Změna příjmení. Jak? Kde?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Lucinka95
17.3.15 08:45

Změna příjmení. Jak? Kde?

Dobré ráno Maminky, :mavam:

Chtěla bych poprosit o radu. Chci si změnit dosavadní příjmení na rodné. Nejsem rozvedená :D, ale v 11 letech mi máma změnila rodné příjmení, na příjmení nevlastního otce.
Teď když mam možnost si ho změnit, tak ale nevím kde, co si sebou vzít a kolik mě to bude stát. Prosím poraďte…Jak to vše uskutečnit?

Děkuji moc :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
17.3.15 08:48

@Lucinka95 matrika, stojí to tuším 1000 kč. sebou svůj op a rodný list.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucinka95
17.3.15 08:49

@martina.se To je vše?! Tak to je super. Moc děkuji za odpověď :)

• Citovat
  • Upravit
72725
17.3.15 08:50

@Lucinka95 pokud to není změna po rozvodu, jsi plnoletá, tak je to rychlovka. Jen s tou cenou si fakt nejsem jistá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
17.3.15 08:53

Jo, je to ten litr.

http://portal.gov.cz/…58/4243.html

Tady máš všecko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucinka95
17.3.15 08:55

@martina.se Ohledně ceny se optám, ale spadl mi kámen ze srdce, že to není běh na dlouhou trať… že v celku nepotřebuji skoro nic. Martinko, hned jsi mi zvedla náladu o 100% :D :))

• Citovat
  • Upravit
Lucinka95
17.3.15 08:56

@Slečna Ferka Jéééééé moc děkuji :)))

• Citovat
  • Upravit
72725
17.3.15 09:08
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
17.3.15 09:26

Jojo, je to celkem rychlovka, jak psala Martina - OP+RL+1000,–, zajít na matriku a je to.
Jen počítej s tím, že se tě budou ptát na důvod změny a můžou ho posuzovat. Nicméně u tebe (změna zpět na rodné příjmení, né z důvodu po rozvodu) si myslím, že nebude problém.

Mě naopak překvapuje, že ti v těch jedenácti to příjmení změnili, to není úplně obvyklé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucinka95
17.3.15 09:35

@Mar__tanka1983 Matka se vdala a biologický otec souhlasil se změnou. Byla jsem i na sociálním oddělení, kde se mě ptali jestli s tím souhlasím. Nechtěla jsem se tak jmenovat, ale bylo mi to prostě oznámeno a já musela souhlasit. Ale to už je teď jedno.

Snad nebude problém mi ho změnit. Já s rodinou, která toto příjmení vlastní :D, nemám nic společného v současné době ( ani s nevlastním otcem) a je to šíleně dlouhé příjmení, furt se mě někdo ptá..jak se to píše, jak se to vyslovuje, proč mam takové příjmení, každej to komolí a popravdě, když někam jdu…a nemusím se nějak moc představovat, tak se k tomu jménu ani nehlásím :?

• Citovat
  • Upravit
31278
17.3.15 09:46

@Lucinka95 však jo, myslím, že když to takhle přesně jako tady napíšeš i na matrice, tak to bude opravdu jen a jen formalita ;) neboj se nic.

A teda, ty zamilovaný matky by taky měly trochu používat mozek, co?
Tyhle „musím souhlasit“ situace jsou naprd. Já takhle taky musela souhlasit, že chci po rozvodu bydlet u mámy. I když mi to rvalo srdce :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucinka95
17.3.15 09:52

@Mar__tanka1983

Občas hold musíme udělat i to, co nechceme :( Situace,,musím souhlasit,, k smrti nenávidím. Jako malá jsem tomuhle jednání byla dost vystavovaná, tak že jsem 100% pro svobodu slova :D…i když to bohužel občas ublíží.

Jinak moc děkuji za odpověď :)

• Citovat
  • Upravit
5924
15.2.16 10:41

Nevite, jak je to v pripade 2 prijmeni? Kdyz si zenska napr. po 15 letech rekne, ze uz jedno prijmeni nechce, jestli ho „odmazou“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101534
15.2.16 10:46

@Marcelka146 No, nevím to jistě, ale myslím, že „odmazat“ to její původní a nechat si společné není problém, opačně netuším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5924
15.2.16 11:14

@j.a.n.i1
„Puvodni“ rodne nema. Jedno je z 1. manzelstvi a druhe z 2. manzelstvi. Chtela by si nechat uz jen to prijmeni 2. manzela, se kterym tech 15 let je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze