Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
My máme Timeu a těch je opravdu málo. Jinak se mi líbí ještě ta Taťána/Tatiana, Andrea, Apolenka a na kluka Jonáš a Jáchym. ![]()
@Nikolllet rozárku mám sestřenku tak by to bylo blbý, ale jinak jméno hezké ![]()
Máme Izabelu, a byl to boj
Jména jsme řešili 2-3 měsíce, než jsme konečně nějaké vybrali. Konečná volba padla minutu předtím, než jsme klepali na dveře matriky
Muž prosazoval Theu, ale měla by th jak ve jménu, tak příjmení a to ho nakonec odradilo. Ve výběru byla ještě Rozálie, Amélie, Timea, Karolína. Na kluka jsme měli naopak jméno hned, Tobiáš. Ještě byl ve hře Jonáš, Eliáš, Zachriáš. Pokud bude druhé holka, tak bych chtěla Timeu. Z vašeho se mi líbí Alex, Tobiáš i Sofie, ale těch je fakt mraky. I když osobně žádnou neznám ![]()
@Kelsey Beátka je taky moc pěkné jméno
Violku mám sestřenici.
@lovesmile píše:
My máme Timeu a těch je opravdu málo. Jinak se mi líbí ještě ta Taťána/Tatiana, Andrea, Apolenka a na kluka Jonáš a Jáchym.
My máme ve vedlejší vesnici Tiamku - k ní se to dokonale hodí, protože její tatínek je nejspíš černoch a ona je mulatka. Jejího tatínka nikdy nikdo neviděl - možná je památka z dovolené ![]()
Mně se líbí tolik jmen
já jsem Karolína a nebyla bych proti, kdyby bylo po mně. Ale to přítel nechce, prý pokud by bylo po mně i jménem tak to bude ďáblík:D v rodině máme samá zajímavá jména. Rozálie, Vít, Johana, Viola,…
@Peggi píše:
My máme ve vedlejší vesnici Tiamku - k ní se to dokonale hodí, protože její tatínek je nejspíš černoch a ona je mulatka. Jejího tatínka nikdy nikdo neviděl - možná je památka z dovolené
Tak to je taky moc pěkné jméno. ![]()
Já jsem pro Sofii a kluk Max
U Sofie bych vůbec neřešila, že je to časté jméno ( i když osobně žádnou neznám). Já mám hnusný český jméno, nesnáším ho a stokrát radši bych byla Sofie i kdyby jich bylo ve třídě dvacet
Stejně se pak po škole s těma dalšíma Sofinkama potkávat nebude ![]()
Sofiim a Tobikum asi vyhlasim valku, a jeste Nelam. Sileny. My mame v rodine a pribuzenstvu deti: Jan, Alzbeta, Anezka, Sarka, Barbora, Ondrej, Vojtech, Rudolf a Antonin.
@Rouge tak mozna Abigail, to je pekne jmeno
a nebo laura, tech moc neni
Tak Apolenka bylo moje vysněné jméno pro 4. dítě - holčičku, která se nám narodila letos koncem ledna. To, že má Apolena svátek začátkem února, mi nevadilo..Taky jsem to hodně řešila, ale výsledek byl ten, že to řeším jen proto, že je to tak brzy po Vánocích, kdyby šlo o červencové dítě, neřešil by to nikdo. Mám v okolí hodně dětí, které mají svátek v blízkosti narozenin někdy uprostřed roku(a má to tak i hodně mých emimi kamarádek z uzavřených skupin).
Nevybrali jsme ji proto, že se absolutně nehodila k příjmení, vytvářelo to dlouhý rým..
Máme Mariku
Svátek má 5 dní po narozeninách, termín porodu jsem měla den před jejím svátkem..Taky jsem nad tím přemýšlela, ale vůbec nám to nevadí..Jméno se nám moc líbí, je tady neoposlouchané(široko daleko se už dlouho žádná nenarodila, to říkali i v porodnici),je tak obyčejné a nadčasové zároveň - tvar jména Marie, který se v ČR moc nepoužívá..
@Anonymní píše:
Tak Apolenka bylo moje vysněné jméno pro 4. dítě - holčičku, která se nám narodila letos koncem ledna. To, že má Apolena svátek začátkem února, mi nevadilo..Taky jsem to hodně řešila, ale výsledek byl ten, že to řeším jen proto, že je to tak brzy po Vánocích, kdyby šlo o červencové dítě, neřešil by to nikdo. Mám v okolí hodně dětí, které mají svátek v blízkosti narozenin někdy uprostřed roku(a má to tak i hodně mých emimi kamarádek z uzavřených skupin).
Nevybrali jsme ji proto, že se absolutně nehodila k příjmení, vytvářelo to dlouhý rým..
Máme MarikuSvátek má 5 dní po narozeninách, termín porodu jsem měla den před jejím svátkem..Taky jsem nad tím přemýšlela, ale vůbec nám to nevadí..Jméno se nám moc líbí, je tady neoposlouchané(široko daleko se už dlouho žádná nenarodila, to říkali i v porodnici),je tak obyčejné a nadčasové zároveň - tvar jména Marie, který se v ČR moc nepoužívá..
Marika je krásné jméno. Je fakt, že malá Marička bude svým jménem opravdu jedna z mála
@Lette Díky.Je fakt, že žádné ze jmen našich dětí nevyvolalo tolik emocí - tak ze 75 procent kladných, ale našla se i menšina, které se toto jméno vyloženě nelíbilo. Konečný výběr jména jsme tajili až do konce, i před rodinou, aby nám do toho nikdo nekecal a neovlivňoval. A taky proto, aby mi nějaká těhotná kamarádka vyvolené jméno „nevyfoukla“ a naše nebyla až „ta druhá“ ![]()
Ale čekali jsme to..Třetí dítě, dcerka, má poměrně běžné jméno, které se sice teď už moc nedává, vyrostlo se starší generací - Hana.Ale je oposlouchané. Když se narodila ona, tak reakce byly - nemastné, neslané, prostě „no dobrý“..Ale Marička byla „bomba“..Buď nádhera(naštěstí většina),nebo nám na rovinu řekli, že se jim to nelíbí, že je to hrozné ![]()
My jsme věděli velmi brzy téměř jistě, že to bude holčička, takže klučičí jméno jsme ani neřešili..Měla jsem ještě vybranou tu Apolenu, Evelínu, Vandu, Adinu..Záměrně jsem tentokrát chtěla něco málo oposlouchaného a věřím, že v případě kteréhokoliv z těchto jmen by reakce byly stejné - to jsou jména, která se buď líbí nebo nelíbí
A stejně tak tomu bude i tady na emiminu.