Přeplatek mi poslali dvakrát

Anonymní
29.7.20 17:10

Přeplatek mi poslali dvakrát

Ahoj, už měsíc a půl jsem čekala na to aby mi poslali 300kc za přeplatek vody. Splatnost byla na začátku cervna, 2× jsem volala, 2× slibovali že už to posílají. Dnes už jsem psala email kde to zase vazne.. Obratem mi peníze za 2 hodiny poslali. Vím že to řeším jak jebla, ale nemám tolik peněz abych mohla rozdávat. Peníze tedy přišli, a za dvě hodiny zase stejná částka. Co teď stím? Zavolat tam, a poslat z5? Nechci dostat nějakou pokutu za to že tam mají bordel.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Uslava
29.7.20 17:21
:palec: :potlesk: :palec:
@Anonymní píše:
Ahoj, už měsíc a půl jsem čekala na to aby mi poslali 300kc za přeplatek vody. Splatnost byla na začátku cervna, 2× jsem volala, 2× slibovali že už to posílají. Dnes už jsem psala email kde to zase vazne.. Obratem mi peníze za 2 hodiny poslali. Vím že to řeším jak jebla, ale nemám tolik peněz abych mohla rozdávat. Peníze tedy přišli, a za dvě hodiny zase stejná částka. Co teď stím? Zavolat tam, a poslat z5? Nechci dostat nějakou pokutu za to že tam mají bordel.

Už tě tam všichni znají. Proč se nezeptáš tam a ptáš se tady, kde o tom nikdo nic neví.

• Citovat
  • Upravit
74217
29.7.20 17:25

Tak ted mas duvod zavolat nebo napsat e-mail, ze poslali vic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4380
29.7.20 17:37

Kvuli 300 si tam volala?? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
29.7.20 17:42
@Anonymní píše:

Tak poslat zpět.. Jako ale řešit a silet kvůli 300 kc je mazec..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4024
29.7.20 17:42
@Kaileee píše:
Kvuli 300 si tam volala?? :mrgreen:

Tak to je dost nemístné. Nevíme jak na tom tazatelka je. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4024
29.7.20 17:44

Jinak bych jim napsala, že mi omylem poslali dvě platby. A dohodnout se s ně mi pod jakým variabilním symbolem poslat zpět. Asi bych jim již nevolala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4380
29.7.20 17:51
@katyca píše:
Tak to je dost nemístné. Nevíme jak na tom tazatelka je. :roll:

Sem myslela, jestli se neupsala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4829
29.7.20 17:53
@katyca píše:
Tak to je dost nemístné. Nevíme jak na tom tazatelka je. :roll:

To chápu, ale taky jsem se teda zarazila jestli jí neunikla třeba jedna nula.
Jako je to smutný, ale dneska bohužel už ani tisícovka v peněžence není co to bývalo.
Za 300,– takové námahy… :roll:. Pro mě je to pod mojí rozlišovací schopnost už…

Nicméně já osobně bych platbu vrátila odkud přišla (to lze) a poslala bych jim potvrzení o platbě emailem. Já si takový věci zakládám, tak bych si to vytiskla a založila k dokladům… šmitec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4024
29.7.20 18:01

@Kaileee @Pajik 76 No je to smutné, ale když tu kolikrát jsou diskuze, že maminka má na den 150,– není čemu se divit. Je to strašné a já si to osobně nedovedu představit. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19788
29.7.20 18:04
@Anonymní píše:

Pokutu nemáš za co dostat, stejně, jako oni od tebe nedostali pokutu za to, že ti po splatnosti dlužili tři stovky.

Jde o takzvané bezdůvodné obohacení (bez právního titulu, omylem, zaslaná částka, například.

A

• buď jim to můžeš na stejný účet, ze kterého ti to poslali vrátit zpátky hned(variabilní a specifický symbol bych třeba použil stejný, s jakým mi ty peníze přišly a do zprávy pro příjemce bych napsal „vydání bezdůvodného obohacení“),
  • nebo můžeš počkat, až tě k tomu vyzvou (pak jim to musíš vrátit do druhého dne po tom, co ti jejich výzva přijde).
  • nebo je na to můžeš upozornit e-mailem (ať s tím nemáš zbytečné náklady) s tím, že čekáš na pokyny k vydání bezdůvodného obohacení - například symboly platby, jak píše @katyca.

V každém případě musíš počítat s tím, že je na vyzvání budeš muset vrátit (vydání bezdůvodného obohacení smí být kráceno jen o prokazatelné náklady, který s tím ten, kdo to vrací, měl), takže peníze, o kterých víš, že ti nepatří, pro svou potřebu nepoužívej. Peníze bych vracel stejnou cestou (a na stejný účet), odkud přišly, protože někdy jsou s tím podvody (ačkoliv kvůli třem stovkám evidentně omylem poslaným dvakrát by asi nikdo nějaké rafinovanosti nevymýšlel).

Jinak - ty bys jim mohla účtovat zákonný úrok z prodlení ode splatnosti těch tří stovek do jejich vyplacení a pokud tě vyzvou k vrácení bezdůvodného obohacení, tak oni mohou účtovat zákonný úrok z prodlení od splatnosti (tedy od druhého dne, kdy tě k vrácení vyzvou) do dne, kdy peníze odejdou z tvého účtu.

https://profipravo.cz/index.php?…

Ale ten zákonný úrok z prodlení u tří stovek a pár dnů je tak malá částka, že se na to určitě vykašlou.

Takže: Pokutu ti dát nemohou, ničeho ses nedopustila a ničeho se nedopustíš, ani když budeš čekat na to, až tě sami vyzvou k vrácení peněz, které ti poslali omylem. Ale buď připravena je pak obratem poslat zpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný