Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
řekla bych, že to není ani tak kalendář tehdy užívaných jmen, ani staroslovanský, spíš na mě působí jako obrozenecký (viz právě tihle šulimíři nebo co
)
Vidim to poprve a hodne jmen se mi libi, akorat se mi zda, ze je tam docela velky nepomer mezi jmeny muzskymi a zenskymi…
@KlaraBoch píše:
Vidim to poprve a hodne jmen se mi libi, akorat se mi zda, ze je tam docela velky nepomer mezi jmeny muzskymi a zenskymi…
To nevadi, z kazdeho -Mira snadno udelas -Miru ![]()
Co je to za slovanský kalendář, když tam chybí Vojen, Strachkvas, Žitava, Mladota, Božetěcha, atd? Takže předpokládám, že to není starý kalendář, ale jen někým převymyšlený, či jak to napsat?
No tak my máme Zoroslavu
Teda jen zkráceně Zoru, koukám, že by měla mít svátek den před svými narozeninami, to je pěkný ![]()
@Amys píše:
Co je to za slovanský kalendář, když tam chybí Vojen, Strachkvas, Žitava, Mladota, Božetěcha, atd? Takže předpokládám, že to není starý kalendář, ale jen někým převymyšlený, či jak to napsat?
však jo, to bude nějaký obrozenecký škvár ![]()
@Amys píše:
Taky mi to tak přijde- nenašla jsem tam Libuši, Šárku, ani Ctirada. Přitom tahle jména zmiňuje už Hájek z Libočan.
@ropucha 02 píše:
Taky mi to tak přijde- nenašla jsem tam Libuši, Šárku, ani Ctirada. Přitom tahle jména zmiňuje už Hájek z Libočan.
No právě, chybí tam ten úplný základ. Já to natěšeně otevřela a tohle mě zklamalo ![]()
Krásný den všem, posílám starý slovanský kalendář, třeba někoho budou tyto vesměs zapomenutá jména inspirovat. Některá jsou k pousmání, jiná pro zasmání (Šulislav, Semen
)ale myslím, že je tam i spousta zajímavých a krásných zapomenutých jmen, které by nebylo na škodu oprášit 
Je zajímavé, že třeba Vanda a Sáva jsou taky slovanská jména…Náum a Pejo bych ve slovanském kalendáři nehledala…
Mě osobně se líbí třeba Kosma
Anonym proto, že jsem kalendář uvedla i na svém profilu fb a nechci, aby mě určité osoby poznaly pod mým nickem na emiminu, děkuji…
http://kalendar.beda.cz/…em-kalendari
Určitě napište, jestli se necháte inspirovat