Zase nechce do školky :(

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
462
29.8.16 07:10

Zase nechce do školky :(

Ahoj všichni, úplně jsem z toho měla strach :(

Dcera 4,5 roku. Minulý rok začala chodit do školky nejdřív na půl dne.. První týden pláč, před spaním pláč, ve školce se moc nezapojovala.. už jsem myslela, že ji odhlásit, ale učitelka říkala, že už si trochu začala hrát ať zkusím vydržet. Druhý týden začala chodit s plyšáky a nějak se to zlepšilo… Po 2 měsících tam chtěla i spát.. Ve školce prý byla sebevědomá.. Jen ten začátek..

Dnes se máme jít podívat do školky, a dcera už říká, že tam nechce jít, a proč tam musím.. Chci tam chodit i se ségrou (1r.) :nevim:

Mám hrůzu z toho, že ji tam budu zas vodit s pláčem..

Přitom od srpna se o školce bavíme, chodily jsme kolem ní.. Jen jsme byly 2 měsíce pořád spolu všechny 3(pro mě už někdy na palici) :oops:

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3395
29.8.16 07:31

@moonulkaa já docela chápu, že jí přijde smutné, když vy dvě zůstáváte doma a ona jediná má jít pryč do cizího

další věc je to, že jste jí do školky dali relativně pozdě, 3,5 roku a jestli do té doby nikdy nebyla hlídaná nikým cizím, tak si na to už asi úplně nezvykne :nevim: nelámala bych přes koleno a nechala doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
29.8.16 07:34
@EmmaAnna píše:
@moonulkaa já docela chápu, že jí přijde smutné, když vy dvě zůstáváte doma a ona jediná má jít pryč do cizíhodalší věc je to, že jste jí do školky dali relativně pozdě, 3,5 roku a jestli do té doby nikdy nebyla hlídaná nikým cizím, tak si na to už asi úplně nezvykne :nevim: nelámala bych přes koleno a nechala doma

Ale ona už celý minulý rok chodila do školky.. O prázdninách byla 2× u babičky na víkend (ale máme pracující babičky, takže víc to neslo)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
29.8.16 07:41

Mám to úplně stejné se synem. Nechce o školce ani slyšet. Teď na první dny to nějak přijal tak, že půjde po obědě domů a nebude spát. Ze všech mých řečí o školce ( jak tam bude dobře, kamarádí bla bla bla) fungovala jen jedna - musí překontrolovat hračky, jestli jsou všechny nebo i nějaké nové. Tak uvidím jaký to bude ve čtvrtek. Stejně počítám, že to bude z řevem, vztekem, válením se po zemi :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.8.16 07:42

@moonulkaa je jasné, že po 2 měsících co byla s Vámi oběma doma se jí teď do „cizího“ prostředí nechce, ale věřte, že po prázdninách si zvyknou rychle třeba bude první týden s pláčem nebo kňouráním, ale až si budou vyprávět, kde byly a co zažily, také se zapojí. V tu chvíli musíte vy být ta trpělivá a třeba i slíbit nejakou odměnu :-) Do středy bych ji nechala a pak řekla a když to dnes bude bez pláče koupím Ti - nevím Lízátko nebo něco co má ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
29.8.16 07:43

@moonulkaa mně přijde že ten vztah si ke školce nenašla nikdy - dle toho, jak si psala, že to začínalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
29.8.16 07:54

Je to prejde,
Ted po prázdninách se nechce ani naší slečně do školy, i skolkari rikali, že se jim nechce ze chteji dal prazdniny. A jak začnou chodit zas je budu s tama odpoledne tahat a vysedávat v šatne ať už jdou, pac, když pro ne jdu mají nejvíc napilno si hrát a nemají čas jít dom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
29.8.16 07:59

@moonulkaa a proč ji cpeš do školky, když tam evidentně nechce a ty jsi stejně doma s mladší. Nejspíš si přijde odstrčená. Ty budeš doma s mladší, budeš se ji věnovat a ona bude někde bez tebe.

• Citovat
  • Upravit
4367
29.8.16 08:03

Ja to resila jako fakt. Nebyla jina moznost. Neslo to jinak. Ovsem take jsem uplacela. Kdyz jsem pro dceru sla, mela jsem v kapse obcas nejakou drobnost.
Je jasne, ze se ji tam nechce, ale nepripoustela bych jine moznosti. Podle toho, ze minuly rok zvladla v pogode /nektere deti placou od zari do prosince/, tak mozna bude zase zvykaci tyden, ale uz zna prostredi, deti, tak podle me jde o prvnich par dni, nez se najede na rezim a bude dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
29.8.16 08:11

@lucenka Ty nejsi doma se dvěma malýma dětma že ne :lol:? Já tedy jsem kluka taky minulý rok nedávala, byly mu 3 a fous, protože jsem doma ještě s mladším, ale musím říct, že tak od těch jeho 3,5 let pociťuju, že už by v té školce měl alespoň nějaký čas trávit, protože když máš k takovému děcku ještě nějakou maluchu, tak už na něj nemáš tolik času, nemůžeš se mu tak věnovat a to není moc příjemné, pro obě strany řekla bych. Takže náš jde teď ve 4 a něco poprvé, zatím se těší, protože tam jde s dětma, které už zná…

Jinak příští rok už by zakladatelky malá stejně do školky musela, to už by nešlo řešit pomalým zvykáním jako teď, takže proč ji tam zase postupně nedávat, klidně zase jen do oběda, potom i po obědě apod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
29.8.16 08:13

@kacaba379 ne nejsem, ale nechápu matky, které každodenně odkládají na celý den do školky starší dítě, které tam evidentně nechce.

• Citovat
  • Upravit
2457
29.8.16 08:25

Tak syn probrecel cely minuly rok. Proste musel byt rani rev, i kdyz vetsinou do 5-10 min. byl klid a zapojil se do deni ve skolce. Jelikoz jsem bez prace, davala jsem ho tam jen na dopoledne.
Letos prestupuje na jinou skolku a uz ted z toho mam hruzu, protoze zacina natahovat jen kdyz se zminim ze tam pujde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11091
29.8.16 08:26
@lucenka píše:
@kacaba379 ne nejsem, ale nechápu matky, které každodenně odkládají na celý den do školky starší dítě, které tam evidentně nechce.

Tak treba se chtějí chvíli věnovat i tomu mladšímu? Neni to trochu nespravedlivý, ze to mladší musi pak stejne jit, kdyz jde mama do práce a jeste si ji ani pořádně neuzije, kdyz je s nim na rodicaku?
Však tam starsi nemusí být cely den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
29.8.16 08:27

@lucenka Tak já podle popisu chápu, že si před rokem trochu déle zvykala, takže ji maminka brala nejprve po obědě, tzn., že byla holčička ze začátku ve školce tak 4-5 hodin. Když si zvykla a sama tam chtěla spát, tak ji tam nechávala spát a brala ji potom. Teď se jí do školky opět nechce, 2 měsíce měla doma jiný režim a je jasné, že má z toho obavu.Tu mám teď i já, náš jde ve čtvrtek poprvé do školky a pro mě to bude taky změna a jsem trochu nervozní.

To ale snad neznamená, že by měla zůstat doma úplně, ne? Tak když mají tu možnost, že si zase bude zvykat postupně, tak ji klidně bude maminka brát zase po obědě a postupně si zase zvykne. 4,5 roku už je docela dost, tam už jsou nároky ze strany holčičky na denní program určitě náročnější a někdy se to s miminem dělá blbě, pak nemáš čas ani na jedno.

Příští rok se může situace opakovat a to už do školky bude muset, tak co pak? A první třída, tam se holčičce taky možná nebude chtít…Za mě tedy lepší taková pomalá zvykačka, než tam dát potom děcko natvrdo, protože už to jinak nejde…

Něco jiného samozřejmě je, když takhle někdo dá děcko sotva tříleté a na celý den, i když je doma s mladším. Tohle mi přijde jako takové pomalé a nenásilné zvykání… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
29.8.16 08:29
@jita22 píše:
Tak treba se chtějí chvíli věnovat i tomu mladšímu? Neni to trochu nespravedlivý, ze to mladší musi pak stejne jit, kdyz jde mama do práce a jeste si ji ani pořádně neuzije, kdyz je s nim na rodicaku?
Však tam starsi nemusí být cely den.

Tak na to by jim mohlo stačit dopokedne. Nemusí tam přeci být starší u na spaní

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect