Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky, potřebuju radu.
Nad námi bydlí starší paní a dneska ráno jsem si všimla, že máme na wc na stropě mokrý flek. Ten se během dne zvětšil, že už má dobrého půl metru a zasahuje už i do zdi a stále se zvětšuje. Nikde nic nekape ani ve stupačkách.
Sousedka ale teď není doma a počítám, že se vrátí zase až k večeru, takže jí nemáme jak informovat. Tak se chci zeptat zda máme počkat nebo volat nějakou havarijku? Nikdy se nám právě toto nestalo. Navíc máme rok vymalované a po tomto bude třeba malovat znovu. My nemáme pojištěný byt, protože mamka má a jak jí sousedé měsíc po nastěhování a rekonstrukci komplet vytopili a ona vše dodala pojišťovně, byl tam i znalec a dali jí asi tisícovku, takže jsem řekla, že já nic takového nechci, abych zbytečně cpala peníze zlodějům a v případě potřeby nic z toho. Takže mojí další otázkou zda když nás vytopila ona tak nám musí novou malbu zaplatit ze svého nebo i když je to,,její chyba,, musíme to uhradit ze svého?
Ja byt pojisteny mam a mam i pojistku odpovednosti. Jsou zlodeji a zlodeji, ja jsem diky plneni u praskleho kohoutu mycky dostala 16 tisic a nechala zbrousit a opravit podlahu v kuchyni
Takze muzes tak maximalne cekat a modlit se, aby pojistena byla sousedka. Jinak mas peska. Taky to nemusi byt vubec jeji chyba a muze byt praskla stoupacka. To pak plneni jde z pojistky baraku/spolecenstvi vlastniku.
Mimochodem nechtene jsme v Praze vytopili sousedy a z nasi pojistky dostali skoro ctyri tisice, takze krome koupelny vymalovali cely byt (100m2) a jeste nam podekovali, ze je to konecne donutilo po letech vymalovat.
@Hanka1 tak věřím, že ne vždy je pojistka na houby, ale co jsem viděla mi stačilo. Mamka měla škodu cca 30 tis a dostala tisícovku, pak jí ukradli kola z pojištěných prostor patřící k bytu řešila to policie, dodala zarucaky a vše potřebné, kola v hodnotě též kolem 20 tis je to dva roky a do dneška nemá ani korunu.
A pokud to bude prasklá stupačka tak to nejspíš řešit s předsedou družstva že? Jsme v nájmu v družstvu
Jestli není sousedka doma a flek se zvětšuje měla by se vypnout voda celému domu. Kvůli nám takhle nesla voda přes noc když nám instalater při rekonstrukci bytu blbě zaslechl vodu.
@nela812 a neni tak nejaky povolany, ktery muze jmenem druzstva nejak zasahnout? Treba vypnout vodu?
@nela812 my jsme nedávno vytopili souseda prasklou hadicí od pračky a jelikož má manžel pojištění „na blbost“ a máme i pojištění domácnosti, tak vše zaplatila pojišťovna, kde jsme to jako viníci nahlásili my a pak už byl znalec u souseda a zaplatili mu jak úklid tak výmalbu a my kdybychom si vyfotili co to udělalo s naší koupelnou - ale v tu chvíli Té to fakt nenapadne
Tak bychom dostali ještě víc peněz takhle jsme „vydělali“ 500 korun za to že jsme vytopili sousedy, takže za mě pojištění na blbost který se platí jednou za rok v hodnotě do 500 korun - manžel platí 369 Kč se to vyplatí.
Jinak pojištěna musí být sousedka jestli je problém u ní, pokud není má smůlu a bude Vám to muset zaplatit nebo to bude muset jít z vaší kapsy pak záleží na vaší domluvě..
Zavolat predsedovi spolecenstvi vlastniku a poprosit o kontakt nebo o informovani dane majitelky bytu. Jinak co se tyce vaseho pristupu k pojistce-drzim palce, aby se vam nikdy nic nestalo. My mame pojisteny byt, domacnost a pojistku na blbost a kuprikladu loni jsme vytopili pul baraku-2 sousedy a komplet chodbu pres 2 patra-praskla hadicka od zachoda a my na vikend pryc. Teklo to cely den a celiu noc, sousedi pod nama taky na dovce, tak se na to prislo, az kdyz se voda valila i chodbou. Skoda 100 000. Zaplatila to pojistovna. Nechtela bych se ve vasem pripade pak soudit a platit to ze sveho.
Tu na blbost bych ještě brala, mám skoro dvouletou dceru, ale někdy mám pocit, že mi ji v porodnici vyměnili za utečence z Bohnic
ještě za ní zajdem a jinak to budu řešit s předsedou, aby jsme třeba ráno neplavali