Přehoz na pohovku

14973
13.2.12 15:00

Přehoz na pohovku

Ahoj holky,

prosím o radu. Máme nový domeček a přítel si tu z bytu nastěhoval drahou pohovku, která je do „L“. Potah je z alcantary, přikládám vzorník, pro představu, co to je zde . Nechce se jí zbavit, protože stála moc, ale u nás je hodně nepraktická, máme psa, kočku, čekáme dítě a už teď je jak prase. Chceme ji nechat vyčistit a pak to něčím přehodit, ale vůbec nemám představu čím, aby to nevypadalo blbě? Máme hodně moderní dům.

Děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15319
13.2.12 15:06

My máme ušitý druhý potah švadlenou na míru, dá se sundat, je vzadu na zipy, vyprat, hodím do sušičky a od poblinkání do čistého potahu to trvá dvě hoďky.
Klasický přehozy nemám ráda, pořád se to různě sesouvá, s dětma to stejně nedrží tak, jak má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14973
13.2.12 15:54
Nelisa píše:
My máme ušitý druhý potah švadlenou na míru, dá se sundat, je vzadu na zipy, vyprat, hodím do sušičky a od poblinkání do čistého potahu to trvá dvě hoďky.
Klasický přehozy nemám ráda, pořád se to různě sesouvá, s dětma to stejně nedrží tak, jak má.

a na kolik tě prosím vyšel, nemáš fotku? už jsem nad touto možností taky uvažovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
13.2.12 16:39

No my máme úplně jiný typ pohovky a k tomu křesla, kde bylo šití složitější a už je to pět šest let, cenu si přesně nepamatuju (6-7 tis.), zkus mrknout třeba sem http://www.nahradnipotahy.cz/nahradni-potahy, po kliknutí na konkrétní typ pohovky se ti ukáže ceník. (My jsme teda nechávali šít jinde, ale už je tam jiný obchod, netuším, kam se přemístili.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
13.2.12 18:13

taky máme nový gauč a vyřešila jsem to 2 dekama , který jsou teda jenom na sedací části. Polštáře jsou bohužel odkrytý, takže už jsou pěkně zaprasený. No akorát materiál máme jiný.
Zkusím pohledat fotku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
13.2.12 18:16

tady foto. Deky se v rohu gauče potkají a překryjou. Deky cca jednou týdně vezmu vyperu, mám vlstně 4 na střídačku, vždy 2 a 2. Snad je to pochopitelný. http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/…985634_n.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
13.2.12 21:51

alcantara

Mám sedačku čalouněnou Alcantarou, je bezvadná, je hodně světlá, vanilka, bezvadně se udržuje. Klukovi je tři a čtvrt, několikrát ji počůral, čaj, čokoláda a fleky neurčitého původu.
Vanischem vždy vyčistím všechno, je bez poskvrny.
Při čištění, to stírám pořád čistou vodou, nakonec vyluxuji. Je pravda, že některé skvrny mi daly zabrat, musela jsem je čistit několikrát, ale nakonec s úspěchem.
Fleky se nesmí nechat dlouho, třeba měsíc, pak to jde hůř, ale jde to.
Po kůži to je nejlepší čaloun.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14973
13.2.12 22:00

a jaký přesně vanish? (tekutý, práškový?) to by byla skvělá zpráva, kdyby to tím šlo… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
13.2.12 22:08

Tekutý Vanisch na koberce.
Přehozy jsou na nic. Pokud mají dobře vypadat, jsou drahé a to si můžu koupit novou sedačku nebo ji nechat alespoň znovu potáhnout.
Když nejsou drahé, je to hnus velebnosti.
Nejhorší jsou na sedačkách a křeslech pestré kretony, jak říkala moje babička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný