Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím
Naše „nová“ sousedka si pořídila do bytu psa.
Neviděla bych na tom nic tak špatného, ovšem pokud by se o něj starala což nedělá.
Ráno odchází do práce v 7 vrací se v 16-17 hodin.
Já jelikož občas pracuji z domova, vím jak to u nich chodí.
Nicméně, po dobu kdy není doma pes štěká škrábe dveře a kňučí a takle je to dnes a denně na denim pořádku.
Už jsme psali s dalšími 5 sousedy stížnost na SVJ bohužel, nikdo s tím zatím nic neudělal.
Volala jsem, na ni i policií bohužel opět dopoledne kdy pes štěká ona není doma takže nikdo neotvírá.
Na procházku ho bere jen odpoledne a to max na 15 minut aby se vychcal jinak psovi se nevěnuje.
Vadí to tady v paneláku několika partajím někdo nějaký nápad jak se jí zbavit?
Je tady v nájmu asi od září 2023.
@Su601 píše:
Zdravím
Neviděla bych na tom nic tak špatného, ovšem pokud by se o něj starala což nedělá.
Nicméně, po dobu kdy není doma pes štěká škrábe dveře a kňučí a takle je to dnes a denně na denim pořádku.
Už jsme psali s dalšími 5 sousedy stížnost na SVJ bohužel, nikdo s tím zatím nic neudělal.
Volala jsem, na ni i policií bohužel opět dopoledne kdy pes štěká ona není doma takže nikdo neotvírá.
Na procházku ho bere jen odpoledne a to max na 15 minut aby se vychcal jinak psovi se nevěnuje.
Je tady v nájmu asi od září 2023. [/citacePdPP
Pokud s tím, nic neudělala společenství vlastníků tak jedině a poslední možnost je obrátit se přímo na majitele bytu, a dotázat se přímo jeho.
Zdá ví že tam jeho nájemnice má psa a ještě takové velikosti zmínila bych, že škrábe dveře jak píšeš, divila bych se aby majitel nezasáhl když zjistí že mu nějaký pes ničí jeho majetek.
Zkus to je to asi jediné řešení.
@Su601 píše:
Zdravím
Pokud s tím, nic neudělala společenství vlastníků tak jedině a poslední možnost je obrátit se přímo na majitele bytu, a dotázat se přímo jeho zda ví, že tam jeho nájemnice má psa a ještě takové velikosti.
Zmínila bych, že škrábe dveře jak píšeš, divila bych se, aby majitel nezasáhl když zjistí, že mu nějaký pes ničí jeho majetek.
Zkus to, je to asi jediné řešení.
Příspěvek upraven 14.01.24 v 09:00
Mě docela udivuje jak víte, že se o psa nestará. To jako šmírujete v kolik hodin ho chodí venčit a v kolik dojde domu? A jak jako víte, jak to u nich doma chodí?? Takovou sousedku jako jsi ty, to nechceš nikdy. Chápu že vadí štěkání atd, ale je to pes, je mu prostě smutno. Taky to nesnáším, ale pár psů jsem měla, je to individuální a mnoho psů to nedělá jen tak z nudy. Pokud ten pes měl už nějakého majitele, tak holt práce s ním bude těžší a pes nemá v dnešní době moc možností- buď utulek nebo pan, který holt musí taky chodit do práce. Na druhou stranu pokud ten pes steka jen přes den, tak asi nemůžeš nic. My jsme taky volali xkrat policii na sousedy(romská diskotéka atd) a měli s nima co dělat ve 3 ráno, natož přes den. Přes den prostě nic neuděláš. Můžeš kontaktovat majitele bytu, ale pokud je to byt paní se psem, asi máš smůlu.
Na druhou stranu se zamysli nad sebou, jak můžeš mít žaludek na to, takhle někoho smirovat v kolik se vrací domů, kdy chodí venčit a jestli náhodou nemá poškrábane dveře od bytu…
@Su601 píše:
Zdravím
Chudák pes. ![]()
Takovému plemeni je potřeba se věnovat.
Pokud je v nájmu, co na to ten pronajímatel?
@xxprincesscz píše:
Mě docela udivuje jak víte, že se o psa nestará. To jako šmírujete v kolik hodin ho chodí venčit a v kolik dojde domu? A jak jako víte, jak to u nich doma chodí?? Takovou sousedku jako jsi ty, to nechceš nikdy. Chápu že vadí štěkání atd, ale je to pes, je mu prostě smutno. Taky to nesnáším, ale pár psů jsem měla, je to individuální a mnoho psů to nedělá jen tak z nudy. Pokud ten pes měl už nějakého majitele, tak holt práce s ním bude těžší a pes nemá v dnešní době moc možností- buď utulek nebo pan, který holt musí taky chodit do práce. Na druhou stranu pokud ten pes steka jen přes den, tak asi nemůžeš nic. My jsme taky volali xkrat policii na sousedy(romská diskotéka atd) a měli s nima co dělat ve 3 ráno, natož přes den. Přes den prostě nic neuděláš. Můžeš kontaktovat majitele bytu, ale pokud je to byt paní se psem, asi máš smůlu.
Na druhou stranu se zamysli nad sebou, jak můžeš mít žaludek na to, takhle někoho smirovat v kolik se vrací domů, kdy chodí venčit a jestli náhodou nemá poškrábane dveře od bytu…
Když jsem byla malá, bydleli jsme v paneláku. Doteď pamatuji šmíráky v oknech, většinou starší generace.
Tak jako pokud ho má chvíli, tak trvá, než si ten pes zvykne že je sám. Po jak dlouhý době jste tu stížnost dali? Obecně teda lidi jako ty a ona jsou sousedi za odměnu. ![]()
@Netopýr1 píše:
Tak jako pokud ho má chvíli, tak trvá, než si ten pes zvykne že je sám. Po jak dlouhý době jste tu stížnost dali? Obecně teda lidi jako ty a ona jsou sousedi za odměnu.
Minule ho nazývala čoklem a ještě hůř. A pak si chtěla vzít čivavu z množírny
@Havlova píše:
Minule ho nazývala čoklem a ještě hůř. A pak si chtěla vzít čivavu z množírny
jo to je zase tahle
Xxprincesscz
To si děláš srandu že jo ![]()
V paneláku je kolikrát slyšet i cinkání nádobí…já pracovat na home office a celé dny mi vedle štěkat a škrábat pes na dveře, nebo mít doma malé dítě, které to bude budit, tak tu babu přiškrtím. Nedivím se tomu, kdo tohle musí snášet, že to chce řešit a logicky začne tím, že majitele psa, tak nějak „sleduje“jak se vůbec o to zvíře stará a jak s ním zachází. Což není nic tak těžkého a netřeba je komplikovaně šmírovat, protože jsou nejspíš slyšet hned jak vylezou na chodbu.
nemluvě o tom, že ten pes evidentně trpí, když se takhle chová a i z tohoto důvodu, je třeba to řešit.
Velký pes v bytě je podle mě tak trochu na hraně i s majitelem, který je celý den doma, ale budiž, pokud to neomezuje ostatní bydlící je to každýho věc. Velký pes, který je většinu času doma sám je naprostý nesmysl.
Kdysi jsme měli podobně praštěnou sousedku, takže vím o čem mluvím a jak je to strašně prima vedle někoho takovýho bydlet. A to u ní tobyl jeden z jejích dementních nápadů u kterého naštěstí po pár dnech a několika stížnostech ze všech stran usoudila, že jí to nebaví a pes zmizel…chudák ![]()
Pes naších sousedů žere antidepresiva. Pokud je sám boji se a kouše si hnáty do krve. Trvalo několik měsíců než to vyřešili. Taky tu do odpoledne vyl, štěkal a dělal hluk.
Třeba je to stejný případ.
Sousedí si sehnali člověka co jim ho venči. ![]()
@prokr píše:
Xxprincesscz
To si děláš srandu že jo
V paneláku je kolikrát slyšet i cinkání nádobí…já pracovat na home office a celé dny mi vedle štěkat a škrábat pes na dveře, nebo mít doma malé dítě, které to bude budit, tak tu babu přiškrtím. Nedivím se tomu, kdo tohle musí snášet, že to chce řešit a logicky začne tím, že majitele psa, tak nějak „sleduje“jak se vůbec o to zvíře stará a jak s ním zachází. Což není nic tak těžkého a netřeba je komplikovaně šmírovat, protože jsou nejspíš slyšet hned jak vylezou na chodbu.
nemluvě o tom, že ten pes evidentně trpí, když se takhle chová a i z tohoto důvodu, je třeba to řešit.
Velký pes v bytě je podle mě tak trochu na hraně i s majitelem, který je celý den doma, ale budiž, pokud to neomezuje ostatní bydlící je to každýho věc. Velký pes, který je většinu času doma sám je naprostý nesmysl.
Kdysi jsme měli podobně praštěnou sousedku, takže vím o čem mluvím a jak je to strašně prima vedle někoho takovýho bydlet. A to u ní tobyl jeden z jejích dementních nápadů u kterého naštěstí po pár dnech a několika stížnostech ze všech stran usoudila, že jí to nebaví a pes zmizel…chudák
A kde si dělám srandu? Že je šmírák? To si srandu fakt nedělám. Těžko říct zda pes je chudák, já měla křížence s ovcakem z útulku, byl tam 2.5roku a umíral smutkem. Kdybych si ho nevzala já, Těžko říct jak dlouho by tam ještě byl. A ne, nebydlela jsem v baráku. Byl klidný, věčně ležel, miloval gauč(z života před tím neměl vysoký naroky). Když jsem ho brala na louku, k našim na zahradu atd tak po půl hodině už byl úplně unavený a v autě odpadal. Rozdíl mezi momentální civavou a jim je jen velikost. Samozřejmě neříkám že je to ideální pro psa byt v byte, ale pokud si budeš dělat názor jen z jednoho příspěvku od smiraka co je zaujatý, tak chápu, že ti ostatní nebo jiný názory přijdou mimo.
A určitě je to na palici, ale kvůli tomu směřovat je fakt divný. Kdyby ten pes dělal hluk i v noci nebo když je jeho paní doma, tak by zakladatelka diskuse snad volala policii i mimo dopoledne ne?? Evidentně se pes bojí nebo je smutný nebo potřebuje čas aby si zvykl být sám. To z něho nedělá špatného psa a ani špatnou paničku.
@xxprincesscz Nevím teda, ale to co píšeš je pěkná blbost
.
Také mám sousedy kteří, mají doma psa jednu starší paní a pak mladou slečnu.
U obou vím, zhruba cca v kolik s psem chodí na procházku i jak se o něj starají a nijak je nemusím šmírovat jak píšeš a ani to nedělám.
Slečna s psem chodí na dogdancing sama mi to řekla, paní v důchodu ho má jen jako společníka.
Ale abych se vyjádřila k dotazu autorky, pes typu vlčák patří na zahradu ne do bytu vaše sousedka asi bude mdlého rozumu, když si pořídí vlčáka do bytu to opravdu není pes který je určen k celoročnímu životu v bytě.
Stejně tak jako třeba čivava není vhodné k celoročnímu pobytu na zahradě.