Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím o názory a rady…
děti - sourozenci 6 a 3,5 let… chodí dva roky (mladší rok) do MŠ. Nyní mají novou učitelku, která je v okolí známá jako nejhorší učitelka - doslova!!! Nechci, aby „tato paní“ měla na moje děti vliv… špatný vzor chování…atd. Jinak děti ji měly už měsíc vloni a neztěžovaly si… ale mě se nelíbí chování té paní… ostatní rodiče o vnímají stejně.
Vedení školky to nechce měnit neřeší… jediná možnost je - dát děti do jiného oddělení nebo úplně do jiné školky. JENŽE - děti nechtějí! chtějí mít svoje kamarády a svoje oddělení… takto otevřeně jsem s nimi o nové p. uč. nemluvila… uvidíme, co bude dál…
Otázka zní - jaký máte názor na přeřazování dětí do jiné školky nebo ve stávající školce do jiného oddělení.. lepší překousnout z mého pohledu špatnou učitelku, kterou děti ale mají celkem rádi? nebo vystavit děti novému zvykání na nové prostředí a nový kolektiv i novou učitelku? Mě to tedy přijde špatné obojí… ale nevím, nevím… co s tím…
@3HE A v čem je ta učitelka špatná, když ji děti mají rádi?
Co je špatný vzor chování?
@3HE tak pokud jí děti mají rády, tak bych to zatím nechala, v okamžiku kdy bych zpozorovala jakékoli změny chování vůči školce a paní učitelce, tak bych začala jednat.
Otázka právě proč má tu špatnou pověst, to nevíš??
Nechala bych děti tam, kde jsou. I špatná učitelka dohlídne, aby se nic závažnýho nestalo. A vzorem buď ty, špatných vzorů bude v životě stejně spousta, můžeš jim to akorát tak komentovat, proč není to či ono správné.
Sorry, napíšu později… přišla návštěva
tak za půl hodky jsem zpět:-)
Když ji mají rádi, tak bych je tam nechala..taky by mě zajímalo, co tak hroznýho provedla. POkud někoho nezabila, nebo prokazateně netýrala nějaký děti, tak byhc to vůbec neřešila, asi ![]()
Pokud s ní děti nemají problém, nechala bych je tam. Přesně jak píše @Iva575 - rodiče mají být hlavním správným vzorem, učitelky až druhotně a pokud do nich zrovna nehustí nějaké rasistické řeči nebo nevyhuluje z okna wc, tak bych to nehrotila. No, počkáme, co napíšeš o „nevhodném chování“ ![]()
To máte blbé..u nas ve školce to je tak, že jakmile nastoupíš do jedné třídy, tak v ní jseš až do odchodu - stejné děti, stejné učitelky ( jen když odchází předškoláci, tak nastupují nový maloši )..ale nikdo se nikam podle věku nepřeřazuje..máme třídy sjednocené( od malochu do předškoláků )
U nás ve školce měla v červenci asi dva týdny „dozor“ učitelka z vedlejší školky a děti z naší třídy do týdne začaly chodit domů s brekem, že je na ně učitelka zlá, že jim nadává a že tam nechtějí.
Neřešila jsem to proto, že než skončil druhý týden (kdy začalo být jasné, že učitelka je špatně, že si děti nevymýšlí), tak tam skončila ona. Ale když jsem se o ní zmiňovala známé, tak ta mi řekla, že je to jejich učitelka, že jí malá chodí s pláčem a se stejnými řečmi ze školky už druhej rok, a já jen valila oči, že to jako nehodlá řešit ![]()
Čímž chci říct, že názor můžu mít od učitelky odlišnej, ale pokud jsou děti v pohodě, tak bych to nehrotila. Pokud by děti plakaly, tak bych to řešila okamžitě.
Takže bych řekla, že fakt záleží, co ti na ní vadí, zda je to, že je v nějakých drbech „po vsi“, nebo jestli má nějaké extrémistické názory, které hustí do dětí, nebo o co jde. Pokud jí mají děti rády, tak na ně zlá není…
Podle mě záleží na tom, proč je učitelka tak špatná. Pokud to dětem nevadí a nemají z toho nějaké trauma a následky, asi bych nebyla tak přísná a zkusila přivřít oči.
Na druhou stranu, někdy to děti nevnímají, nebo to berou jako normální, a pak vznikají problémy na delší dobu (pokud např. učitelka vyhrožuje bubákama, čertama, fyzickými tresty, preferuje jedno pohlaví, posmívá se, zastrašuje, oslovuje příjmením a hanlivými přezdívkami…), to se přiznám, že by mi taky vadilo a ač to dítě třeba „tolik nevnímá a neřeší“, tak bych hledala nějaké řešení.
Někdy nemusí dítě chodit ze školky uplakané a nešťastné a přitom tam může být problém.
@Billi píše:
Podle mě záleží na tom, proč je učitelka tak špatná. Pokud to dětem nevadí a nemají z toho nějaké trauma a následky, asi bych nebyla tak přísná a zkusila přivřít oči.
Na druhou stranu, někdy to děti nevnímají, nebo to berou jako normální, a pak vznikají problémy na delší dobu (pokud např. učitelka vyhrožuje bubákama, čertama, fyzickými tresty, preferuje jedno pohlaví, posmívá se, zastrašuje, oslovuje příjmením a hanlivými přezdívkami…), to se přiznám, že by mi taky vadilo a ač to dítě třeba „tolik nevnímá a neřeší“, tak bych hledala nějaké řešení.
Někdy nemusí dítě chodit ze školky uplakané a nešťastné a přitom tam může být problém.
s tím souhlasím a díky! na to se zaměřím..! díky
@3HE takže se nedozvíme proč je dle tebe a okolí špatná? proč má takovou pověst? jestli jen jako soukromá osoba, nebo i jako učitelka?
Je prostě hlučná, taková divoká, podporuje donášení dětí jeden na druhého, nedělá z nich kolektiv, ale dost je na základě toho donášení popichuje proti sobě. Ve městě se o ní jako o špatné učitelce dost mluví… osobní zkušenost s ní má jedna moje kamarádka - ta je také učitelka - tuto paní učitelku hodnotí tak, že je to sice „stará škola“, ale měla v předchozích odděleních potíže a problémy - snad se poučila a bude si vážit toho, že už není záskoková učitelka, ale má svoje oddělení (po dvou letech). když je v práci, tak dost nervově ujíždí - nemá trpělivost a řve po dětech: pohni, dělej! už jsi velký a pořád poslední! viděla jsem několikrát jak po někom řvala a když viděla mne, tak hned otočila… nedovede udržet nervy na uzdě… Nepřiměřeně nutí děti do jídla…