Pes v bytě - vlčák

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5593
14.1.24 13:57

Tereza759
Přesně jak píšeš. V paneláku si prostě lidi vidí tzv. až do talíře ať chtějí nebo ne, pokud se tam tedy nechodí jenom vyspat a žádný šmírování fakt není potřeba.
A normální lidi se tam chovají tak, aby ostatní bydlící neomezovali i kdyby jenom proto, že nechtějí, aby někdo totéž dělal jim.
Pořídit si tam velkého psa, být od rána do pozdního odpoledne denně v trapu a venčit ho pár minut může fakt jenom idi. ot.
Na místě zakladatelky bych dělala všechno proto, aby tam neprodleně byl klid - pes neštěkal a nedělal hluk. Nevím proč bych se měla nechat tímto způsobem obtěžovat a omezovat.
Vzhledem k tomu, že zakladatelka píše, že společně s dalšími bydlícími už podali stížnost a stále se nic neděje silně pochybuju, že situace trvá první týden…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42342
14.1.24 14:43

@Tereza759 @xxprincesscz Četly jste minulé zakladatelčiny diskuze ohledně psů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
659
14.1.24 17:54
@Tereza759 píše:
@xxprincesscz Nevím teda, ale to co píšeš je pěkná blbost :mrgreen: :mrgreen:.
Také mám sousedy kteří, mají doma psa jednu starší paní a pak mladou slečnu.
U obou vím, zhruba cca v kolik s psem chodí na procházku i jak se o něj starají a nijak je nemusím šmírovat jak píšeš a ani to nedělám.
Slečna s psem chodí na dogdancing sama mi to řekla, paní v důchodu ho má jen jako společníka.
Ale abych se vyjádřila k dotazu autorky, pes typu vlčák patří na zahradu ne do bytu vaše sousedka asi bude mdlého rozumu, když si pořídí vlčáka do bytu to opravdu není pes který je určen k celoročnímu životu v bytě.
Stejně tak jako třeba čivava není vhodné k celoročnímu pobytu na zahradě.

Je videt, ze o tomto plemeni vubec nic nevis. To, ze se jedna o velke pracovni plemeno, vubec neznamena, ze automaticky „patri na zahradu“. Nemecky ovcak je plemeno, ktere je od sveho vzniku slechteno pro velmi uzkou spolupraci s lidmi. To znamena, ze se svou rodinou si vytvori velmi blizky vztah a chce byt neustale s nimi. Dokonce se o nich mluvi jako o tzv. „velcro dogs“, tedy ze jsou na majitele nalepeni jako suchy zip. Pro takoveho psa je nejhorsi to, kdyz je oddeleny od sve smecky. Jasne, na zahrade se probehne, ale to je mu po prvnich deseti minutach dost k prdu. Pak se zacne nudit, styska se mu po rodine a jako jedina zabava mu zbyva jen silene stekat po vsech kolemjdoucich.

Vim, o cem mluvim, taky mame nemeckeho ovcaka v byte. A taky si tu spousta lidi klepala na celo, ze jsme se zblaznili. Muzu te ale s klidnym svedomim ujistit, ze nas pes se ma lepe nez 95% psu u nas na dedine. Pravidelne jezdime na cvicak, navic s ni skoro kazdy den cvicim, minimalne jednou, ale obvykle dvakrat denne jsme s ni v lese a nad ramec toho je s nami v neustalem kontaktu. Mam ji za zadkem, kdyz varim, kdyz jsem ve vane, v noci s nami spi v posteli, kdyz pracuju na HO, lezi mi pod stolem na nohach atd. I kdybychom byli v dome a ona mela volny pristup na zahradu, krome obcasneho obcihnuti reviru by stejne byla porad u nas.

Jsme mala dedina, takze pejskari se tu docela dobre znaji. A muzu rict, ze pravidelne se tu venci v podstate jen bytovi psi. Psi na zahrade jsou vesmes chudaci, co tam jsou pres zimu neustale sami a na vychazku se dostanou dvakrat do mesice, kdyz maji velke stesti a je zrovna hezky. Na druhou stranu my v byte ven proste musime, i kdyby venku padaly trakare.

Opravdu to neni o tom, jestli ma nekdo psa v byte nebo na zahrade. Je to o pristupu majitele, jak se psovi venuje a jestli zvladne naplnit jeho potreby.

P. S. co se tyce stekani, nas pes v byte stekne jen obcas pres den, kdyz vidi neco „zajimaveho“ z okna. Kdyz je sama doma, nesteka. To vime zcela presne, protoze mame doma kamery s detekci zvuku, takze kdyz vyda nejaky hlasitejsi zvuk, vime o tom. To mame hlavne proto, ze nekteri lide hrozne radi nadsazuji a pak se ukaze, ze „steka cely dny bez prestani“ je vlastne „trikrat pres den kratce zasteka, kdyz je za vchodovymi dvermi randal“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6196
19.1.24 11:39

Je to trochu offtopic, ale nedá mi to. Asi jsem divná, ale bydlím v paneláku, v posledních letech jsem buď z 90% na home office nebo na mateřské a u větší části baráku ani nevím z jakého jsou patra a jak se jmenují. Nemám pocit, že bychom si tu běžně koukali až do talíře aniž bychom se o to snažili. Uznávám, že jsem typ, který se o ostatní moc nestará (taky mi je do jejich života prd pokud se neděje něco, co se mě týká nebo něco, kde bych měla případně zasáhnout z legislativních duvodu).

A připojuji se k tomu, že potřeba psa být na zahradě nesouvisí s velikostí plemene. Je to o povaze plemene. Jsou malí psi, kteří potřebují opravdu hodně pohybu a naopak velké rasy, které jsou poměrně líné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39762
19.1.24 12:28
@Filanda píše:
Je to trochu offtopic, ale nedá mi to. Asi jsem divná, ale bydlím v paneláku, v posledních letech jsem buď z 90% na home office nebo na mateřské a u větší části baráku ani nevím z jakého jsou patra a jak se jmenují. Nemám pocit, že bychom si tu běžně koukali až do talíře aniž bychom se o to snažili. Uznávám, že jsem typ, který se o ostatní moc nestará (taky mi je do jejich života prd pokud se neděje něco, co se mě týká nebo něco, kde bych měla případně zasáhnout z legislativních duvodu).A připojuji se k tomu, že potřeba psa být na zahradě nesouvisí s velikostí plemene . Je to o povaze plemene. Jsou malí psi, kteří potřebují opravdu hodně pohybu a naopak velké rasy, které jsou poměrně líné.

Tak tak. A tady je to ještě i vtipně napsané. ;)

https://medium.seznam.cz/…i-k-ni-40166

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
19.1.24 12:31
@Žirafa 69 píše:
Tak tak. A tady je to ještě i vtipně napsané. ;)https://medium.seznam.cz/…i-k-ni-40166

Zakladatelka je troll (trotll). Viz její ostatní diskuze. V jiných diskuzích nadává psům a pak si chtěla vzít psa z množírny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39762
19.1.24 12:32
@topazio píše:
Zakladatelka je troll (trotll). Viz její ostatní diskuze. V jiných diskuzích nadává psům a pak si chtěla vzít psa z množírny.

Vím, četla jsem ty její hrůzy.
Mně se líbil ten článek, co jsem dnes našla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
28.9.24 21:11

@Tereza759 Za mě je není pravda že není pes do bytu. Sama mám huskyho v bytě, o víkendu jezdíme na hory, dovolené k moři i do hor taktéž se psem podnikáme a normálně přes týden je naučená že se pracuje a že ráno je to rychlovka a pak odpoledne jdeme minimálně na hodinu ven. Pokud se člověk psovi věnuje, může být i v bytě, ať už je to vlčák, čivava nebo rotvajler. :D Kolikrát i ty menší plemena štěkají celej den a za mě pokud je člověk v bytovce, tak přes den musí počítat s tím že buď křičí děti, slyší se fakt i nádobí cokoliv, pes, ať už je člověk co nejohleduplnější. Pokud to není v noci, nikdo s tím nic neudělá bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný