Dilema - jméno pro dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
72
16.3.15 18:54

@jahuhudka normálně Marino:-) mně se to líbí. Měla jsem prababičku Růženku a nikdo jí jinak než Růženko neřekl. Všem to přišlo hezké a i k jejímu věku se to hodilo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
16.3.15 19:04

@Rouge Já mám problém, že mě to jednak asociuje marinu (přístav pro lodě), a druhak tu dceru od Mahuleny Bočanové, to je taky Marina :( Ale jinak na oslovaní „Marino“ pro dospělou nevidím nic špatného…

PS: S těma zdrobnělinama je to kapku o ústa. Kamarádka má tetu Vendulku, a je to taková baba princmetálová, trochu typ čarodějnice, žeská od rány, a teda to jméno se k ní ale vůůbec nehodí…

Příspěvek upraven 16.03.15 v 19:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
16.3.15 19:06
@Anonymní píše:
Já jsem Petra a taky bych to nedala...Tvrdé jméno bez elegance. Jako jsou horší, ale taky bych ho nedala. Líbí se mi Veronika, Kristýna, Kateřina, Karolína, Tereza, Lucie, Viktorie…

To jsi vystihla přesně.
Marina se mi taky nelíbí, připomíná mi to Mařena a obávám se, že by jí tak spousta lidí říkalo. Adina je hezké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1582
16.3.15 21:17

@Rouge Adriana a Marina jsou krásný jména.

Taky se mi moc líbí Daniela, Liliana, Lea, Lucie, Natálka, Pavlína, Veronika, Matylda a Simona. :srdce:
Pro kluky Adrian, David, Jakub, Robin, Aleš a Eliáš. :srdce:
Ale záleží na příjmení.

Naše vybrané sem radši dávat nebudu, až po narození. ;)

Příspěvek upraven 16.03.15 v 21:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.3.15 21:18

Chci něco originálního, co nikdo mít nebude. U kluka je to trošku to samé, Tobiášů je taky celkem dost. Jinak jsem přemýšlela nad Tamarou, Apolenou, Alexandrovi. Teda to jediné mi ještě prošlo :D vy máte v okolí nějaká taková jména? :) nebo nemáte nějaké jiné nápady, která jména se vám líbí? :)

Jméno k cizímu příjmení:
Ethel, Alanis, Belinda, Elodie, Irma, Isolde, Henrieta, Louisa, Mathilda, Rosalind, Fiona, Gvendolin, Cordelia, Muriel, Freja, Liv, Bereniké, Chloe, Iris, Georgia, Jolantha, Lara, Melissa, Niké, Nikita, Stefani

Dívčí jméno k českému:
Edyta, Ida, Irma, Jenovefa, Ivona, Odeta, Malvína, Brigid, Darina, Erin, Evelin, Ingrid, Olga, Robyn, Dorota, Alex(a), Stáza, Anděla, Helen, Sandra „Saša“, Štěpánka, Meda, Lydia, Zita, Zoe
Běla, Danica, Doubravka, Drahomíra, Jarmila, Lada, Ludmila, Libuše, Liběna, Milena, Miluše, Radana, Slavěna, Svatava, Věra, Věnka, Vlaďka, Vlasta, Zdenka, Zora, Zlata

Pro chlapce k cizímu přízvisku:
Edmund, Adolf, Arnold, Ernest, Bruno, Gilbert, Hugo, Kwido, Randolf, Aidan, Finn, Kevin, Tristan, Ivar, Alexis, Andrea, Dorian

K českému:
Eduard, Oskar, Alfred, Ernest, Ferdinand, Hynek, Ludvík, Oldřich, Robert, Rudolf, Viliam, Albert, Alan, Artur, Oliver, Oleg, Igor, Alexej, Juraj, Leon, Nikola, Andrej, Štefan, Bohdan, Bolek, Braňo, Ctirad, Čestmír, Dalimil, Dalibor, Dušan, Ivo, Lubor, Luboš, Luděk, Miloš, Přemysl, Radovan, Radim, Rostislav, Svetoslav, Svatopluk, Vladan, Vladislav, Vlastislav, Vratislav, Zbyněk, Zbyšek

Tu si můžeš zjistit četnost jmen: http://www.kdejsme.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1582
16.3.15 21:23

Jména co nikdo mít nebude?

