Někdo se jménem Edith?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
579
27.3.15 13:40

Někdo se jménem Edith?

Prosím je tu někdo se jménem Edith nebo s dítkem jménem Edith? děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3030
27.3.15 13:43

Znám jen starou sousedku, která bydlí vedle rodičů. Ona je Edith.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
27.3.15 13:45

Já znám jen Piaf ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
579
27.3.15 13:46

Jde mi o to, jestli tím jménem nějak netrpí a jak jí lidé nejvíce oslovují…zkráceně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
27.3.15 13:46

Je ale nevim, jestli si tuhle diskusi vsimne ;) Nicmene pokud ti jde o to, zda to lze dat, tak urcite jo.
Edit : tak tu co znam ma holcicku Edith a je jeste pomerne mala, takze postoj k svemu jmenu urcite mit zatim nebude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31379
27.3.15 13:57

Znám dvě, obě jsou to ale původem Němky…narodily se v Německu, tak jsou Edith, kdyby se narodily u nás, byly by Edity, nevím proč to komplikovat :jazyk:

lidi tady jim samozřejmě říkají Edit, Editko, Dit…jako každé jiné Editě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
60974
27.3.15 13:59

No mysli ze nakonec by to byla stejne edita :nevim: edite se taky urcite rika zkracene edit docela bezne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
983
27.3.15 14:00

Řekla bych, že není důvod se bát, jmého Edith je fajn…a co se týče oslovení, tak Edit, Editko, Dituško, Dituš, Edý :) Když jsme vymýšleli jména pro děti, tak jsme taky řešili, jak je budeme oslovovat a po narození vypluly takové varianty oslovení, které by nás předtím ani nenapadly, takže bych se tím moc nestresovala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4277
27.3.15 14:32

My říkáme Edoušku a Eďo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
27.3.15 14:37

@elanaa Teta je Edita. Ale nevím, proč by měl někdo trpět kvůli jména :D leda, že by se jmenoval Ho*no :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
27.3.15 14:48

@wesny vzhledem k těm všem hrůzám, ketrý se dneska dávaj, bych s edith byla úplně v klidu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
60974
27.3.15 22:10
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
9.4.15 12:40

Nevím jestli je to ještě aktuální, ale já jsem Edita (Edith nebo Edita je už celkem fuk)… Upřímně - nenáviděla jsem to jméno! Proč jsem se nemohla jmenovat Jana, Lucie, Tereza, Lenka… prostě normálně. :nevim: Všichni mi říkali, že mám být ráda, že mám neobvyklé jméno - no to může říct opravdu jen ten, co neobvyklé jméno nemá… V 18ti jsem se chtěla přejmenovat, ale tehdejší přítel mi to rozmluvil… Dodnes jsem si nezvykla, ale už to neřeším…
Co se týče zdrobnělin a zkratek - když se to vysloví s láskou, tak je hezké všechno - Edi, Edit, Eduš, Edísku, maminka mi říká Edulko a babička, když ještě žila, mi říkala Edoušku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
9.4.15 12:43

@lorelai947 Edita je moc pekne jmeno…me se libi a nekolik jich znam. Davalo se toto jmeno vzdy. Kazdy chce zrovna neco jineho nezli ma…kdo ma kudrnate vlasy zehli je aby byly rovne, kdo ma rovne touzi po kudrnatych…to jen pro priklad…

• Citovat
  • Upravit
9.4.15 17:01
@lorelai947 píše:
Nevím jestli je to ještě aktuální, ale já jsem Edita (Edith nebo Edita je už celkem fuk)… Upřímně - nenáviděla jsem to jméno! Proč jsem se nemohla jmenovat Jana, Lucie, Tereza, Lenka… prostě normálně. :nevim: Všichni mi říkali, že mám být ráda, že mám neobvyklé jméno - no to může říct opravdu jen ten, co neobvyklé jméno nemá… V 18ti jsem se chtěla přejmenovat, ale tehdejší přítel mi to rozmluvil… Dodnes jsem si nezvykla, ale už to neřeším…
Co se týče zdrobnělin a zkratek - když se to vysloví s láskou, tak je hezké všechno - Edi, Edit, Eduš, Edísku, maminka mi říká Edulko a babička, když ještě žila, mi říkala Edoušku :D

Edyta je krásné jméno znamenající „šťastný boj“ [staroanglické eadgyth]

Známé nositelky: http://en.wikipedia.org/wiki/Edith

Edita se jmenuje známá britsko-česká herečka Edita Brychta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati