Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@yse Můj přítel chtěl kluka Karla. Naštěstí máme dvě dcery, tedy jedna je teprve na cestě, ale vím jistě že to bude holka a pořádně se mi ulevilo
. Karla bych nerozdýchala.
Dobrý den, chtěla bych se vás také zeptat.
Jsem teprve na začátku těhotenství, ale už přemýšlím o jménech líbí se mi Anita, ale přítel má z předchozího vztahu Anežku.
Myslíte, že by nevadila podobnost jmen?
My Rudolfa mame. Je uz treti v rode, ale nedavali jsme ho kvuli pokracovani. Proste jmeno jsme psali az na sale. Rikame mu Rudiku, Rudanku, Rudecku, Rudasku, Ruuuuďo, Rudliku atd. Je jedinej, kteryho znam. Mame nemecke prijmeni bez R, tak se to hodi. Druheho jsme pojmenovali az po porodu, nebyli jsme domluveni a prislo to driv. Se mnou na pokoji byl Bedrich a Rostislav. Pred Vanoci ve spitale mela spolubydla Frantu a Ferdu. Ale je to vec vkusu.
@yse taky mě už humor přechází.
Je to boj. Nelinku a Sofinku jsme škrtli, i když jsou obě krásný jména, ale když vidím, kolik jich teď je… A hlavně nesnáším jméno Žofka, a to by Sofince asi ve škole říkal skoro každý. ![]()
Taky se mi líbí Dáša. Ne Dagmar
, ale Dáša. Krásný a málo používaný. Máme ho ale v rodině.
Narazili jsme nedavno na jméno Lili Ann a strašně se nám konečně nějaké líbí oběma a hodí se k našemu příjmení, ale tady v Čechách???
To snad ani neprojde na matrice, nebo jo??? Vím, že je Liliana, ale Lili Ann je krásnější.
Nojo, asi jsem moc detailista. Ale třeba to bude kluk a bude po pr…
@IrenaKřížová kamarádka (z Norska) je Anita. Taky krásný jméno a s Anežkou nemá nic společného, kromě počátečního písmene! ![]()
@IrenaKřížová píše:
Dobrý den, chtěla bych se vás také zeptat.
Jsem teprve na začátku těhotenství, ale už přemýšlím o jménech líbí se mi Anita, ale přítel má z předchozího vztahu Anežku.
Myslíte, že by nevadila podobnost jmen?
Mě by ta podobnost vadila, zkracuje se to stejně (Ani, Any). U vlastních dcer bych obě jména určitě nedala, ani třeba Anežku a Annu. Takhle záleží spíš na příteli, jakej k tomu má postoj a jak často se s jeho dcerkou vídáte…
@rozmyš píše:
@yse Můj přítel chtěl kluka Karla. Naštěstí máme dvě dcery, tedy jedna je teprve na cestě, ale vím jistě že to bude holka a pořádně se mi ulevilo. Karla bych nerozdýchala.
Známá měla totéž, partner chtěl Ludvíka
. Taky se jí ulevilo, že mají holky.
@IrenaKřížová píše:
@pe-terka my Anežku oslovujeme Anežko
Jo, tak někdo to tak má, že není línej vždy oslovovat celým jménem. Já teda ráda zkracuju, ideálně na dvojslabičné verze…Ale taky máme kupu dětí, takže z praktických důvodů
. Rozhodující je, jak to bude brát partner, jak se dohodnete. ![]()
My Anezce rikame Anenko, Aný. Kamaradka Ludvika ma, pasuje to k nemu. Rika mu Lu.
Učila jsem kdysi jednovajecne holcicky Magdalenku a Mariánku…nejen, že byly naprosto stejny, ale kdyz uz jsem je náhodou rozeznaka, tak jsem stejne nikdy nevěděla jake patrí jake jméno;) asi bych takhle podobny jméno nedavala…obzvlášt kdyz spolu budou hodne v kontaktu…;)
@Holy86 píše:
Učila jsem kdysi jednovajecne holcicky Magdalenku a Mariánku…nejen, že byly naprosto stejny, ale kdyz uz jsem je náhodou rozeznaka, tak jsem stejne nikdy nevěděla jake patrí jake jméno;) asi bych takhle podobny jméno nedavala…obzvlášt kdyz spolu budou hodne v kontaktu…;)
Nepraktický, ale hrozně roztomilý
.
@miminkovo Lilli Ann je krásné jméno, ale u nás by neprošlo ze zcela konzervativních důvodů (manžel by se mi vysmál) ![]()
@Holy86 Bych si zamotala jazyk jen jako jejich maminka, natož učitelka ![]()