Co vybrat - Tereza/Terezie

Anonymní
5.4.15 10:39

Co vybrat-Tereza/Terezie

Anonym-chodí sem rodina a nemusí vědět, že jsem těhotná, je to teprve v začátcích.
Jmenuji se Tereza, jméno se mi líbí, ano, nyní je to hodně frekventované jméno, ale to až posledních asi 12 let, ve třídě jsem třeba byla jediná.
Jméno se mi líbí a chtěla bych ho dát.
Jaký máte na to názor a radši Tereza nebo Terezie?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14637
5.4.15 10:42

Tereza je první v žebříčku už od 1999, kdy se vůbec statistiky jmen u nás začaly dělat. Každopádně po sobě bych jméno nedala a obyč Tereza mě nebaví, takže pokud se rozhodujete jen mezi těmito dvěma, dala bych Terezii. Hodí se ale k příjmení? Nebude třeba Terezie Jeremiášová?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
5.4.15 10:46

Pokud ti nevadí, že bude po tobě, tak dejte Terezu. Ale záleží na příjmení ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1437
5.4.15 10:53

Terezie, ale po sobě bych dítě nikdy nepojmenovala. Přijde mi to divné říkat svému dítěti svým jménem :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
832

Je mi přes 20 a už na základce jsme měli 3 Terezy ve třídě, takže myslím, že je Tereza frekventované jméno už delší dobu ;)
Nicméně se mi strašně líbí…a Terezie ještě víc. Myslím, že Terezie bude u mě jednou velká favoritka :)
Ale asi bych počítala s tim, že si hodně lidí bude myslet, že je to Tereza. Jednu Terezii znám a taky mi léta trvalo, než jsem se dověděla, jak se správně jmenuje. U tebe to asi bude o to větší zmatek, lidi si budou myslet, že je po tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210

Tereza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
5.4.15 10:54

Taky jsem byla ve třídě vždycky jediná :-) Mě se líbí, ale nemám ráda, když se dítě jmenuje stejně jako rodiče. Takže za mě spíše Terezie…stejně jí budou říkat Tereza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
5.4.15 11:02

Jméno se mi moc nelíbí, ale pokud bych měla vybrat, tak Terezie ;) pokud se to hodí k příjmení :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
5.4.15 11:03

Tereza se mi líbí, ale pokud bych se tak jmenovala já, tak bych dítěti takové jméno nedala - nelíbí se mi, když se dítě jmenuje po rodičích.
Terezii bych nedala tuplem, protože stejně jí budou všichni říkat Terezo a ona pak bude tak akorát celej život všude na úřadech každýho opravovat, že není Tereza ale Terezie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22508
5.4.15 11:08
@Pupca píše:
Tereza se mi líbí, ale pokud bych se tak jmenovala já, tak bych dítěti takové jméno nedala - nelíbí se mi, když se dítě jmenuje po rodičích.
Terezii bych nedala tuplem, protože stejně jí budou všichni říkat Terezo a ona pak bude tak akorát celej život všude na úřadech každýho opravovat, že není Tereza ale Terezie.
Souhlasím. Terezie je taková archaická, není to ono.
Dcerce bych říkala Terezko, to se mi líbí.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bondatrova
5.4.15 11:12

Jéé, taky jsem Tereza, na základce jsem byla jediná ve třídě a na střední už dvě.
Jméno se mi líbí, klidně bych tak taky pojmenovala svoji dceru.

• Citovat
  • Upravit
19078
5.4.15 11:15

Mě se Tereza nelíbí, je jich strašně moc. Terezie je dle mě trochu lepší, ale v podstatě je to to stejné, stejně jí budete říkat Terezko, Terko a až bude starší, tak jí budou všichni oslovovat Terezo. :nevim:

Navíc já bych po sobě jméno nikdy nedala, takže za mě, radši tu Terezii. Ale jak už tu někdo napsal, zase bude pořád vysvětlovat, že je Terezie a né Tereza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
5.4.15 11:38

My jsme dali dcerce jméno Theresia :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61110
5.4.15 11:39

Taky jsem tereza, narozena v roce 89,ve tride jsme byli dve, v becku taky byla jedna na sportovnim krouzku nas bylo asi 5 :mrgreen: takze si myslim ze uz je dlouhodobe oblibeny ;) jinak ja terezku urcite mit nebudu :) ale kdybych se ta nejmenovala tak kdovi :nevim: u takovyho jmena mi ani nevadi ze je casto davany kdyz to neni zadny momentalni boom.. ale za me tereza… terezie se mi nelibi a nelibilo se mi kdyz mi tak nekdo v detstvi rekl :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2834
5.4.15 11:40

Mame Terezii, k prijmeni se to hodi, v okoli zadnou nemame. Rikame ji Terunko, Rezinko. Ovsem jak u doktoru, tak napr. v cestovce stale upozornuji na to, ze neni Tereza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze