Přestala ovulace

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7.2.12 09:16

přestala ovulace

Ahojte.
Chtěla jsem se zeptat, jestli nevíte co to znamená, když jsme měli s přítelem pohl.styk během ovu zhruba 2× a normálně mi ovu trvá 5 dní a teď při po tom druhém pohl.styku přestala (bylo to zhruba 3.den). Může to něco znamenat nebo je to normální? :nevim:
Děkuji moc za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69235
7.2.12 09:22

Ovulace nikdy netrvá 5 dní, je to nesmysl, ovulace trvá pouhý okamžik, kdy praskne folikul a vajíčko je vypuzeno z vaječníku a zachyceno vejcovodem, po té je oplodnitelné 24 hodin.5 dnů ovulace netrvá ani 3 dny. Jinak nerozumím dotazu, jak by mohla při styku přestat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.2.12 09:34

tak jinak, zhruba pátý den po menstruaci, mě začnou bolet vaječníky jako kdyby znovu měla přijít. trvá to tak 5 dní. dr.mi řekla že to je ovulace, tak jsem myslela že po tu dobu je to ovulace. ona nepřestala při styku ale násl.den, už prostě nebolelo břicho, nic. já nevím, možná se blbě ptám nebo to blbě píšu, protože nevím jak :oops: , zeptám se narovinu, může to znamenat, že se vajíčko usadilo nebo já nevím, jestli usadilo, jako přestalo putovat ven a spermie ho dostihly? nebo je to blbost? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
7.2.12 10:03

Zuzu, já jsem přesvědčená, že podle toho, jestli tě něco bolí nebo to přejde nepoznáš vůbec nic. Pokud tě bolí vaječníky, je pravděpodobné, že se scchyluje k ovulaci, ta bývá zhruba 14. den cyklu, ale každá to máme jinak. ve vaječníku dozrává folikul v němž je vajíčko, je to takový váček s tekutinou, když dosáhne zhruba kolem 20mm, váček praskne a vajíčko je s tou tekutinou vyplaveno a zachyceno vejcovodem, po té je oplodnitelné nejlépe 12 hodin, ale prý až 24 hodin, spermie ho dostihnou v tom vejcovodu, kde musí být oplodněno a pak zhruba 5 dnů putuje tím vejcovodem, kde se rýhuje-dělí, to stoprocentně nemůžeš cítit ani to nedělá žádné těhu příznaky.Pak spadne do dělohy, kde se přichytí sliznice a postupně se do ní zanoří a začnš produkovat ono HCG, dalších zhruba 5 dnů. Takže usuzovat z toho, že tě přestali bolet vaječníky se nedá celkem vůbec nic, podle toho skutečně objektivně nepoznáš, jestli je vajíčko oplodněno či nikoliv. A i kdyby bylo, nemusí zvládnout to zanoření, neudrží se a s menstruací odejde, takto končí víc než polovina oplodněných vajíček, takže vydrž, jestli bude spoždění menstruace, udělej test.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.2.12 06:25

Děkuji moc za vysvětlení!!!! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat