Přendání školáka na jinou školu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30317
3.3.14 20:12

@hanka.br. tak to je něco jiný názor. Nám to řekl ředitel takto. U nás se to nakonec neřešilo, děti do školy nechodily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
3.3.14 20:32

@Suzzinka99 dětem jsme 2× měnili školu. Ale přes letní prázdniny. Vždy šly „do lepšího“, takže to zvládaly… Ale nebylo to kvůli stěhování… Na jaké Praze budete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
3.3.14 21:10

Měnila jsem dětem školu, ale přes prázdniny. Naštěstí bylo ve třídě místo. Jenom jsem vyplnila žádost a děti nastoupily. Pak jsem navštívila původní školu, odevzdala učebnice, nechala si podepsat, že jim nic nedlužím a nic víc. Myslím, že pokud to dovolí kapacita školy a učitelka je ochotná dítě vzít, není problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
3.3.14 22:20

Praha 9

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26248
4.3.14 06:17

@Katka1974

učitelky se nikdo neptá, jestli vezme žáka navíc ;)

jinak maximální počet žáků ve třídě je 34, ale od 30 výše musí žádat ředitel ministerstvo o výjimku. Umístění dle trvalého bydliště a spádové školy je záležitost zápisu a 1. třídy, ne „přistěhovalců“ - tam rozhoduje jen a pouze naplněnost tříd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
5.3.14 12:44

AHOJ,
my jsme se stěhovali, když nejstarší dcera chodila do 3. třídy. Byla introvertní (tedy tehdy jsem si to myslela), nervní, špatně se adaptovala, špatně snášela změny, špatně se orientovala v jiném prostředí (třeba v původní škole nezvládla chodit do družiny), diagnostikovaný dislektik se zhoršenou motorikou. Byla silně fixovaná na prarodiče, se kterými jsme žili v původním bydlišti, v původní škole měla dobré vztahy, nej-kamaráda (kupodivu kluka), naprosto úžasnou učitelku, která se třídě nadstandartně věnovala, ve třídě jich bylo 17. V novém bydlišti měla nastoupit do obří budovy 3× větší školy do třídy s 34 dětma. Prostě všechny podmínky pro katastrofu. Také jsem to strašně řešila a hroutila se celého 3/4 roku před stěhováním.

Stěhovali jsme se na prázdniny, na konci června jsem jí domluvila, že by se šla na týden podívat do nové třídy – ředitelka nové školy byla velmi vstřícná. První den tam šla očividně s malou dušičkou a já ještě s menší. Odpoledne vypochodovala naprosto suverénně, pusu od ucha k uchu a vyjmenovávala, jaké má nové skvělé kamarádky…

I v září proběhlo všechno OK, ve větší třídě si paradoxně snadněji našla kamarádky, učitelku měla ještě lepší, i když původně bych tomu ani nevěřila. Teď už je na druhém stupni a nedávno mi řekla, jak je ráda, že jsme se přestěhovali, jak jí tahle škola vyhovuje a baví.

Tak přeju, ať to u vás dopadne také tak.

Snad ještě – v původní škole měli angličtinu od 3. třídy, takže uměla v podstatě pár slovíček, v nové od 1. třídy, takže jeli gramatiku a celé věty – asi největší nepoměr v učení, který mohl nastat. Dohnali jsme to bez následků za pár týdnů.

Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati