Přepsání jména matky v RL dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
12.4.15 21:33

Přepsání jména matky v RL dítěte

Prosím, od kdy se přepisuje příjmení matky v RL dítěte? Tedy.. budeme se s přítelem a otcem dětí brát. S čímž souvisí i změna mého příjmení :). Na matrice si nechali RL dětí, že po sňatku se mé příjmení v RL přepíše a dají mi „nové“. Nepamatuji si že by se to někdy dřív dělalo :D
Nějak by mě to ani nenapadlo, kdybych aktuálně RL dítěte nepotřebovala k zápisu do školky.

prosím anonym, tajná svatba :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5080
12.4.15 21:36

Vdávala jsem se loni v září a RL nám dali zároveň s oddacím listem,tj.po 14 dnech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
12.4.15 21:38

To slysim poprve, to se po svatbe da prepsat? Myslela jsem si, ze tam zustane jmeno za svobodna, jakoby k okamziku narozeni ditete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
12.4.15 21:44

@Pomka povinne to neni ;)
Jinak zakladatelko, ted uz je pozde, ale nebylo by lepsi nehat si udelat opis, nez pustis z ruky tak dulezity doklad? :D

Příspěvek upraven 12.04.15 v 21:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Peťulka2608
12.4.15 21:44

Vystavi novy rodny list, taky jsem to tak mela

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.4.15 21:45

@Pomka právě jsem si to myslela taky. Svatbu mám zařízenou na matrice týden, tak mi to docvaklo až teď. Moje mamka se taky vdávala když mi bylo 5, a v RL jí mám pořád za „svobodna“. Děti se jmenují po otci takže jejich jmen se to netýká. Ale budou přepisovat moje. Teď tam mají Nováková, roz. nováková, následně budou mít Slepičková, roz. Nováková :D
Víte jak blbě na mě koukala paní učitelka ve školce u zápisu, když jsem jí vysvětlovala proč nemám RL dítěte? :D Nechápala a ptala se :" Vy nejste zapsaná v RL dítěte? :-O " :D Vysvětlovala jsem jí to třikrát :P

inko Tajná svatba

• Citovat
  • Upravit
Peťulka2608
12.4.15 21:46

@doumi jo presne tak

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.4.15 21:48

@silvik.sk zítra musím na matriku zavolat a doufat, že RL mají stále v našem městě na matrice a neposlali ho tam, kde se dítě narodilo a že mi ho půjčí k okopírování aspoň :D Paní se vůbec neptala jestli to chci přepsat, prostě řekla nechám si to… :nevim: Zas nemám důvod nenechat RL na matrice.

Inko TS

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.4.15 21:50

@doumi no to mě je tak nějak fuk kdy mi je vydají po svatbě, ale svatbu máme v červenci a já teď RL potřebuju do školky :D

Na netu jsem hledala info, ale neumím asi hledat no. Tak mi to vrtá, od kdy se to přepisuje. Však se můžu rozvést a za pár let se vdát znovu a to to zas budou přepisovat? :mrgreen:

inko TS

• Citovat
  • Upravit
7527
12.4.15 21:53
@Anonymní píše:
@Pomka právě jsem si to myslela taky. Svatbu mám zařízenou na matrice týden, tak mi to docvaklo až teď. Moje mamka se taky vdávala když mi bylo 5, a v RL jí mám pořád za „svobodna“. Děti se jmenují po otci takže jejich jmen se to netýká. Ale budou přepisovat moje. Teď tam mají Nováková, roz. nováková, následně budou mít Slepičková, roz. Nováková :D
Víte jak blbě na mě koukala paní učitelka ve školce u zápisu, když jsem jí vysvětlovala proč nemám RL dítěte? :D Nechápala a ptala se :" Vy nejste zapsaná v RL dítěte? :-O " :D Vysvětlovala jsem jí to třikrát :Pinko Tajná svatba
:mrgreen: :mrgreen: trošku OT, ale já si tu diskuzi rozklikla taky protože jsem si říkala proč by se mělo přepisovat jméno matky v RL, fakt mě nenapadl žádný důvod :oops: :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.4.15 22:03
@medunka23 píše: :mrgreen: :mrgreen: trošku OT, ale já si tu diskuzi rozklikla taky protože jsem si říkala proč by se mělo přepisovat jméno matky v RL, fakt mě nenapadl žádný důvod :oops: :lol: :lol:

jsem ráda že nejsem sama :mrgreen: :mrgreen:

inko TS

• Citovat
  • Upravit
6842
12.4.15 22:15

Co to je za novinku 8o
my máme právě dnes první výročí svatby a naše děti měly v době svatby rok a půl a nikdo po mě jejich RL nechtěl a mají tam vše uvedeno, tak jak bylo v době porodu :think:

trochu nechápu, proč to měnit :think: děti mají stejně příjmení po otci (manželovi)

Kdybych to přehnala, to jako když se za 5 let vdám za někoho dalšího, tak by jim měnili rodný list na mé nové jméno… a za 2 roky další manžel a za další 3 roky zase :roll:
Co kdyby se náhodou moje matka rozhodla znova vdát, to bude shánět můj RL 8o co kdybych s matkou nekomunikovala a odmítla ji svůj RL vydat :think:
Zacházím do krajností, jen jsem nepochopila, proč to mění :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
12.4.15 22:39

Loni v květnu jsme se brali, vzali si synův rodný list a vydali nám nový, společně s oddacím listem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
12.4.15 23:03

Holky, prosim, to jsem z toho trochu mimo 8o vdávala jsem se vloni, klukovi bylo pul roku, prijmeni mel uz po otci, me ma v rodnem liste se jmenem za svobodna. nikde jsem ani nezaslechla, ze by se to prepisovalo :nevim: az ted tady. takze jak to je? to je jako nepovinne nebo nejaka novinka nebo to zalezi na te dane matrice ci jak??? nechapu :think:
omluva zakl. za OT.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
12.4.15 23:12
@Anonymní píše:
Víte jak blbě na mě koukala paní učitelka ve školce u zápisu, když jsem jí vysvětlovala proč nemám RL dítěte? :D Nechápala a ptala se :" Vy nejste zapsaná v RL dítěte? :-O " :D Vysvětlovala jsem jí to třikrát :Pinko Tajná svatba

Musím říct, že mě ten titulek taky zaujal :)
A jsi trpělivá, já bych asi napodruhé prostě přiznala, že tam otec nechal napsat „matka neznámá“ :mrgreen:

Jinak bych tipla, že se to přepisuje jen ve chvíli, kdy se vdáš za otce dítěte (držitele RL) a bereš si jeho příjmení, jinak ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze