Jak se uchytit jako učitelka němčiny
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Co vede lidí k tomu, aby studovali jednooborové studium? Kladu si tuto otázku a nenalézám jinou odpověď, než naprostá blbost. Pokud bych byla ředitelem školy, takovou uchazečku bych vyloučila předem. Zřejmě neměla mentální kapacitu na to vystudovat dva obory nebo byla líná. Obě varianty jsou pro školství špatně. Jestliže chceš ve školství uspět, dodělej si druhou aprobaci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kousavysvetr píše: Více
Me to taky prijde neprozirave az hloupe - vubec nezohlednovat fakt mnohem horsiho umisteni za pouhych 5 let. ![]()
A tedy dalsi divnost u zakladatelky - u mladych inteligentnich lidi dnesni doby a kor, kdyz studuji jeden jazyk, tak bych predpokladala, ze aj budou k tomu zvladat minim.na komunikativni urovni; protoze dnes umet jen jeden jazyk, to je velka slabota a minus a nedostatek.
Ja trebas nemam z nj ani z aj statnice, ale na pohovoru jsem musela ukazat komunik. znalost minim obou techto jazyku; a v jedne firme jsem pak hodne jezdila sluzebne do nemecka, v dalsi zas letala do angl. mluvicich zemi, proste umet dnes 2 jazyky dnes je minimum a zaklad.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ahep píše: Více
Je rozdiel v tom, pouzivat jazyk na komunikaciu vo firme a vyucovat ho. Velikansky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ahep Umět angličtinu je minimum a základ. NJ jen tak někdo neumí.. nebo si myslí, že umí, ale realita je taková, že má A2 a je schopen se na nějaké legrační úrovni trošku dorozumět, tak si hned myslí, jak mu to jde.. ![]()
- Citovat
- Upravit
S němčinou seženeš práci i v jazykovce, zkusila bych i nabídnout soukromé doučování. Nebo třeba překlady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás na gymplu učila jedna angličtinářka, která měla vystudované učitelství pro 1. stupeň.
Další angličtinářka zase měla 2 úvazky - učila na našem gymplu a na místní průmyslovce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kousavysvetr píše: Více
Lenost. Pět let pohody, však ono to pak nějak dopadne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zaprvé také nechápu studium jedné aprobace u učitelství. A za druhé, když vís, že más teda jen jednu aprobaci, proč už jsi životopisy neposílala od ledna, února nebo aspoň března? Vždyť na spoustě škol mají už úvazky sepsane na další školní rok…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak třeba se na dvouobor nedostala. Nebo si na dvouobor nevěřila. @hanka.br.
Nepovažovala bych někoho, kdo zvládl vystudovat VŠ za líného.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@saddreamer píše: Více
Ale prosím tě. Nedostala, nevěřila - to jsou kecy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak bych se zaměřila na státnice, pokud neseženeš práci tento rok, tak klidně bych pracovala od září mimo obor a zkusila bych to další rok. Brácha se po státnicích také nesehnal místo jako učitel, tak holt rok prodával kafe. Následující školní rok už nastoupil jako učitel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co zkusit jazykovky+ online kurzy? Když budeš dobrá určitě se uchytíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na tvém místě bych jednoduše skloubila víc úvazků němčiny dohromady než si jako začínající učitel přibírala další aprobace ve kterých si nejsem jistá. A kromě klasických ZŠ a SŠ bych zkusila napsat i do jazykových škol, nebo nabízela soukromé hodiny. Vždyť o nic nejde, když si bezdětná a proto časově flexibilní, neviděla bych v tom zase nějaký extra problém. Já mám vystudované dvouoborové učitelství bi-che pro střední školy. Nikdy jsem naučila. Nejdřív jsem si doděla doktorát na Akademii věd, pak po rodičáku nastoupila do diagnostické laboratoře a teď zřejmě od září nastoupím na základní školu, kde budu vyučovat právě chemii a biologii. Paní ředitelka se mě ptala, jestli bych eventuálně zvládla pár hodin matematiky, ale to jsem hned odmítla. Popravdě mám bobky i z té chemie a biologie, protože jsem toho samozřejmě hromadu zapomněla.
- Citovat
- Upravit
@hanka.br. píše: Více
Klidně to tak být mohlo. Já se hlásila na pedák na dvouobor, bohužel jsem skončila pod čarou. Tak jsem začala jazyk studovat na fildě (jednoobor) a ještě jako studentka jsem sehnala místo a začala učit (ne tedy přímo ve škole, ve smlouvě jsem měla uvedeno lektorka).
- Citovat
- Upravit