Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zdravím maminy, mám takové menší dilema. Docela se mi líbí pro holčičku jméno Ella, ale nenašla jsem ho v kalendáři
Když jsem hledala na netu tak mi to psalo že 16.3.nebo 19.2.,tak pak jak si má člověk vybrat? Máte někdo Ellu doma a kdy teda slavíte svátek??? ![]()
Příspěvek upraven 10.03.15 v 16:46
Ještě jsem teď schválně zagooglila a našla jsem, že někdo slaví na Eleonoru, 21. února… Asi je to jedno, si vyber co se ti víc hodí
Já bych teda slavila na Elenu
@Kaac píše:
V mém stolním kalendáři je Ella 16.3.
V mém diáři taky, teď koukám
Já co mám doma kalendář, tam to třeba není
jsou tam takové ty klasické jména a ty nové ne
nechápu proč to nesjednotí a nedají to všude stejně, pak v tom je akorát zmatek nic víc. Tak tedy 16.3. říkate
děkuji za info
My máme Ellu a slavíme její svátek na Helenu (v srpnu). V březnu se nám svátek nehodil, je rozená v únoru a měla by to moc blízko u sebe.
@didika píše:
Já co mám doma kalendář, tam to třeba neníjsou tam takové ty klasické jména a ty nové ne
nechápu proč to nesjednotí a nedají to všude stejně, pak v tom je akorát zmatek nic víc. Tak tedy 16.3. říkate
děkuji za info
Asi to nebude zas tak caste ( rekneme ceske) jmeno, aby bylo v kalendari. Prijde mi to logicke. Kevina v nasem kalendari taky nenajdes.
Navic Ella je jmeno, ktere se dava v poslednich maximalne deseti letech, predtim bylo vpodstate raritni.
@didika píše:
Zdravím maminy, mám takové menší dilema. Docela se mi líbí pro holčičku jméno Ella, ale nenašla jsem ho v kalendářiKdyž jsem hledala na netu tak mi to psalo že 16.3.nebo 19.2.,tak pak jak si má člověk vybrat? Máte někdo Ellu doma a kdy teda slavíte svátek???
Příspěvek upraven 10.03.15 v 16:46
Hlavne zalezi na tobe kdy ty si urcis kdy to budete slavit:-))
Pokud se tak rozhodnete, tak slavit na Elišku nebo Elenu. Nic jiného podobného asi nevymyslíte. Nečetla jsem celou diskuzi.
@Manticora píše:
My máme Ellu a slavíme její svátek na Helenu (v srpnu). V březnu se nám svátek nehodil, je rozená v únoru a měla by to moc blízko u sebe.
To je dobrý, také znám jednu holčičku, tedy Elu s jedním „l“ co slaví na Helenu
. Ale ti to mají tuším z důvodu že její babička je Helena a v kalendáři Elu nenašli, tak to přebrali jako Hela - Ela a oslavu berou z jedné vody načisto. ![]()
My slavime 24.5. podle slovenskeho kalendare, i kdyz je tam „jen“ Ela s jednim „l“ ![]()
Jinak jméno Ella se odvozuje od Heleny (jméno řeckého původu), takže to svůj smysl má. Stejně tak Elena, Elen i Ela jsou odvozené od Heleny.
V některých kalendářích je to psané společně s Elenou, ale Helena je taky verze toho jména. Vyberte si, co se vám hodí termínově. Známá Jiřina taky slaví na Jiřího, to je snad na každém! ![]()