Dilema - jméno pro dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
72
13.3.15 18:51

Dilema - jméno pro dítě

Ahoj holky :)

zrovna jsem ve 21tt, v úterý jdu na velký utz a snad se už dozvím pohlaví :) jinak mám trošku dilema se jmény, s přítelem se nemůžeme shodnout snad na ničem, teda shodli jsme se na Sofii a Tobiášovi (chtěla jsem Sofinku odjakživa), ale jak vidím dnešní módu, Sofinek je všude plno :D a chci něco originálního, co nikdo mít nebude. U kluka je to trošku to samé, Tobiášů je taky celkem dost. Jinak jsem přemýšlela nad Tamarou, Apolenou, Alexandrovi. Teda to jediné mi ještě prošlo :D vy máte v okolí nějaká taková jména? :) nebo nemáte nějaké jiné nápady, která jména se vám líbí? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72
13.3.15 18:52

Ještě jsem chtěla dodat, že přítel má na vše čas a úplně zuří když o tom začínám mluvit :D přitom já za chvíli maturuji, budu mít trošku jiné myšlenky a chci to mít už všechno nachystáno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13434
13.3.15 18:57

Měla jsem ve výběru Apolenu, Tamaru a Josefínu, nakonec máme Josefínku - u Apolenky mi vadilo, že jsem měla termín začátkem února a svátek má 9. 2. Tamaru zavrhl manžel. A u kluka jsme měli napsaného Alexe :D - u varianty Alexandr nemám ráda Sašu…tak proto jen Alex.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
13.3.15 19:00

@banibag2 tak to jsme na tom stejně :D taky se mi nelíbí Saša, jen Alex…Josefínka je moc hezké :) já to čekám v červenci, takže kdybychom měli Apolenku, tak to vychází krásně se svátkem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101459
13.3.15 19:06

@Rouge Taky bych zuřila, kdyby chtěl partner v 21tt řešit jména…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
13.3.15 19:07

@j.a.n.i1 tak já za dva měsíce maturuji, na vybírání jména nebudu mít moc času… jsem ráda že jsem do toho zapálená už teď;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
13.3.15 19:09

@Rouge když to máš těžký, my jsme vybrali jméno, které bylo v četnosti někde za stým místem - a zrovna pak přišlo do módy, v posledních letech se drží v první dvacítce nejoblíbenějších jmen

pro druhou jsme vybrali jméno velmi časté v 70. a 80. letech, celkově v první desítce četnosti - a to jsem nenašla ani v první šedesátce nejoblíbenějších jmen :lol: takže ač má jméno „běžné“, tak ve své generaci je jedna z mála :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
13.3.15 19:10

A taky záleží na příjmení, aby se to k sobě hodilo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101459
13.3.15 19:11

@Rouge Ale ne každy musí tvou zapálenost sdílet… a pokud dobře počítám, tak po maturitě na to budeš mít ještě další 2 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
13.3.15 19:11

@JayLee Elisabeth je moc pěkné, ale k příjmení by se moc nehodilo :( Bety nee, Alex na kluka :-)

@chaarleene A jak se teda jmenují, smím-li vědět? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
13.3.15 19:12

@j.a.n.i1 to ano, ale když bude dříve vybráno, zdá se mi to lepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
13.3.15 19:14

Hele, myslím, že Alexandr/a je dobrý pro kluka i holku, a tolik jich není - a máš vyřešený obě ;) A hodí se to myslím kromě příjmení typu Vopička, ke všemu ;)

Jinak souhlasím, Sofii bych taky nechtěla, je jich moc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
13.3.15 19:15

Dej tradicni ceske jmeno, ty se dnes nedavaji, my mame Moniku a 100% bude jedina ve tride :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
13.3.15 19:15

@Slečna Ferka Alex je sice pěkné pro oba, ale na klučičích se prostě vůbec neshodneme, takže kdyby byl někdy v budoucnu klouček, měli bychom to lehčí, když jsme rozhodnutí pro Alexandra :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1914
13.3.15 19:16

@Rouge Já ti to schvaluju, že už to řešíte dopředu. Já mám termín za 5 týdnů a jméno pořád nemáme, prostě se nám žádný nelíbí a to už to řešíme průběžně asi dva měsíce… :roll: jsem zvědavá, kdy něco vybereme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze