Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Markéta80 píše:
Norethisteron pěkný driák, horší jak ha
A hlavně si vůbec nejsem jistá, zda se může při kojení… ale pokud to zakladatelko máš teď, tak leda nasadit kojící HA, do té doby by mohla zafungovat, nebo doufat.
@j.a.n.i1 dává se jen v případě kdy ženská krvácí fakt dlouho ale je to hnus. já to měla jednou kvůli operaci a stačilo
Do mlíka se to dostane což pro dítě nic dobrého nebude ![]()
Noretisteron je nesmysl, pokud nemas pravidelnou menstruaci. Musi se zacit brat nejpozdeji 3 dny pred zacatkem ms. Jinak je fajn, beru to v lete celkem casto, vzdycky mi to vychazi tak blbe na dovolenou. Nevim co tim holky mysli, ze je to dryak.
V jakem slova smyslu. Ja nevim, se mnou to nic nedela. Jinak se da menstruace prerusit leky na zastaveni krvaceni, ale jsou na predpis.
Existuje ještě injekce na vyvolání menstruace, aby přišla dříve. Prý je to lepší, než jí oddalovat a pokud kojíte, prášky Vám lékař nedá.
Ja teda nevim, ale nerozhodila bych si hormony a zdravotni stav kvuli jedne dovolene.
@mroe píše:
Ja teda nevim, ale nerozhodila bych si hormony a zdravotni stav kvuli jedne dovolene.
Jako ze noretisteronem se rozhodi hormony a zdravotni stav?
a jak jako, to by me vazne zajímalo, protoze zadne takove zkusenosti nemam? ![]()
@srpen89 Tak každý nejsme stejný, já třeba skoro 15 let bez jediného problému užívala HA a najednou po 2 porodech problém a musela jsem ji vysadit.
@srpen89 píše:
Jako ze noretisteronem se rozhodi hormony a zdravotni stav?a jak jako, to by me vazne zajímalo, protoze zadne takove zkusenosti nemam?
Precti si pribalovy letak- kvuli banalite fakt nevidim smysl do sebe cpat hormony. A mimo jine se nesmi pri kojeni.
V tehotenstvi se nektere chovaji az hystericky opatrne, druhy extrem je brat leky zbytecne a zadny extrem nam neprospiva.
Žádné, natož aby šly kombinovat s kojení.
Přestaňte panikařit, vezměte si tampony a zásobu ibalginu a užívejte ho těsně po kojení. Do mateřského mléka se pak téměř žádný nedostane- a stejně je možné ho dávat i dětem.
@mroe píše:
Precti si pribalovy letak- kvuli banalite fakt nevidim smysl do sebe cpat hormony. A mimo jine se nesmi pri kojeni.
V tehotenstvi se nektere chovaji az hystericky opatrne, druhy extrem je brat leky zbytecne a zadny extrem nam neprospiva.
Neni rozumne cist pribalove letaky
oni tam musi napsat nezadouci ucinek, i kdyby se objevil u mene nez 1 zeny z tisice.To by jsi pak nesmela brat ani ibalgin, paralen atd. Cetla jsi jejich pribalove letaky?
Jak je to pri kojeni jsem nikdy nezjistovala, nemela jsem důvod. A pro me menstruace na dovolené u more banalita rozhodne neni. Naopak je to pro me obrovska komplikace a tampony nesnesu.
@srpen89 píše:
Neni rozumne cist pribalove letakyoni tam musi napsat nezadouci ucinek, i kdyby se objevil u mene nez 1 zeny z tisice.To by jsi pak nesmela brat ani ibalgin, paralen atd. Cetla jsi jejich pribalove letaky?
Jak je to pri kojeni jsem nikdy nezjistovala, nemela jsem důvod. A pro me menstruace na dovolené u more banalita rozhodne neni. Naopak je to pro me obrovska komplikace a tampony nesnesu.
Ja vidim mezi ibalginem a hormony zasadni rozdil. A cist pribalove letaky neni nerozumne, jen je potreba to rozumne zhodnotit. V tomto pripade mam jasno. Nakonec ja ani ibalgin nepolykam z rozmaru jako ruzovy bonbonek.
Holky, jedeme na dovolenou a mám strach, že tam dostanu své dny, kojím, antinu neberu tak přesně nikdy nevím kdy to dostanu, ted to mám o 5 dní dříve a k tomu hrozný bolesti, zvracení..jsou nějaký prášky? Jak to funguje? jsou volně prodejné nebo musím k doktorovi? Děkuji za Vaši zkušenost,