Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@jahuhudka normálně Marino:-) mně se to líbí. Měla jsem prababičku Růženku a nikdo jí jinak než Růženko neřekl. Všem to přišlo hezké a i k jejímu věku se to hodilo ![]()
@Rouge Já mám problém, že mě to jednak asociuje marinu (přístav pro lodě), a druhak tu dceru od Mahuleny Bočanové, to je taky Marina
Ale jinak na oslovaní „Marino“ pro dospělou nevidím nic špatného…
PS: S těma zdrobnělinama je to kapku o ústa. Kamarádka má tetu Vendulku, a je to taková baba princmetálová, trochu typ čarodějnice, žeská od rány, a teda to jméno se k ní ale vůůbec nehodí…
Příspěvek upraven 16.03.15 v 19:06
@Anonymní píše:
Já jsem Petra a taky bych to nedala...Tvrdé jméno bez elegance. Jako jsou horší, ale taky bych ho nedala. Líbí se mi Veronika, Kristýna, Kateřina, Karolína, Tereza, Lucie, Viktorie…
To jsi vystihla přesně.
Marina se mi taky nelíbí, připomíná mi to Mařena a obávám se, že by jí tak spousta lidí říkalo. Adina je hezké.
@Rouge Adriana a Marina jsou krásný jména.
Taky se mi moc líbí Daniela, Liliana, Lea, Lucie, Natálka, Pavlína, Veronika, Matylda a Simona. ![]()
Pro kluky Adrian, David, Jakub, Robin, Aleš a Eliáš. ![]()
Ale záleží na příjmení.
Naše vybrané sem radši dávat nebudu, až po narození. ![]()
Příspěvek upraven 16.03.15 v 21:18
Chci něco originálního, co nikdo mít nebude. U kluka je to trošku to samé, Tobiášů je taky celkem dost. Jinak jsem přemýšlela nad Tamarou, Apolenou, Alexandrovi. Teda to jediné mi ještě prošlo
vy máte v okolí nějaká taková jména?
nebo nemáte nějaké jiné nápady, která jména se vám líbí? ![]()
Jméno k cizímu příjmení:
Ethel, Alanis, Belinda, Elodie, Irma, Isolde, Henrieta, Louisa, Mathilda, Rosalind, Fiona, Gvendolin, Cordelia, Muriel, Freja, Liv, Bereniké, Chloe, Iris, Georgia, Jolantha, Lara, Melissa, Niké, Nikita, Stefani
Dívčí jméno k českému:
Edyta, Ida, Irma, Jenovefa, Ivona, Odeta, Malvína, Brigid, Darina, Erin, Evelin, Ingrid, Olga, Robyn, Dorota, Alex(a), Stáza, Anděla, Helen, Sandra „Saša“, Štěpánka, Meda, Lydia, Zita, Zoe
Běla, Danica, Doubravka, Drahomíra, Jarmila, Lada, Ludmila, Libuše, Liběna, Milena, Miluše, Radana, Slavěna, Svatava, Věra, Věnka, Vlaďka, Vlasta, Zdenka, Zora, Zlata
Pro chlapce k cizímu přízvisku:
Edmund, Adolf, Arnold, Ernest, Bruno, Gilbert, Hugo, Kwido, Randolf, Aidan, Finn, Kevin, Tristan, Ivar, Alexis, Andrea, Dorian
K českému:
Eduard, Oskar, Alfred, Ernest, Ferdinand, Hynek, Ludvík, Oldřich, Robert, Rudolf, Viliam, Albert, Alan, Artur, Oliver, Oleg, Igor, Alexej, Juraj, Leon, Nikola, Andrej, Štefan, Bohdan, Bolek, Braňo, Ctirad, Čestmír, Dalimil, Dalibor, Dušan, Ivo, Lubor, Luboš, Luděk, Miloš, Přemysl, Radovan, Radim, Rostislav, Svetoslav, Svatopluk, Vladan, Vladislav, Vlastislav, Vratislav, Zbyněk, Zbyšek
Tu si můžeš zjistit četnost jmen: http://www.kdejsme.cz/
Jména co nikdo mít nebude?
Třeba Adolf, Pankrác, Servác, Bonifác, Věnceslava, Vítězslava, Medard, Gizela, Emerich, Silvestr, Doubravka,… určitě se toho dá v českém kalendáři najít spoustu. ![]()
@Morrígan Ní_Boii přítel říká že je na vše dost času a nápady na jména nedává, tak občas na to téma najedu a snažím se mu něco podstrčit:D ale i tak je oheň na střeše. ![]()
@Morrígan Ní_Boii tak ja sice nevybirala dle originality, ale takova, ktera se daji pouzit bez problemu vsude. Mam pritele cizince. Musim uznat, ze se mi podarilo najit takova jmena, ktera nejsou ani zde, ani v zemi pritele moc casta (no minimalne v rozsahlem pribuzenstvu meho partnera vubec nejsou) a pritom jsou jednoducha a snadno vyslovitelna vsude. Syna se jmenuje Denis a dcera ted bude Melisa.
@miminkovo píše:
Jména co nikdo mít nebude?Třeba Adolf, Pankrác, Servác, Bonifác, Věnceslava, Vítězslava, Medard, Gizela, Emerich, Silvestr, Doubravka,… určitě se toho dá v českém kalendáři najít spoustu.
tak my máme doma Beatrice, říkáme ji Beatko, Bei, Beatenko, Beatris ale néééé Bety, to je děs. Teď čekáme druhé mimi, je to chlapeček a bude se jmenovat po tatínkovi Bruno, kdyby to náhodou byla holčička tak Theodorka, ale taky se mi líbí Kordulka. ![]()
Jak píšeš, Sofií a Tadeášů je teď strašně mooooooc. ![]()
Známá má Bedřicha - myslím, že kromě školníka bude jediný na škole ![]()
@Mona2010 Mě ten humor přejde, protože nás také čeká výběr jména. Už u dcery to byl boj, takže jediné možné bylo moje jméno. Manžel chce Kláru, Gabrielu, Terezu, ale vše to jsou jména jeho příbuzných. Navíc Klárka=Králka. Gabriela je pro mě tvrdé a Gábinka se mi nelíbí. Terezu znám pouze jednu (kromě té jedné příbuzné) a nějak mi to prostě nesedí. Klučičí také nevím. Manžel chtěl Vlastíka a to se mi opravdu nelíbí. Navíc si necháme překvápko, takže opravdu musíme vybrat reálná dvě jména.
@yse Můj přítel chtěl kluka Karla. Naštěstí máme dvě dcery, tedy jedna je teprve na cestě, ale vím jistě že to bude holka a pořádně se mi ulevilo
. Karla bych nerozdýchala.