Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky všem, dotaz je prostý. Daly byste svému dítěti toto jméno? Nebo ne? Proč?
Moc děkuji za vaše názory. ![]()
Nedala, nelíbí se mi. Ale dost záleží i na příjmení, taková Heřmánka Konopásková asi není to pravé ořechové, ale třeba Heřman Jung mi zní docela libozvučně
.
Já ne, nelíbí se mi a nevím, jak bych děti oslovovala
. Nenapadá mě ani jedna zdrobnělina.
Ne. Vzij se do nej, ty by ses tak chtela jmenovat?? Takova jmena jsou za trest…
Heřman mi nevadí, i když jak se pak takovému dítěti říka? Hery?
A Heřmanku slyším poprvé, to se mi nelíbí a zní mi to divně, když už, tak Hermína ![]()
Chudák dítě. Heřman zní podobně jako Kryšpín. TATO JMÉNA SE SNAD HODILA PŘED STO LETY, DNES UŽ NE.
@LadyTommy píše:
Heřman mi nevadí, i když jak se pak takovému dítěti říka? Hery?A Heřmanku slyším poprvé, to se mi nelíbí a zní mi to divně, když už, tak Hermína
Nebyla náhodou Heřmanka ta služka v Byli jednou dva písaři? ![]()
Jinak též, když už, tak Hermína (Hermi, Hermínka, Mína)
Heřman se u nás doma říká novému koření
táta nesnáší, když zůstane v polívce nebo v omáčce… To bych dítěti fakt dát nemohla ![]()
@KPKristy píše:
Nebyla náhodou Heřmanka ta služka v Byli jednou dva písaři?Jinak též, když už, tak Hermína (Hermi, Hermínka, Mína)
kdyz uz tak Hermiona ![]()
@aklusim nedala bych. Heřmana jsem jednoho znala (chodil se mnou do školky), jak se mu s tím jménem žije netuším, jako děti jsme to neřešili. Ale nedá se to nijak zdrobnit, „zútulnit“ (Heřmánku je fakt pitomý
). Holčičí tvar Heřmanka pak je fakt úlet, představím si jedině herečku Tichánkovou v roli bodré hospodyně u dvou písařů ve známém seriálu ![]()