Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nemá „každá“ obec své vlastní podmínky pro platbu? Někde je paušál za barák, někde je to za osobu, někde je to vůbec…
Protože každé město/obec si schvaluje odpadovou politiku samo. Jednotná metodika neexistuje.
Napiš osobě odpovědné za poplatky za odpad ve vaší obci. Ta pravidla jsou různá a můžou se i měnit.
@Anonymní píše:
Dobrý den, vyzná se v tomto někdo? Jedná se o přeplatek za odpadky z důvodu stěhování. Existuje k tomu nějaká jednotná metodika?
Pochopila jsem, že se přeplatek vrací od 200 Kč, ale proč v jednom městě mi tvrdí, že můžu členy domácnosti sčítat (potom je přeplatek přes 200 Kč a můžu si o něj požádat) a v jiném, že každý člen domácnosti je jednotlivec a nemůžou se sčítat? Potom přeplatek nedostáhne 200 Kč.
A je možné přeplatek převést na jinou osobu ke snížení jeho poplatkové povinnosti za odpadky?
Každá obec to má po svém. tj oslovit přímo tvůj úřad
@Anonymní píše:
Jedná se o přeplatek za odpadky z důvodu stěhování. Existuje k tomu nějaká jednotná metodika? … Pochopila jsem, že se přeplatek vrací od 200 Kč …
Píšeš jako Tatar.
Když chceš odpověď, musíš uvést o kterou obec jde. Bez této informace nikdo netuší jaký je obsah obecní vyhlášky.
A nemáš pravdu pokud jde o vracení přeplatku.
Obec si nesmí žádný přeplatek ponechat. Jestliže končíš s hrazením obecního polatku z důvodu ukončení trvalého pobytu v obci, pak poplatek je rozlišován po celých měsících doby trvalého pobytu. To znamená vyúčtování a vypořádání po dvanáctinách roční výše poplatku.
@Tala20 Tatar? Ostatní to podle odpovědí pochopili.
Na úřadě v místě bývalého bydliště mi řekli, že přeplatek se vrací od 200 Kč. Je to tedy někde psané, že si ho nesmí nechat?
@Anonymní píše:
@neila @Cenarius děkuji. Myslela jsem, že existuje aspoň trochu jednotné předpisy. Tak nic… Takže poplatek je zaplacený za stejné období ve dvou obcích, co nadělám
Ještě jednou děkuji za vysvětlení.
Tak vychází to ze zákona 565/1990 zákon o místních poplatcích. Část druhá, hlava VII
@Anonymní píše:
@Tala20 Tatar? Ostatní to podle odpovědí pochopili.
Nejen že píšeš jako Tatar, ale jsi tvrdohlavá.
Opakuji Ti, že bez informace o kterou obec se jedná nemůžeš dostat odpověď. Tvé tvrzení že Ti nechtějí vrátit přeplatek je nepravdivé.
Na úřadě v místě bývalého bydliště mi řekli, že přeplatek se vrací od 200 Kč. Je to tedy někde psané, že si ho nesmí nechat?
Proč se mne znovu ptáš, když mi tvrdíš, že „ostatní to pochopili“? Asi nepochopili, protože píšeš jako Tatar a zatajuješ podstatné informace - neráčila jsi sdělit ani název obce. Bez toho se nedá zjistit jaký místní poplatek se v ní hradí.
Mohu jen na závěr napsat: Existují dva různé poplatky za komunální odpad a případný přeplatek je obec samozřejmě povinna vrátit. Už mi došla trpělivost, končím.
Dobrý den, vyzná se v tomto někdo? Jedná se o přeplatek za odpadky z důvodu stěhování. Existuje k tomu nějaká jednotná metodika?
Pochopila jsem, že se přeplatek vrací od 200 Kč, ale proč v jednom městě mi tvrdí, že můžu členy domácnosti sčítat (potom je přeplatek přes 200 Kč a můžu si o něj požádat) a v jiném, že každý člen domácnosti je jednotlivec a nemůžou se sčítat? Potom přeplatek nedostáhne 200 Kč.
A je možné přeplatek převést na jinou osobu ke snížení jeho poplatkové povinnosti za odpadky?