Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, chtěla bych se zeptat na Vaše zkušenosti, jak dlouho Vás nechali přenášet, pokud jste navštěvovali prenatální poradnu v Podolí? Já se synem přenášela 10 dní než mi začali porod vyvolávat a to jsem měla těhu cukrovku. Nyní jsem znovu těhotná, těhu cukrovku nemám, ale na porod to nevypadá
Takže moje otázka je, pokud jste vy ani miminko neměli žádné zdravotní problémy, jak dlouho Vás nechali přenášet? Děkuji moc za zkušenosti. Petra
ahojky.já jsem se jich ptala jak dlouho nechávájí přenášet a řekla mi že do toho 42 tt .
myslela jsem si že nikdy sama neporodim
.
a v kolikátém si týdnu?
Na vyvolání jsem byla objednaná 41+2. V noci před nástupem se to rozeběhlo samo
.
Na vyvolani mne prijali ve 41+3, ale nedarilo se otvirani a jeden den to dokonce ani nezkouseli, rodilo moc zenskych a pry by me nemeli kam dat ![]()
Nakonec jsem porodila 42+0 a to mi rekli, bud se to dneska rozjede po tablete nebo bude cisar. Dyl uz prenaset nenechavame.
Tabletu jsem dostala v 9 rano a v 11,40 na mne prckova zespoda vykoukla ![]()
Preju fajn porod ![]()
Jojo, je to tak, pokud nemas nejake zavaznejsi problemy, tak te nechaji do toho 42tt.
Ja mela oba dva „po terminu“, ale prvniho jen 1 den a druheho 2 dny, ale prave pokazde jsem se ptala, jak dlouho nechavaji prenaset. Tak mi Dr. na poradne rikal, ze si me pozvou za 2 dny, kdyz nic, tak budu chodit rekneme kazde 2-3 dny na monitor a pokud nic, tak se muze stat, ze az po 10 dnech se bude resit vyvolani.. ![]()
No mela jsem tam stejny pocit, ze budu mit to bricho az do smrti, ty posledni dny se fakt vlecou, zvlaste po terminu ![]()
Ale prezila jsem to a oba dva jsem si asi vysexovala ven
![]()
Drzim palce, at to je rychle a pohodove a uzivas si sve miminko ![]()
Osm dni po terminu vyvolavali, pze jsem mela hrozne migreny, jinak by to bylo tak o tri dny pozdeji.
41+5tt - vyvolaný, protože vše bylo ok. Ale pokud by se porod nerozjel do 24h, ta k jsem měla domluveného císaře.
Doktor ale říkal, že standardně nechávají 41+3.
Nechávají to do 42+0,pak musíš porodit jakkoli,at císařem nebo normálně,já přenášela,cpali do mě tabletky a ty nezabíraly,takže na sál a napíchli mě na oxytocin a píchli plodovku a už to jelo…
rodila jsem ve 41+6,nějak tak.Ale druhé dítě bych chtěla rodit normálně,pokud to půjde,vyvolávání nebylo nic příjemného a krom toho jsem díky tomu že to nejdřív nešlo,v nemocnici strávila hodně času…a pak ještě po porodu… ![]()
já byla objednaná na 41+1PM (41+3 dle utz 12tt) ale ten den o hodinku dřív jsem porodila ![]()
První porod přenášení 42+1.Zítra budu 41+3 , mám přijít s taškou,ale jestli si mě tam nechají se neví.Prý mě možná zase pošlou domů.Tak se modlím,abych to zas nedotáhla až na ten 42tt.
Ahoj holky, zítra mám termín a mám také hrozný strach z přenášení. Máte někdo čerstvé info? jak dlouho Vás tedy nechaly přenášet, pokud bylo vše ok než vyvolávali? Už mám toho plné kecky a na malého se moc těším tak by mě zajímalo, když nepřijde sám, kdy mu pomůžou? děkuji ![]()
Ahoj,většinou všude nechávají přenášet 10 dní a pak už se musí na vyvolání.Já už měla taky domluveno vyvolání,naštěstí si to pak malá rozmyslela a porodila jsem přirozeně ve 40+6.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.