Vytopení od sousedů - prosím radu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
441
31.8.16 16:40

Vytopení od sousedů - prosím radu

Ahojky, potřebuju radu.
Nad námi bydlí starší paní a dneska ráno jsem si všimla, že máme na wc na stropě mokrý flek. Ten se během dne zvětšil, že už má dobrého půl metru a zasahuje už i do zdi a stále se zvětšuje. Nikde nic nekape ani ve stupačkách.
Sousedka ale teď není doma a počítám, že se vrátí zase až k večeru, takže jí nemáme jak informovat. Tak se chci zeptat zda máme počkat nebo volat nějakou havarijku? Nikdy se nám právě toto nestalo. Navíc máme rok vymalované a po tomto bude třeba malovat znovu. My nemáme pojištěný byt, protože mamka má a jak jí sousedé měsíc po nastěhování a rekonstrukci komplet vytopili a ona vše dodala pojišťovně, byl tam i znalec a dali jí asi tisícovku, takže jsem řekla, že já nic takového nechci, abych zbytečně cpala peníze zlodějům a v případě potřeby nic z toho. Takže mojí další otázkou zda když nás vytopila ona tak nám musí novou malbu zaplatit ze svého nebo i když je to,,její chyba,, musíme to uhradit ze svého?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Hanka1
31.8.16 16:46

Ja byt pojisteny mam a mam i pojistku odpovednosti. Jsou zlodeji a zlodeji, ja jsem diky plneni u praskleho kohoutu mycky dostala 16 tisic a nechala zbrousit a opravit podlahu v kuchyni
Takze muzes tak maximalne cekat a modlit se, aby pojistena byla sousedka. Jinak mas peska. Taky to nemusi byt vubec jeji chyba a muze byt praskla stoupacka. To pak plneni jde z pojistky baraku/spolecenstvi vlastniku.
Mimochodem nechtene jsme v Praze vytopili sousedy a z nasi pojistky dostali skoro ctyri tisice, takze krome koupelny vymalovali cely byt (100m2) a jeste nam podekovali, ze je to konecne donutilo po letech vymalovat.

• Citovat
  • Upravit
441
31.8.16 17:14

@Hanka1 tak věřím, že ne vždy je pojistka na houby, ale co jsem viděla mi stačilo. Mamka měla škodu cca 30 tis a dostala tisícovku, pak jí ukradli kola z pojištěných prostor patřící k bytu řešila to policie, dodala zarucaky a vše potřebné, kola v hodnotě též kolem 20 tis je to dva roky a do dneška nemá ani korunu.
A pokud to bude prasklá stupačka tak to nejspíš řešit s předsedou družstva že? Jsme v nájmu v družstvu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
31.8.16 17:21

Jestli není sousedka doma a flek se zvětšuje měla by se vypnout voda celému domu. Kvůli nám takhle nesla voda přes noc když nám instalater při rekonstrukci bytu blbě zaslechl vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
31.8.16 17:22

@nela812 a neni tak nejaky povolany, ktery muze jmenem druzstva nejak zasahnout? Treba vypnout vodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6243
31.8.16 17:24

@nela812 nemá na ni nikdo kontakt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.8.16 17:33

@nela812 my jsme nedávno vytopili souseda prasklou hadicí od pračky a jelikož má manžel pojištění „na blbost“ a máme i pojištění domácnosti, tak vše zaplatila pojišťovna, kde jsme to jako viníci nahlásili my a pak už byl znalec u souseda a zaplatili mu jak úklid tak výmalbu a my kdybychom si vyfotili co to udělalo s naší koupelnou - ale v tu chvíli Té to fakt nenapadne :-D Tak bychom dostali ještě víc peněz takhle jsme „vydělali“ 500 korun za to že jsme vytopili sousedy, takže za mě pojištění na blbost který se platí jednou za rok v hodnotě do 500 korun - manžel platí 369 Kč se to vyplatí.
Jinak pojištěna musí být sousedka jestli je problém u ní, pokud není má smůlu a bude Vám to muset zaplatit nebo to bude muset jít z vaší kapsy pak záleží na vaší domluvě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
31.8.16 18:08

@nela812

Zavolat predsedovi spolecenstvi vlastniku a poprosit o kontakt nebo o informovani dane majitelky bytu. Jinak co se tyce vaseho pristupu k pojistce-drzim palce, aby se vam nikdy nic nestalo. My mame pojisteny byt, domacnost a pojistku na blbost a kuprikladu loni jsme vytopili pul baraku-2 sousedy a komplet chodbu pres 2 patra-praskla hadicka od zachoda a my na vikend pryc. Teklo to cely den a celiu noc, sousedi pod nama taky na dovce, tak se na to prislo, az kdyz se voda valila i chodbou. Skoda 100 000. Zaplatila to pojistovna. Nechtela bych se ve vasem pripade pak soudit a platit to ze sveho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
31.8.16 18:43

Tu na blbost bych ještě brala, mám skoro dvouletou dceru, ale někdy mám pocit, že mi ji v porodnici vyměnili za utečence z Bohnic :mrgreen: :mrgreen: ještě za ní zajdem a jinak to budu řešit s předsedou, aby jsme třeba ráno neplavali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný