Přepis energií v novém nájmu, hrozí pokuta?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4.9.16 09:47

přepis energií !!!! Pomooooc!!!!

Dobrý den, vím, že to sem tak úplně nepatří, ale třeba někdo bude vědět nebo bude mít podobný případ.
Od 1.9. 2016 jsem nájemcem bytu a jelikož je to můj první nájem, tak jsem poslouchala všechny ostatní a nezjišťovala si, jak to teda je. Jde o přepis energií. Dostala jsem smlouvu a okamžitě jsem s ní šla k čezu. Tam se mě paní ptala, jestli si předchozí nájemník zrušil smlouvu rwe - plyn a centropol- elektrika, já jí řekla, že ne a že tam teprve pojedou, ona mi řekla, že v pořádku, že to s nima ukončí. Já jsem se jí ale ptala, jestli v tom případě nebudou platiti nějakou pokutu nebo tak a paní mi řekla, že ne. Tak jsem to neřešila. Jenže pak mi předchozí nájemce psal, že jsem měla počkat, že asi budou platiti pokutu, která jak víme, není zrovna nízká :( Volala jsem i na cetropol a tam řekli, že pokud jim dřív příjde to moje ukončení než předchozí nájemci jim to oznámí, tak že pokuta bude, ale já jsem říkala, že oni přeci nemohou za to, že já tam šla. Neví někdo prosím jak to je?? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3699
4.9.16 10:45
@Marcela2222 píše:
Dobrý den, vím, že to sem tak úplně nepatří, ale třeba někdo bude vědět nebo bude mít podobný případ.
Od 1.9. 2016 jsem nájemcem bytu a jelikož je to můj první nájem, tak jsem poslouchala všechny ostatní a nezjišťovala si, jak to teda je. Jde o přepis energií. Dostala jsem smlouvu a okamžitě jsem s ní šla k čezu. Tam se mě paní ptala, jestli si předchozí nájemník zrušil smlouvu rwe - plyn a centropol- elektrika, já jí řekla, že ne a že tam teprve pojedou, ona mi řekla, že v pořádku, že to s nima ukončí. Já jsem se jí ale ptala, jestli v tom případě nebudou platiti nějakou pokutu nebo tak a paní mi řekla, že ne. Tak jsem to neřešila. Jenže pak mi předchozí nájemce psal, že jsem měla počkat, že asi budou platiti pokutu, která jak víme, není zrovna nízká :( Volala jsem i na cetropol a tam řekli, že pokud jim dřív příjde to moje ukončení než předchozí nájemci jim to oznámí, tak že pokuta bude, ale já jsem říkala, že oni přeci nemohou za to, že já tam šla. Neví někdo prosím jak to je?? :(

Nebudou platit žádnou pokutu, zákazník může ukončit smlouvu předčasně z důvodu stěhování nebo prodeje nemovitosti. Mají to v obchodních podmínkách sepsané smlouvy (jejich). Hlavně se přihlaš u ČEZ nejpozději v příštím týdnu, ať to všechno máš v pořádku, od 9. 9. 2016 budou mít měsíc odstávku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.9.16 10:52

Já už jsem se právě na čez přihlásila, paní mi řekla, že to s těma společnostma jak rwe tak centropol ukončí, ale pán z centropolu mi říkal, že pokud oni ( předchozí nájemníci)to tam nepřijedou zrušit dřív než příjde to moje ukončení, tak by jim mohli dát pokutu. Tak jen doufám, že to stihnou tam zajet dřív než to tam příjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.9.16 10:55

Já si ale myslím, že nemají právo na to, jim dát pokutu. To by měli v případě, že oni by tu bydleli dál a přihlásili se k někomu jinému, takhle i kdyby to tam v pondělí dopoledne přišlo a oni tam v pondělí odpoledne jeli, tak by to mělo být v pohodě, protože oni přeci nemůžou za to, že já tam hned šla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23081
4.9.16 11:10

@Proto02 Omlouvám se, že do toho vstupuji, o jakou odstávku se jedná? Předem díky za info… Známá se chystá na ČEZ a furt se nemůže dokopat, potřebuje řešit něco skrze faktury…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
4.9.16 11:26
@Xiraxinek píše:
@Proto02 Omlouvám se, že do toho vstupuji, o jakou odstávku se jedná? Předem díky za info… Známá se chystá na ČEZ a furt se nemůže dokopat, potřebuje řešit něco skrze faktury…

Odstávka celého systému, pokud to není nějak úplně akutní, ať ani nechodí. Ještě do 9. 9. jdou některé věci řešit, pak ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
4.9.16 11:28
@Marcela2222 píše:
Já si ale myslím, že nemají právo na to, jim dát pokutu. To by měli v případě, že oni by tu bydleli dál a přihlásili se k někomu jinému, takhle i kdyby to tam v pondělí dopoledne přišlo a oni tam v pondělí odpoledne jeli, tak by to mělo být v pohodě, protože oni přeci nemůžou za to, že já tam hned šla.

Nemají na to právo, pokud by jim něco poslali, doporučuji aby si podali reklamaci u CE, plus si můžou stěžovat na ERU.cz. To co jsi udělala je zcela běžný postup, jen CE dělá naschvály a straší lidi. Ty s CE vůbec nic nevyřizuj, nech to být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.9.16 11:31

Dobrá děkuji za uklidnění. Někde psali, že oni si to nejdřív měli ukončit a pak já si to přihlásit, ale kdybych nešla hned někam, když jsem dostala smlouvu, tak by to zas byl pro mě černý odběr a to je nezákonné. Proto mi přišlo divné, že by měli dostat pokutu i když to ještě neukončili, ale já už si to přihlásila jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23081
4.9.16 12:42
@Proto02 píše:
Odstávka celého systému, pokud to není nějak úplně akutní, ať ani nechodí. Ještě do 9. 9. jdou některé věci řešit, pak ne.
Áááá, děkuji moc, info předám… :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný