Dilema - jméno pro dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3406
13.3.15 20:06

My mame Antonina a Adama, u holky sme meli napsanou Sofii, ale hrozne se mi libi Rozarka nebo Isabela.. Ty klasicky cesky holcici jmena se mi nelibi vubec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
930
13.3.15 20:07

@hanzbl00 jee to je vtipný, máme taky Adámka a Tonika, ale obráceně než vy :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
364
13.3.15 20:10

Eva.Nora,Dana, Nina, Lejla, Daniel, Jan…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7899
13.3.15 20:12

První dceru máme Agátu a druhá bude už mnohem všednější Karolína, na ničem jiném jsme se neshodli. Ve výběru jsem měla Elen, Alžbětu, Karlu, Karin, Beátu. Kluk by byl Oliver, ještě se mi líbí Jáchym, Jonáš, Kryštof, Albert. Tak třeba tě něco zaujme ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1927
13.3.15 20:16
@mamartina píše:
První dceru máme Agátu a druhá bude už mnohem všednější Karolína, na ničem jiném jsme se neshodli. Ve výběru jsem měla Elen, Alžbětu, Karlu, Karin, Beátu. Kluk by byl Oliver, ještě se mi líbí Jáchym, Jonáš, Kryštof, Albert. Tak třeba tě něco zaujme ;)

tak klučičí jména jsme měli podobně - vyhrál Jáchym, ve hře byl ještě Eliáš :) jinak z holčičích u nás vyhrála Justýna a líbila se nám i Lucie :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
13.3.15 20:21

Agáta nebo Beata se mi taky líbila..nakonec Máme Sarlotku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
13.3.15 20:27

Ja jsem 21tt, uz po velkem UZ a moje dite zjevne nebude mit jmeno, pac chlap trva na pojmenovani po nem ja to zasadne odmitam :D Sofie i Tobias jsou opravdu momentalne caste, nastesti mate vic verzi, tak vybirejte…rikej si kazde v hlave a uvidis, zda ti sedne…zmenit se to da i po narozeni ;)

Jeste k otazce - Tamaru znam jednu ale v me generaci, Apolenu osobne zadnou, Alexandru nekolik, u toho je asi nejvetsi sance, ze nebude uplne jediny, ale zase tak caste to asi neni. Pokud chces uplny unikat, ja jsem prolezla kalendar a tam jich je…treba Kresomysl by byl asi jediny siroko-daleko ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
13.3.15 20:35

Nemyslím, že by bylo až tolik Tobiášů, jen je teď povšechně dost -ášů, takže to tak vypadá, rozhodně Tobiáš není ani ve dvacítce nejčastějších jmen (na rozdíl třeba od Matyáše). Sofii bych rozhodně vynechala, ta je snad už 6. nejčastější u holek, na to, že to byla před pár lety exotika. Dnes, když chcete něco neobvyklého, a nechcete to přeťápnout nějakou šíleností z jiné světové kultury, tak je asi dobrý se vrhnout na jména, která byla v naší generaci tuctová- Jana, Petra, Lenka, u kluků Petr, Pavel, Jiří. My máme Samuela a Olivera, což jsou taky teď celkem jména na vzestupu, ale pořád jich není tak moc (ve statistikách byli tuším na 27. a 37. místě). A nebo pak kalendář nabízí historická jména typu Horymír, Kazimír, těch určitě moc nebude, ale pochybuju, že každého osloví :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1909
13.3.15 20:42

Tak u nás taky padl návrh na jméno Alex od manžela, ale já ho zavrhla právě kvůli variantě „Saša“ :zed: :zed:. Nemyslím si, že lidi z okolí tak říkají jen Alexandrům - určitě by se našel někdo, kdo by tak říkal i Alexovi.

Nakonec padla shoda na Andreáskovi :srdce: - říkáme mu Andy, Andíku atp. Žádného dalšího neznám a je to jméno v českém kalendáři. V ČR je jich v současné době kolem 600 :) Taky jsme se chtěli obloukem vyhnout TOP 20tce, aby to nebyl 5tej Adámek ve třídě…

Napiš pak, jak to dopadlo a přeji šťastnou ruku při výběru :kytka: Neboj, ono si to sedne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
13.3.15 20:47

My máme Martina a Gabrielu;) máme teda měkké příjmení takže to k tomu krásně jde;) Apolena se mi moc nelíbí, to spis Tamara, Alex je pro kluka i holku hezky jméno…jinak kdyby druhej byl kluk, byl by to Patrik…kamarádka ma Šimona a taky je to moc pekny;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2691
13.3.15 20:49

Mám Jonáše, Jáchyma a třetí by byl Jeremiáš :pankac: kdyby to byla holčička tak manžel by chtěl Marušku, mě se líbí Alžběta :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
13.3.15 21:35
:lol:

Příspěvek upraven 13.03.15 v 22:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bondatrova
13.3.15 21:38

Jméno Alexandr se mi nelíbí, ale to jméno má v sobě obrovskou sílu, pomůžete mu tím hodně do života, pokud se vám pro kluka líbí Alexandr, tak neváhejte.
Co třeba Xenie nebo Šarlota?

• Citovat
  • Upravit
Bondatrova
13.3.15 21:39
@KriJona píše:
Mám Jonáše, Jáchyma a třetí by byl Jeremiáš :pankac: kdyby to byla holčička tak manžel by chtěl Marušku, mě se líbí Alžběta :mavam:

Jáchym :srdce: je nádherné jméno, pokud někdy budu mít chlapečka, tak to bude Jáchym.

• Citovat
  • Upravit
Bondatrova
13.3.15 21:41
@hanzbl00 píše:
My mame Antonina a Adama, u holky sme meli napsanou Sofii, ale hrozne se mi libi Rozarka nebo Isabela.. Ty klasicky cesky holcici jmena se mi nelibi vubec

Izabelka je nádherné jméno, taky jsem nad ní uvažovala. Ale líbí se mi se z, ne s

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze

Poradna porodní asistence