Přenos chřipky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
19.1.24 14:15

Přenos chřipky

Jak se vlastně chřipky přenáší? Je pravda že je lehčí chytit tu „rýmovou“ než střevní? Slyšela jsem, že střevní se přenáší většinou, když se dotkenete např. těch zvratků, nebo jste prostě dlouho v přímém kontaktu s nakaženým, když tu „rýmovou“ chytíte i když se dotknete např. povrchů atd.. zase když si vezmete, že byste měli zvracet/průjmovat pokaždé, co se setkáte z nakaženým tak to logiku dává, střevní virózu mám 2× do roka max. za to rýmu, tu mám pořád a vždy celá rodina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3
19.1.24 14:22

Většinou je to kašel, mluvení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
19.1.24 14:30

Klasická chřipka se přenáší kapénkami (kapénková infekce). Nakažený člověk dýchá, kašle, prská. Někdo jiný to vdechne a viry, se uhnízdí a množí se.
Střevní chřipka může být něco podobného, jen se projevuje navíc střevními obtížemi, ale někdy se může zaměnit za jiné onemocnění.

Samotným dotekem se přenáší jen málo nemocí. Obvykle je potřeba buď tu ruku olíznout, nebo tam mít otevřenou ránu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2188
19.1.24 14:45

Dotknutím ne, ale tím, že ti přeneseš to čeho jsi se chytila na sliznici úst, nosu nebo očí. Jinak většinou kapénky, které můžeš i vdechnout, nebo to co rozprskali kapénkami pochytáš a neumytýma rukama zaneseš do očí, úst nosu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
19.1.24 14:47

Myslím si, že záleží i na konkrétním jedinci, jak je k jakým virům vnímavý. Třeba já. Většinou, když někdo kolem mně prská, kašle, nechytnu nic. Ale stačí, když se syn pozvrací a je mi jasné, že do tří dnů bleju taky :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí