Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@MUFICE Tak Robyn je v pořádku - v anglicky mluvících zemích je Robyn rozšířenější verze pro holku a Robin pro kluka. Ale je teda fakt, že do kombinace s českým příjmením - Robyn Kučerová třeba - bych to teda nedala ![]()
@Bondatrova mně se Jachym také líbí. Bohužel mám turka a ten nechce ustoupit z Tureckých jmen. Takže já mám výběr jmen omezený, pokud nechci šílená jména typu Goncagul či Abdi.
@IrenaKřížová píše:
A co Jessica? líbí či ne?
Pro holčičku v anglicky mluvících zemí ano.
@Rouge My máme vybrané jméno Tina a Pavel.. Jinak se nepoohlížíme na to, kolik těch jmen je, ale na to, že se nám líbí.. ![]()
@laragi nádherné jméno, jenom mám sestřenici Violu a to by bylo blbé:-(
@shadowofangels No počkááát, já myslela, že chcete Ohňana a Hořislavu!??? ![]()
![]()
@yse píše:
@miminkovo Lily Ann je krásné jméno, ale u nás by neprošlo ze zcela konzervativních důvodů (manžel by se mi vysmál)
U nás se moc zalíbilo.
Ale ještě je čas to promyslet a třeba to bude kluk. ![]()
@pe-terka píše:
Hele divila by ses, že děti své jméno neřeší…Osobně znám děvče se staročeským jménem, které jí rodiče vybrali s láskou a určitým záměrem, symbolikou..Děvče je v pubertě a své jméno ráda nemá, dokonce ho rodičům vyčítá. Znám jejich rodinné zákulisí, je moc milé, takže odtud ta nelibost určitě nepramení. Dokonce znám s tímto jménem další dvě dívky (ženy) a obě k němu mají negativní vztah.
Jinak zrovna jména, která ty navrhuješ, mi obvykle přijdou jak vygenerovaná z nějakého podivného seznamu. A úletů je tam plno…Fakt neznám ženu (dívku), která by se chtěla jmenovat např. Věnka, což je Tvoje oblíbené.
Netvrdím, že každé dítě se ke svému štěstí musí jmenovat Eliška, Matyáš nebo podobné davovky (nic proti nim, mě se líbí). Ale když je jméno fakt úlet, který se v jeho generaci jinde nevyskytne, může ho to poznamenat. A vím o čem mluvím - dětí mám kupu a znám jejich názory
.
No tak si to jméno může změnit (sice až v 18)
@Morrígan Ní_Boii píše:
Jo, to může, ale je s tím plno komplikací a přece jen, není to ze společenského hlediska standardní situace. Všichni ji znají jako - příklad. Božetěchu, říkají jí tak, a ona jim řekne - sorry, už jsem Kristýna? Jedině snad přidat si druhé jméno… Navíc toho vyřizování a vysvětlování na všech možných institucích. Myslím, že je lepší podobným situacím trochu předcházet už při výběru jména, i když jistotu, že se trefíš do vkusu, nemáš nikdy. Ale naše děcka mají běžná, klasická jména, vše v první 20ce současného žebříčku. Svým jménem nevyčnívají, přitom jsou to pěkná a dávaná jména s tradicí - a jsou spokojení.
@Morrígan Ní_Boii píše:
Jasně
18 nejcitlivějších let žít s debilním jménem za který se stydíš je super. Hlavně že jsou rodiče zajímaví.
@miminkovo píše:
@shadowofangels No počkááát, já myslela, že chcete Ohňana a Hořislavu!???![]()
To víš, že chceme
To jsem psala, ještě když jsem neznala tyto čupr jména..
a vůbec, ty mě sleduješ?
![]()
@shadowofangels Tak to jooo, už jsem se lekla, že jsi na ta jména zanevřela.
No já tu vysledovala mé oblíbené jméno, a koho tu nevidím! ![]()