Třeba Adolf, Pankrác, Servác, Bonifác, Věnceslava, Vítězslava, Medard, Gizela, Emerich, Silvestr, Doubravka,… určitě se toho dá v českém kalendáři najít spoustu. :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
16.3.15 21:29

@Morrígan Ní_Boii přítel říká že je na vše dost času a nápady na jména nedává, tak občas na to téma najedu a snažím se mu něco podstrčit:D ale i tak je oheň na střeše. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
16.3.15 23:07

@Morrígan Ní_Boii tak ja sice nevybirala dle originality, ale takova, ktera se daji pouzit bez problemu vsude. Mam pritele cizince. Musim uznat, ze se mi podarilo najit takova jmena, ktera nejsou ani zde, ani v zemi pritele moc casta (no minimalne v rozsahlem pribuzenstvu meho partnera vubec nejsou) a pritom jsou jednoducha a snadno vyslovitelna vsude. Syna se jmenuje Denis a dcera ted bude Melisa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
16.3.15 23:27
@miminkovo píše:
Jména co nikdo mít nebude?Třeba Adolf, Pankrác, Servác, Bonifác, Věnceslava, Vítězslava, Medard, Gizela, Emerich, Silvestr, Doubravka,… určitě se toho dá v českém kalendáři najít spoustu. :twisted:
:mrgreen: :mrgreen: Přidávám Boženu, Rudolfa, Hugo a Kvído taky asi nebude davovka…Osobně tu touhu po originalitě moc nechápu. Jméno má funkci rozlišovací, na druhou stranu když je hodně neobvyklé a nikdo jiný ho nemá, může dítěti zadělat na docela slušný mindrák…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
16.3.15 23:30

Zkazil jsi mi postavu Adolfku, já ti zkazím život :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
16.3.15 23:49

@Rouge

tak my máme doma Beatrice, říkáme ji Beatko, Bei, Beatenko, Beatris ale néééé Bety, to je děs. Teď čekáme druhé mimi, je to chlapeček a bude se jmenovat po tatínkovi Bruno, kdyby to náhodou byla holčička tak Theodorka, ale taky se mi líbí Kordulka. :think:

Jak píšeš, Sofií a Tadeášů je teď strašně mooooooc. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
yse
994
16.3.15 23:57

Známá má Bedřicha - myslím, že kromě školníka bude jediný na škole :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
17.3.15 00:08

@yse

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :pankac:

sestřenka od přítele má Bořka a Václava - jako v Bořkovi staviteli :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
yse
994
17.3.15 00:25

@Mona2010 Mě ten humor přejde, protože nás také čeká výběr jména. Už u dcery to byl boj, takže jediné možné bylo moje jméno. Manžel chce Kláru, Gabrielu, Terezu, ale vše to jsou jména jeho příbuzných. Navíc Klárka=Králka. Gabriela je pro mě tvrdé a Gábinka se mi nelíbí. Terezu znám pouze jednu (kromě té jedné příbuzné) a nějak mi to prostě nesedí. Klučičí také nevím. Manžel chtěl Vlastíka a to se mi opravdu nelíbí. Navíc si necháme překvápko, takže opravdu musíme vybrat reálná dvě jména.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
277
17.3.15 00:52

@yse Můj přítel chtěl kluka Karla. Naštěstí máme dvě dcery, tedy jedna je teprve na cestě, ale vím jistě že to bude holka a pořádně se mi ulevilo ;). Karla bych nerozdýchala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze