Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zdravím, měla bych dotaz na váš názor.
Čekáme holčičku, a vybíráme jména. Manžel už si zvykl říkat Terezko, ale mě to prostě nějak nejde, nesedí.
Příjmení je Sokolová - a chceme české jméno (nechceme ani žádné „novinky“ posledních let - prosím žádné Sofinky, Charlottky, Laurinky..nic proti
). Chtěli jsme Andreu, ale tu manžel odvolal - nemá rád jména, jejichž přezdívky jsou na oboje pohlaví (Kája, Andy, Míša, Péťa - nic z toho). Nyní se rozhoduji mezi Terezkou a Kačenkou…ale prostě..není to ONO.
Už si nevím rady, mám pocit, že se mi žádné nelíbí. Termín mám na srpen - takže ne jména z léta. Děkuji moc za názory, třeba nějaká přijdete s něčím, nad čím jsem ještě nepřemýšlela.
Krásný den přeji. ![]()
Ahoj! ![]()
@Callipo90 Barunka je krásný, má i svátek v zimě, ale nějak se nám tam nelíbí to „Bára“.. ![]()
@Ya-ya Kristýnku bych dala, nebýt Kristýna
..nelíbí se mi dávat jména po rodičích
a ty ostatní se nám nelíbí ![]()
@Kaara Neeeeeeee to je manželova bývalá a v mých představách je jak jí tahám za vlasy po zemi
![]()
Jsem hrozná, nic nevyberu.. ![]()
Klárka je nádherný, ale taky svátek v červenci..chtěli jsme i Aničku, ale to by měla svátek odstup do dvou týdnů (pokud vše půjde jak má) a to mi přijde líto
![]()
Mě hned pří přečtení názvu diskuze naskočila Kateřina ![]()
Jinak my teď uvažujeme na Elenou, Valerií a Natálií.. Ale my zas máme trošku exotický příjmení.
Pavlínka je srpen, leda Pavla, ale stejně nesplňuje další podmínku
..Jana, Dana, Lenka, Klára,..?
@Kristyn.S píše:
Ahoj!
@Callipo90 Barunka je krásný, má i svátek v zimě, ale nějak se nám tam nelíbí to „Bára“..
@Ya-ya Kristýnku bych dala, nebýt Kristýna..nelíbí se mi dávat jména po rodičích
a ty ostatní se nám nelíbí
@Kaara Neeeeeeee to je manželova bývalá a v mých představách je jak jí tahám za vlasy po zemi![]()
![]()
![]()
![]()
Jsem hrozná, nic nevyberu..
Mě se líbí právě to Barčo, Barunko a Báro mi taky nepřijde nikterak hrozný… ale nevim teda jestli vybereš
Co Zuzka? To se mi taky vždy líbilo.
Lucie, ta je v prosinci. A pak skoro cokoliv, když nechcete žádný výstřelek, příjmení máte velmi neutrální.
@Kristyn.S píše:
Klárka je nádherný, ale taky svátek v červenci..chtěli jsme i Aničku, ale to by měla svátek odstup do dvou týdnů (pokud vše půjde jak má) a to mi přijde líto![]()
jj, to je blbý, manžel má narozeniny a svátek zaráz, a navíc k tomu v prosinci:) Taky mu to bylo vždycky líto..:)
Tak já jsem taky po česká jména. My máme Veronika, Markéta a teď to bude Barbora. myslím, že by k příjmení Sokolova taky sla. ![]()
@Lejaa Kateřina je v užším výběru
my máme právě typický český
akorát si říkám jestli nezní blbě Kačena Sokolová
![]()