Přejídání v prvním trimestru

Anonymní
5.12.12 13:33

Přejídání v prvním trimestru

Dobrý den, vzhledem k osobnímu tematu raději anonymě. Chtěla bych všechny poprosit o rady a zkušenosti. Když jsem byla poprvé těhotná, tak jsem zajídala těhotenskou nevolnost a hodně tím přibrala. Teď jsem těhotná podruhé a i když jsem si slíbila, že to tentokrát tak nebude, vše se směřuje stejnou cestou. Je mi špatně (ale nezvracím) a jsem hodně unavená a na obojí mi bohužel pomáhá jídlo. A navíc mám chuť na samá hutná jídla a do ovoce a zeleniny se musím vyloženě nutit.
Měla jste to některá podobně? Jak jste to překonávaly? Co Vám pomáhalo? Už čtvrtý den den se dost cpu, i když se hodně najím, tak se stajně za 3hod musím najíst znovu, aby mi nebylo zle. No, a od začátku nevolností mi úplně vymizel pocit hladu, prostě je mi víc nebo méně špatně a většinou pomůže, když to zajím…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29436
5.12.12 13:38

Nepřekonávám to nijak, cpu se dál. :mrgreen: Já teda po večerech hlavně to ovoce a zeleninu, ale přes den mám taky chuť na samé „lepší“ věci - tlačenka, utopenci, hranolky s tunou kečupu, salátky, aspik… právě teď jsem do sebe nacpala dva chleby s uzeným sýrem, zalité jak jinak kečupem a k tomu sežrala celou Milku. :roll: Nedělám z toho drama, věřím, že za pár týdnů budu mít zase úplně jiné chutě. Navíc startuji se 7kg méně než u syna, tak doufám, že i výsledná váha bude nižší (i kdybych přibrala stejně - 20kg :mrgreen: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
5.12.12 13:40

Pokud potřebuješ jíst po 3 hodinách, tak je to naprosto v pohodě. To je vhodný čas na jídlo :palec: No, když nesneseš ovoce a zeleninu, tak pak doporučit kukuřičné krekry a křupky. A pokud máš hlad, tak více bílkovin- sýry, maso, vejce, mléko a pod. To tě zasytí na delší dobu. Pokud je to ale o tom mít něco v žaludku, abys nezvracela, tak bych radši volila 3 kila za těhotenství víc, než blicí epizody :palec:
Takže osvědčené rad- co nejzdravější jídla, málo sladkostí, tučného :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454

Ja uz v prvnim trimestru nabrala 10 kg :mrgreen: nijak sem to neresila…po tehotenstvi celych 25 kg zase zmizlo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6624

Já byla těhotná jen jednou a první trimestr jsem žrala každou hodinu, jinak mi bylo blbě. Za ty první dva měsíce jsem nabrala 7 kilo, ale v celým těhotesntví dohromady nakonec jen 11 (kolem 20.tt se to přibírání samo zastavilo, pak mi zjistili těhu cukrovku, při který jsem trochu zhubla a do konce nabrala už jen dvě kila).
Pokud se bojíš přibírání, snaž se do sebe cpát aspoň bílkoviny a ne sacharidy a tuky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
5.12.12 13:43

Prostě jsem se necpala - hlídala jsem se celé těhotenství, protože mám předpoklady k tomu býti jako almara za každé situace, včetně těhotesnství :). Takže jsem jedla relativně zdravě, nenavyšovala jsem nijak zvlášť příjem oproti mému normálu. Pokud jsem chtěla čokoládu, dala jsem si ji, ale nepřežírala jsem se.

• Citovat
  • Upravit
zichisek
5.12.12 13:50

Mám to naprosto stejně. Navíc jsme teď měli ještě samé oslavy a akce, takže jsem pořád jen jedla, ale bylo mi dobře. Oproti prvnímu těhotenství, kdy jsem prvních 5 měsíců byla jen na rohlíkách a bylo mi zle.
Vůbec to neřeším a jím na co mám chuť. Ani mi nejde se nutit do jiného jídla, to by mi bylo :poblion:
Ale nějak od 12tt. se mi chutě úplně změnily a td zas ujíždím na šopském salátu, hruškách a mandarinkách, tak se to tím třeba vyrovná :)
Hlavus přibíráním a váhou si budu dělat nejdřív po porodu :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
74217
5.12.12 14:02

Jsem teď v 19tt a ujedla bych se pomerančů a mandarinek, ty teď kupujeme týdně na kila, hrozná spotřeba :oops: :mrgreen: a ujíždím si na gulášové polévce a suché uvařené rýži z čerstvým rajčetem a eidamem :mrgreen: chutná mi čokoláda, jinak mi nic moc nechutná ani neláká, ale ujedla bych se těch citrusů do prasknutí :dance: :lol:. Zatím jsem přibrala kilo :pankac:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5158
5.12.12 14:04

Já mám ten problém taky, i když teď už nevolnost ustupuje, ale zajídala jsem to jogurtama, ovocem, zeleninou, ony i ty „mokrý“ potraviny mi udělaly na ten žaludek líp, než suchej rohlík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2746
5.12.12 14:18

Já mám opačný problém. Nedokážu nic sníst. Pořád mám hlad, ale jak se na něco podívám, tak je mi z toho zle :nevim:. Ale nezvracím. Takže se k jídlu prostě musím nutit. Jenže pak jdu kolem obchodu, vykoupím zákusky a saláty a pak to všechno hned sežeru :cert:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.12.12 14:47

Vůbec nevypadám na to, že mám 95 kilo :think: Začínala jsem na 69 kg!! Za tři týdny mám termín a pak se uvidí, co zůstane… Já od začátku musím hodně často jíst. První trimestr jsem jedla i v noci, přes den klidně po hodině. Druhý pohoda, ale třetí zas. Navíc otoky, plus 5 kilo jen tak… Ale nepřejídám se. Jím jen často a ne moc zdravě. A třetí trimestr - čokoláda a sladké přede mnou neobstojí :cert: Předtím jsem sladké nejedla vůbec, takže doufám, že se k tomu vrátím :potlesk:
Anonymka J. (nojo stydím se za to…)

• Citovat
  • Upravit
15404
5.12.12 15:07

Já jedla hodně banány, ale jinak taky všechno, nepřišlo mi, že bych se přejídala, jedla jsem prostě, dokud jsem neměla pocit hladu, ale nikdy jsem se přejezeně necítila. A to jsem jedla 4× víc jak normálně. Přesto jsem měla na konci 4. měsíce mínus tři kila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
895
5.12.12 15:14

Nic si z toho nedělej, já v prvním trimestru jedla skoro pořád. K večeři jsem snědla klidně čtyři chleby a za hodinu jsem měla pocit, že umřu hlady :mrgreen: Manžel je kuchař, takže mi ještě vyvařoval, abych neměla hlad :D Po třetím měsící to přešlo samo a přibrala jsem za celé těhu jen 11kg. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
5.12.12 18:09

Mně také bylo pořád špatně a nezvracela jsem. Můj hit byla Cola. Ta pomáhala nejvíc. Za první 3 měsíce jsem přibrala 6 kg. Ale doktoří mě chválili, protože jsem byla opravdu hrozně hubená 175 cm a 48 kg. Tělo si samo řeklo, že na úspěšné těhotenství musí mít víc zásob. Nakonec jsem přibrala 17 kg. V porodnici nechala 7kg a dalších 6 shodila ani nevím jak. Ale jakmile jsem přestala kojit, váha letěla raketově nahoru a teď je malé 10 měsíců mám optimálních 56 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1804
5.12.12 18:55

Ja jsem mela v prvnim trimestru obcas vlci hlad, treba tri dny v kuse. Jako opravdu vlci hlad, takovej hlad jsem v zivote nezazila, a to jsem sportovec a horal, takze vim, co to je hlad! Trochu jsem resila, jestli mam opravdu tolik jist, ale pak jsem nekde cetla, ze tenhle vlci hlad je dany tim, ze proste nejim dost, tak jsem to neresila a dala si, co hrdlo raci, jedla jsem treba odpoledne co tri hodiny, kdyz jsem mela hlad. Jednou jsem dokonce musela vstat ve tri v noci - vec, ktera se mi nikdy v zivote nestala - a udelala jsem si normalne dve vafle s Nutelou - nemohla jsem spat, byla to nutnost, nedalo se nic delat. Ale to bylo fakt jednou a jen jedinkrat v noci a po trech hodinach beze spanku, kdy mi krucelo v brise a nezabirala cetba, nic. Jinak nejsem na vylozene nezdravy veci, takze ty svaci ve dne byl spis chleba se syrem nebo sunkou, nebo tvaroh, nebo hrst orechu, nebo banan…nebo vsechno vyjmenovane…Do ted (11+7) jsem nenabrala nic, muz tvrdi, ze mi naopak zmizely „postarky“ na bocich, tak teorie o vlcim hladu asi plati.

Kdyz nemam vlci hlad, je mi obvykle vselijak. Na nevolnosti se tu doporucuje bublinkova voda (na nevolnosti, ne na prekyseleni zaludku, samozrejme) a musim rict, ze to zabira. Nebo se doporucuje salatova okurka, to jsem ale nezkousela, voda mi uplne staci.

Jak rikam, nedrzim dietu a davam pozor, abych jedla pravidelne plus pridala svacinu, kdyz mam hlad. Je dulezity rozlisit mezi tim, co si telo zada a zajidanim kazde spatne naladu nebo nudy, nabrat hodne kilo je problem nejen kvuli tloustce potom, ale i kvuli porodu a kdo to ma na konci tehotenstvi nosit. Na druhou stranu, at si to kazdy vyresi sam pro sebe, muzova teta mi rikala, ze se cpu moc a kdesi a cosi a jak to pak budu shazovat, az ta (hypoteticka) kila naberu, mama se zase strachovala, ze hubnu, no, a ja jsem tak nejak spokojena a oba nazory se snazim poustet jednim uchem sem a druhym tam, on do toho bude porad nekdo kafrat a telo je to koneckoncu moje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí