Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jak?
Zacni makat natom, aby TVOJE dite melo normalni a bezny zivot. Tvoje pocity ted nejsou dulezite. Mala potrebuje lasku, zazemi a stabilitu! A ty resis, ze jsi ublizena. Je to tvoje chyba. Obehni potrebne urady, doloz prijmy, sezen mestky byt ( i kdyby garsonku ) a doprej ji hezke detstvi ![]()
Vždy alkoholik, přesto dítě jsi s ním počala bez výběru. Nechápu, nač si potom stěžuješ. Chudák je akorát dítě, Ty ne.
Vy by jste si v prvé řadě měla najít svoje bydlení, aby jste s dcerou nemusela pendlovat a přebývat bůh ví kde. Nereagovala bych nijak, hodila bych na něj bobek, byla bych akorát naštvaná sama na sebe, že jsem dopustila, že mé dítě nemá kde bydlet. Pokut to není jeho dcera, nemá k vám, ani k ní žádné povinosti.
Dítě s ním nemám, jenom jsem u něj bydlela…Co se týče malé, mysím, že se snažím jí dělat hezké dětství. Tohle se stalo prostě.
Holka, seber všechnu svou sebeúctu a postav se na vlastní nohy. Tvrdíš, že nemáš ani korunu, to nemáš ani rodičák, nic?
Určitě by se ve Tvém okolí naskytlo jiné bydlení a pokud ne tak zajdi na první OSPOD a požádej o radu a pomoc. Pokud se za svou situaci stydíš, nebo se z nějakého důvodu bojíš, ůžeš na ten OSPOD zajít a ptát se hypoteticky, jako bys mluvila ne o sobě, ale o někom jiném.
Jsou i organizace, které pomáhají maminkám v podobé situaci, bohužel nemám kontakty, neznám ani jména, ale na netu je určitě najdeš. Možná na tom OSPODu by mohli poradit.
A co Tvá rodina? Píšeš o sestře, ta by Tě na pár dní nemohla nechat u sebe přespat, ovšem s tím, že bys mezitím něco opravdu řešila?
Možná jsem na Tebe po ránu ostřejší, ale nemám ráda, když si dospělý člověk nedokáže vyběhat pomoc. Taky jsem byla vyhozena na ulici, celý můj majetek v té době bylo pár osobních věcí, exe absolutně nezajímalo, co se mnou bude - a proč by taky mělo - na měsíc jsem se vrátila pod rodičovskou střechu, bydlela jsem v pokoji 3×3 metry se svým bratrem (mně bylo 30 jemu 13), ale během toho měsíce jsem si našla bydlení, jinou práci a posatvila jsem se na vlastní nohy. Proto vím, že to jde!
musela nemusíš nic pokud to tomu druhému nedovolíš a jednoduše řečeno tam kde jsi je pouze tvoje práce. Změníš to pouze tím, že si začneš sama sebe vážit
@Anonymní píše:
Dítě s ním nemám, jenom jsem u něj bydlela…Co se týče malé, mysím, že se snažím jí dělat hezké dětství. Tohle se stalo prostě.
Stalo a netvrdim, ze se stat nemuze, ale ted je dulezity zajistit pro ni bezpecny domov a az pote resit sebe samu. Bohuzel
Hele život Tě naučil, nemít nos nahoru (uklízet po 5 lidech a být zticha), tak se nenech odbýt a vyraž na úřady. Jsme sociální stát, řešení být musí. A držím palce. Kdyby jsi potřebovala anonymně pomoci, tak dej vědět.
Příspěvek upraven 01.09.16 v 07:13
@Anonymní píše:
Blbost. Prestan se stehovat po byvalych a zacni hledat neco normalniho, spocitej mozne prispevky, najdi si praci, nevim, kolik je dceri. A hlavne se porad jen nelituj. Nic se nestane jen tak. Zakladen detstvi je stabilni bydleni, kdyz uz je nestabilni rodina.
Jaky si to udelas, takovy to mas
jsi dospela a jeste mas zodpovednost za dite, tak se starej. Temer kazda situace ma reseni. Co azylak treba ![]()
@Burj Chalifa píše:
Vždy alkoholik, přesto dítě jsi s ním počala bez výběru. Nechápu, nač si potom stěžuješ. Chudák je akorát dítě, Ty ne.mixa30
Kecalka 254 příspěvků dnes v 07:02Vy by jste si v prvé řadě měla najít svoje bydlení, aby jste s dcerou nemusela pendlovat a přebývat bůh ví kde. Nereagovala bych nijak, hodila bych na něj bobek, byla bych akorát naštvaná sama na sebe, že jsem dopustila, že mé dítě nemá kde bydlet. Pokut to není jeho dcera, nemá k vám, ani k ní žádné povinosti.
Pro če na ní sesypáváte, kor takhle po ránu… Zavinila, nezavinila, aktuálně dost chudák holka… Takhle pomoci, to je tak na skok pod vlak. Manžel je mašinkář a na jejich diskusi má denně případy, které takto začínají a končí pod koly vlaku. Nechce toho i pro příště.
jak je již výše. Oběhni úřady, ono se vždy dá něco dělat. A je před volbama, vlítnout na volební kancelář ANO, ČSSD taky trošku pomůže (protože když nepomůžou jedni a druzí ano, tak to bude pro ně super věc do volební kampaně)
Neřeš, jestli tě nějaký blbec ponížil…řeš hlavně normální bydlení, aspoň kvůli dceři. Źít po kamarádech, je hrozný… Postav se na vlastní nohy, žila jsem s dítětem sama pár let, jde to!!!
@jeep píše:
Pro če na ní sesypáváte, kor takhle po ránu… Zavinila, nezavinila, aktuálně dost chudák holka… Takhle pomoci, to je tak na skok pod vlak. Manžel je mašinkář a na jejich diskusi má denně případy, které takto začínají a končí pod koly vlaku. Nechce toho i pro příště.
jak je již výše. Oběhni úřady, ono se vždy dá něco dělat. A je před volbama, vlítnout na volební kancelář ANO, ČSSD taky trošku pomůže (protože když nepomůžou jedni a druzí ano, tak to bude pro ně super věc do volební kampaně)
Co je tohle s těmi volebními stranami za nesmysl? To není žádná charita. A holky mají pravdu, že si za to může sama. Nebo ti přijde v pohodě půl roku po rozchodu nemít bydlení, práci, narychlo si něco hledat u ex alkoholika. To je fakt skvělý příklad rodinného života pro malé dítě ![]()
@jeep Nevidím na své příspěvku nic tak strašného aby se paní musela vrhnout pod vlak. Jen jsem poradila, aby si paní spíše než bydlení u kamarádu našla svoje. Příjde mi, že spíš řeší své ponížení a naštvanost, než to, že nemá s dcerou kde bydlet.
Ahoj, potřebuju to ze sebe dostat ven.
. Snažila jsem se řekla bych, že dost celou tu dobu…On ale věčně chodil z práce ztahanej, tak jsme s dcerou museli dělat, že tam nejsme. Pokaždé když přišel, tak se mu pořád něco nelíbilo. Bylo to hrozné. Nakonec jsem jela se sestrou stěhovat byt (její) a jemu nějak hráblo a než jsem přijela, měla jsem všechny věci, nábytek ve sklepě. Vzal mi klíče a ted mi dělá jen peklo ze života. Všude vypráví jaká jsem špatná matka…(ŠPatná jsem jenom kvlůi tomu, že jsem jí tAM PRITÁHla).Nevím co mám dělat. Jsem strašně naštvaná. Ted s dcerou bydlíme u jinho kamaráda, ale stejně mě to taK ponížilo. Vyhodil mě s malým dítětem ze dne na den na ulici s tím, že nemám kam jít bez koruny v kapse…Fakt nevím jak mám na tohle reagovat…
Před púl rokem jsem se rozešla s přítelem a díky nezaplacenému nájmu jsem se musela s dcerou i odstěhovat. Šla jsem tedy k bejvalému bydlet. Neměla jsem kam jinam jít. On chtěl vztah já ale v tomhle měla jasno, nechtěla jsem.Byl to vždy alkoholik i přesto si mě tam přistěhoval i s malou.No bydlení byla už od začÁtku hrůza. Je to ještě takovej puberták, který ještě nevyrostl. Když jsem se přistěhovala, zjistila jsem, že nejsem jediná komu taklhle pomohl.Bylo nás tam pět…Já ale stejně neměla Kam jít, takže jsem zůstala. Během pobytu u něj mi vypadali zbytky vlasů, co mi zbyli. Měl mě za otroka. S tim, že jsem tam takle bydlela jsem musela PO všech uklízet, po pěti lidech