Přerušení studia VŠ
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Já myslím, že po prvním semestru se na medicíně přerušení studia moc nepovoluje. Nutno říct, že s tvojí fakultou zkušenosti nemám. Studovala jsem na 1.LFUK, je to už hodně let. Prváci se tam tenkrát nepovažovali za plnohodnotné studenty, počítalo se s tím, že jich stejně polovina vyletí. Nejlepší odpověď ti dají u vás na studijním.Nevím o nikom, komu by u nás povolili přerušení po 1. semestru. Ale denní studium na jiné fakultě se uznávalo jako důvod pro individuální studijní plán. Takže pokud bys byla přijata jinam, tak by studium po ukončeném prváku asi šlo přerušit nebo by sis mohla rozložit ročník. I když denní studium na dvou fakultách ve dvou městech, to je jen pro odvážné.
Anonym, protože nechci zveřejnit informace o svém povolání.
Tak o prvni se i traduje, ze vuci studentum je trochu prisnejsi a ze to je fakulta s hodne studentama, ktere potrebuji redukovat… u nas v Plzni a i u zubaru nevim, berou nas jen 50 a ve vysledku jich dostuduje docela malo, tak je mozne ze budou vstricnejsi, ale tezko rict…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Snowoman píše:
Přerušení je možné do dvojnásobek doby studia, myslím, že to bude všude stejné. Takže na 6 let. Ale být tebou, zkusit to studovat naráz, to taky jde
Studovat medicinu a něco k tomu si neumím moc představit. Už takhle na medicině tráví člověk dost času nad učebnicemi. Z mého pohledu je lepší uplatnění po studiu stomatologie a platově též. Ale pokud to zakladatelku nebaví, nemá cenu se asi trápit. Ale pořádně bych to ještě zvážila. Mě medicina bavila hned, a to mi ulehčovalo studium. Neumím si představit učit se roky v té kvantitě, co na medicině je něco, co mě nebaví.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Studovat medicinu a něco k tomu si neumím moc představit. Už takhle na medicině tráví člověk dost času nad učebnicemi. Z mého pohledu je lepší uplatnění po studiu stomatologie a platově též. Ale pokud to zakladatelku nebaví, nemá cenu se asi trápit. Ale pořádně bych to ještě zvážila. Mě medicina bavila hned, a to mi ulehčovalo studium. Neumím si představit učit se roky v té kvantitě, co na medicině je něco, co mě nebaví.
Jako mojí jedinou motivaci je prave ten plat a dobre uplatneni po studiu, nicmene to pokladam za ne moc dobrou motivaci a dost se bojim, ze v budoucnu uz bych to nedokazala prave prekousnout a pokracovat. Kdyz cloveka to studium nebavi a nenaplnuje, tak je to misty docela peklo a obavam se, ze by se to mohlo pak projevit i v praxi, coz neni dobre. Nicmene sama jsem tedka docela zmatena, jak uz jsem zminovala, zuby jsem chtela uz od 8. tridy, ale nejak po maturite jsem si rikala, ze by me to uceni mozna naplnovalo vic, ze jsem byla “zaslepena” temi recmi o tom, jak je zubni skvely job, ze jsem nakonec nemyslela nad obory, ktere me bavi mnohem vic… Nicmene obcas neni na skodu myslet vic racionalne do budoucna, rodinu bych takto asi zabezpecila mnohem lepe…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Coriel být tebou, prokoušu se prvákem. Pak bys měla evt. o něco jednodušší návrat. A jako bonus nemusíš řešit ten půlrok co se sebou. Pracák/práce/samoplátce záloh.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravim, momentalne jsem ve tretaku stredni oboru architektury, porad ale nevim, co chci po maturite delat, proto jsem vcelku presvedceny, ze si dam po stredni od skoly rok pauzu a potom uvidim, jak to bude dal. na internetu jsem ale taky videl, ze pri nastupu na vysku (konkretne vut/vsb) a rozhodnuti se o pauzu treba na jeden rok, v zahranici funguje neco jako „leave of absence“. je neco takoveho i u nas, popripade ma nekdo stejne zkusenosti z vut nebo banske? diky za odpoved😁
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás lze přerušit odesláním online formuláře, stačí zaškrtnout kolonku z jakýho důvodu to chceš. Jsou tam i finanční důvody, zdravotní apod. Avšak podmínkou je dokončený semestr.
Přerušit můžeš na dvojnásobek studia, tj u zubaře 10 let. Přerušené studium se nepočítá do neúspěšných studií, až po těch 10 letech by tam spadlo.
Známé se takhle podařilo dostudovat zubní, s tím že byla předtím na 2 školách a tu poslední jen přerušila. A nemusela tak platit poplatky za prodloužení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ElenaKa01 píše:
U nás lze přerušit odesláním online formuláře, stačí zaškrtnout kolonku z jakýho důvodu to chceš. Jsou tam i finanční důvody, zdravotní apod. Avšak podmínkou je dokončený semestr.
Přerušit můžeš na dvojnásobek studia, tj u zubaře 10 let. Přerušené studium se nepočítá do neúspěšných studií, až po těch 10 letech by tam spadlo.
Známé se takhle podařilo dostudovat zubní, s tím že byla předtím na 2 školách a tu poslední jen přerušila. A nemusela tak platit poplatky za prodloužení.
Fakt na 10 let? Mně na medicíně řekli, že mám na její vystudování 11 let, takže přerušení max na 5 let. Těch 10 mi už tedy přijde fakt moc. Já nakonec měla přerušeno 3 roky a skoro všechno mi vypadlo z hlavy a když jsem po těch 3 letech přišla, tak jsem byla dost mimo a už se mi nepodařilo se do toho nějak víc dostat, i když zkoušky jsem zvládala, ale nakonec jsem se opět zhroutila a ukončila studium.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ElenaKa01 píše:
Kde to beres? U nas de tehdy uvadelo dva roky (s vyjimkou v pripade deti do urciteho veku, myslim ze do 3 let).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já myslím, že po prvním semestru se na medicíně přerušení studia moc nepovoluje. Nutno říct, že s tvojí fakultou zkušenosti nemám. Studovala jsem na 1.LFUK, je to už hodně let. Prváci se tam tenkrát nepovažovali za plnohodnotné studenty, počítalo se s tím, že jich stejně polovina vyletí. Nejlepší odpověď ti dají u vás na studijním.
Nevím o nikom, komu by u nás povolili přerušení po 1. semestru. Ale denní studium na jiné fakultě se uznávalo jako důvod pro individuální studijní plán. Takže pokud bys byla přijata jinam, tak by studium po ukončeném prváku asi šlo přerušit nebo by sis mohla rozložit ročník. I když denní studium na dvou fakultách ve dvou městech, to je jen pro odvážné.
Anonym, protože nechci zveřejnit informace o svém povolání.