zeptá na konkrétní věc a dostane sprdunk, který ale nikumu nepomůže, tak proč? To je nějaká vaše obsese si rýpnout za kažou cenu? :lol: :lol: :lol: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.4.25 08:43
@saddreamer píše: Více

No to bude asi i můj případ. :? Mám dvě aprobace, za chvíli státnice a místo nemám. A bohužel větší půlka spolužáků taky ne. Řekla bych, že ten nedostatek učitelů, jak se všude říká, je možná tak v Praze.

• Citovat
  • Upravit
21530
23.4.25 08:51
@l.marek85 píše: Více

Vždycky jsou to ti stejní. Pár nešťastných lidí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.4.25 08:51
@Anonymní píše: Více

Jsem z Prahy a jak jsem psala výše, sehnala jsem od září místo na ZŠ v aprobaci bi-che. Ale určitě jsem nabídky nepřehazovala vidlema. Psala jsem na cca 10 škol a ozvali se z jedné. Takže ani v Praze to není žádná hitparáda. Je tu sice hodně škol, ale také hodně zájemců. Spíš si myslím, že nedostatek učitelů je v lokalitách, kde je i nedostatek lékařů a obecně kvalifikované pracovní síly.

• Citovat
  • Upravit
21530
23.4.25 08:53

Nedávno tady řešila stejný problém učitelka z Ostravy. Taky nemohla najít místo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.4.25 08:59

Taky mám biologii a chemii. Docela lituji, že jsem si místo biologie nevzala matematiku nebo fyziku. Snad seženu aspoň místo jako laborantka, ať nejsem rok úplně mimo. :?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.4.25 09:00

@malákráličice A nemůže to být třeba tím, že lidé hledají práci primárně přes pracovní servery, popř. webové stránky konkrétních zaměstnavatelů? :think: Z osobní zkušenosti můžu říct, že jà práci vždy sehnala tak, že jsem psala zaměstnavateli, ačkoli zrovna nikoho nesháněli, minimálně, aby měli moje CV uložené. Třeba na té ZŠ kam bych měla nastoupit mi ředitelka řekla, že se jí ten můj mail se CV zrovna hodil, že jsem se ozvala dřív, než tu pracovní nabídku stačila kamkoli umístit.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.4.25 09:02

Tedy, já ti nechci brát iluze, ale v diagnostických laborkách velmi často požadují po laborantkách AKK (akreditovaný kvalifikační kurz). Já měla Ph. D. a stejně si AKK musela ještě dodělat. Ale není to pravidlo. A ano, s fyzikou, nebo matematikou by ti všude urvali ruce :). Ale nevadí, třeba ještě místo ve škole seženeš :kytka:.

Příspěvek upraven 23.04.25 v 09:05

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.4.25 09:03

Mám informatiku jsem teprve ve druháku a škola mi vyšla vstříc i s konkrétními dny, kdy jim ten pul úvazek mohu vzít. :nevim: divné :think: spíš se divím, že zakladatelka za 5 let studia nikde neučí :think: vždyť nemusíš mít přece plný úvazek, můžeš být pul na škole a pul na jazykovce, například ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.4.25 09:12

Tak informatika, matematika a fyzika tvoří svatý grál předmětů a takoví učitelé se musí extra hýčkat :D. Těžko říct jak to zakladatelka má, třeba učit ani nechtěla a chtěla němčinu zúročit v jiné práci. Proč ne? :) Upřímně, já se do školství po vysoké taky nehrnula a bylo mi dobře v laborce. Hodně jsem názor přehodnotila po narození syna a vlastně kvůli němu jsem hledala uplatnění na ZŠ a né na SŠ, ačkoli mám vystudované učitelství pro střední školy.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.4.25 09:13

Ano, to vím. Žádné naivní iluze nemám, se svým vzděláním nemůžu dělat s biologickým materiálem, ale jsou i jiné laboratoře. Prostě to zkusím a uvidím, lepší než jen rok vařit kafe nebo dělat někde ve fabrice.

• Citovat
  • Upravit
497
23.4.25 09:16

Sleduješ poptávku po aprobacích ve školství? Evidentně ne. Nelze srovnávat němčinu a informatiku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.4.25 09:16

Určitě to zkus. Třeba tě to chytne a do školy už ani nebudeš chtít. Já tedy dělám v diagnostické laborce třetím rokem a upřímně, ta monotónní práce mě dost ubíjí, proto asi odejdu. Ale samozřejmě jsou kolegyně, kterým ten neměnný rytmus naopak vyhovuje. A je to tak zcela v pořádku :).

• Citovat
  • Upravit
497
23.4.25 09:17
@l.marek85 píše: Více

Je to jasné, že jednooborové studium této slečny jsi částečně zaplatila ze svých daní? A tyto peníze třeba chybí na to, aby bylo více míst ve školkách?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.4.25 09:26

@Kousavysvetr A také jste zaplatila ze svých daní studia lékařů a zubařů, kteří ještě s mokrým diplomem zmizí za kopečky. Nebo mám kamarádku jejíž bratranec vystudoval na FF UK Rétorománštinu a poté, co se neuchytil ani jak prodavač koberců začal dělat obchodního zástupce :nevim:. Takhle to přece nejde brát.
Mě třeba jednooborové učitelství němčiny nepřijde jako úplná blbost. Jasně, dvouoborové studium je vždycky lepší, ale co už?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat