Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Ahoj,
V noci se mi vzbudil syn 20m s teplotou po odectu 37.6..mel dnes na sobe dlouhe pyzamko(ja blbec mu ho dala, protoze jinak ted spal v tricku a plene a odkopava se a. v noci mame otevrene okno).No jenze ted.mel to pyzamo a okno jsem zapomnela na noc otevrit.Ja se vzbudila zpocena pod. vlasy a maly byl.teply.Hned jsem ho svlekla, napil se, nakojil…teplota rychle klesala…Rano ted 37.2 po odectu..na cele to je 36.7-37.7..tam mu to lita..Jinak je v poho.Vzdy miva hned horecku(k zubum ci viroze),jen po ockovani mel. chvili teplotu.Je mozne, ze se prehral? Meli jsme tu 25.6C.Do veder nechodime a. venku je v kratasech a.vzdy s cepici. Vcera taky mene pil.
Jo, možné to je. Uvidíš během dneška, jestli bude v pohodě, já bych tipla, že ano. Ať hodně pije. Mě teď děti spí nahaté a odkopané, i když nad ránem se podaří vyvětrat třeba na 20st. Razím heslo lepší přimrzlí, než zpocení ![]()
37,2 není žádná dramatická telota a jestli máte doma vedro, tak je to asi normální. Dávala bych hodně tekutin a pokud to nepoleze nějak dramaticky nahoru, nijak bych to nedramatizovala. Jinak jo, z velkého vedra se člověk může přehřát.
Mohl se přehřát dnešní noc, nebo naopak nastydnout noci předešlé (já taky přes celou noc větrám, ale okolo půlnoci musím přivřít okno na větračku, protože fouká a ten průvan byl až nepříjemnej, a synovi se včera spustila rýma…
Prostě nasaď „klidový režim“ a víc pít a uvidíš, co se z toho vyvrbí… ![]()
Ahoj,
V noci se mi vzbudil syn 20m s teplotou po odectu 37.6..mel dnes na sobe dlouhe pyzamko(ja blbec mu ho dala, protoze jinak ted spal v tricku a plene a odkopava se a. v noci mame otevrene okno).No jenze ted.mel to pyzamo a okno jsem zapomnela na noc otevrit.Ja se vzbudila zpocena pod. vlasy a maly byl.teply.Hned jsem ho svlekla, napil se, nakojil…teplota rychle klesala…Rano ted 37.2 po odectu..na cele to je 36.7-37.7..tam mu to lita..Jinak je v poho.Vzdy miva hned horecku(k zubum ci viroze),jen po ockovani mel. chvili teplotu.Je mozne, ze se prehral? Meli jsme tu 25.6C.Do veder nechodime a. venku je v kratasech a.vzdy s cepici. Vcera taky mene pil.