Dilema - jméno pro dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11565
22.3.15 09:26

@MUFICE Tak Robyn je v pořádku - v anglicky mluvících zemích je Robyn rozšířenější verze pro holku a Robin pro kluka. Ale je teda fakt, že do kombinace s českým příjmením - Robyn Kučerová třeba - bych to teda nedala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
22.3.15 11:19

@Bondatrova mně se Jachym také líbí. Bohužel mám turka a ten nechce ustoupit z Tureckých jmen. Takže já mám výběr jmen omezený, pokud nechci šílená jména typu Goncagul či Abdi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.3.15 13:18

A co Jessica? líbí či ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
22.3.15 15:11
@IrenaKřížová píše:
A co Jessica? líbí či ne?

Pro holčičku v anglicky mluvících zemí ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.3.15 11:11

A Katka? Kačenka? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.3.15 14:07

@Rouge My máme vybrané jméno Tina a Pavel.. Jinak se nepoohlížíme na to, kolik těch jmen je, ale na to, že se nám líbí.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
23.3.15 14:47

My máme Violettu, je jí 7 let a je široko daleko jediná ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
23.3.15 19:30

@laragi nádherné jméno, jenom mám sestřenici Violu a to by bylo blbé:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1582
26.3.15 16:37

@shadowofangels No počkááát, já myslela, že chcete Ohňana a Hořislavu!??? :mrgreen:
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1582
26.3.15 16:41
@yse píše:
@miminkovo Lily Ann je krásné jméno, ale u nás by neprošlo ze zcela konzervativních důvodů (manžel by se mi vysmál) :mrgreen:

U nás se moc zalíbilo. :srdce: Ale ještě je čas to promyslet a třeba to bude kluk. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.3.15 16:55
@pe-terka píše:
Hele divila by ses, že děti své jméno neřeší…Osobně znám děvče se staročeským jménem, které jí rodiče vybrali s láskou a určitým záměrem, symbolikou..Děvče je v pubertě a své jméno ráda nemá, dokonce ho rodičům vyčítá. Znám jejich rodinné zákulisí, je moc milé, takže odtud ta nelibost určitě nepramení. Dokonce znám s tímto jménem další dvě dívky (ženy) a obě k němu mají negativní vztah.
Jinak zrovna jména, která ty navrhuješ, mi obvykle přijdou jak vygenerovaná z nějakého podivného seznamu. A úletů je tam plno…Fakt neznám ženu (dívku), která by se chtěla jmenovat např. Věnka, což je Tvoje oblíbené :roll:.
Netvrdím, že každé dítě se ke svému štěstí musí jmenovat Eliška, Matyáš nebo podobné davovky (nic proti nim, mě se líbí :lol: ). Ale když je jméno fakt úlet, který se v jeho generaci jinde nevyskytne, může ho to poznamenat. A vím o čem mluvím - dětí mám kupu a znám jejich názory ;).

No tak si to jméno může změnit (sice až v 18)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
26.3.15 19:55
@Morrígan Ní_Boii píše:

Jo, to může, ale je s tím plno komplikací a přece jen, není to ze společenského hlediska standardní situace. Všichni ji znají jako - příklad. Božetěchu, říkají jí tak, a ona jim řekne - sorry, už jsem Kristýna? Jedině snad přidat si druhé jméno… Navíc toho vyřizování a vysvětlování na všech možných institucích. Myslím, že je lepší podobným situacím trochu předcházet už při výběru jména, i když jistotu, že se trefíš do vkusu, nemáš nikdy. Ale naše děcka mají běžná, klasická jména, vše v první 20ce současného žebříčku. Svým jménem nevyčnívají, přitom jsou to pěkná a dávaná jména s tradicí - a jsou spokojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
26.3.15 20:47
@Morrígan Ní_Boii píše:

Jasně :roll: 18 nejcitlivějších let žít s debilním jménem za který se stydíš je super. Hlavně že jsou rodiče zajímaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.3.15 13:10
@miminkovo píše:
@shadowofangels No počkááát, já myslela, že chcete Ohňana a Hořislavu!??? :mrgreen: :mavam:

To víš, že chceme :mrgreen: :mrgreen: To jsem psala, ještě když jsem neznala tyto čupr jména.. :dance: :mrgreen: :mrgreen: a vůbec, ty mě sleduješ? :cert: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1582
27.3.15 13:47

@shadowofangels Tak to jooo, už jsem se lekla, že jsi na ta jména zanevřela. :mrgreen: No já tu vysledovala mé oblíbené jméno, a koho tu nevidím! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze