Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, jsem v prvním ročníku střední školy. Paní učitelka na matiku všechny tři třídy co v prvním ročníku učí chce nejspíš nechat propadnout, celkově všem dává opravdu hrozné známky. Já měla karanténu a mezitím jsem si nasbírala 4 N a ona mi je proměnila na 5 a nenechala mě to opravit. Takže jsem dostala na pololetní vysvědčení 5 a neprospěla jsem. Až na tuhle známku jsem tam měla dobré známky. Chci přestoupit na jinou střední aby mě náhodou nenechala propadnout i na konec což by znamenal vyhazov ze školy. U nás se ročník neopakuje. A to nemůžu dopustit. Nevíte náhodou jestli mohu teď přestoupit když jsem vlastně v pololetí neprospěla?
Musíš se ptát na konkrétních školách kam chceš přestoupit.
A není jednodušší se to naučit? Ne před všemi problémy v životě budeš moct utéct lehčí cestou.
@Ssssssss1 píše:
Dobrý den, jsem v prvním ročníku střední školy. Paní učitelka na matiku všechny tři třídy co v prvním ročníku učí chce nejspíš nechat propadnout, celkově všem dává opravdu hrozné známky. Já měla karanténu a mezitím jsem si nasbírala 4 N a ona mi je proměnila na 5 a nenechala mě to opravit. Takže jsem dostala na pololetní vysvědčení 5 a neprospěla jsem. Až na tuhle známku jsem tam měla dobré známky. Chci přestoupit na jinou střední aby mě náhodou nenechala propadnout i na konec což by znamenal vyhazov ze školy. U nás se ročník neopakuje. A to nemůžu dopustit. Nevíte náhodou jestli mohu teď přestoupit když jsem vlastně v pololetí neprospěla?
Pokud budeš přestupovat na jinou školu, budeš muset dělat vyrovnávací zkoušky. Pokud je to nějaká škola s praxí, to těžko doženeš. Ale v každém případě je třeba kontaktovat konkrétní školu, kam chceš jít. Ale schůdnější je naučit se tu matematiku. Moc se mi nezdá, že by jen tak přeměnila enka, pokud člověk normálně přijde do školy a s učitelem se domluví na dopsání testů.
@Ssssssss1 tak karanténa trvá tyden, to jste fakt za celé pololetí nepsali jiné písemky? Nebo jsi na to od začátku kašlala a spoléhala se na to, že si to opravíš na poslední chvíli? Matematika je prostě o tom že buď umíš a nebo neumíš, vaše známky fakt nejsou chybou učitelky. Jestli to nechápeš, tak si najdi doučování.
@vokishka Není to škola s praxí, a ty enka mi proměnila protože jsem měla karanténu a skončila mi par dni před ukončením klasifikace. Pan učitel třídní uznal že to nebylo férové a paní učitelka u nás na škole končí ale až po konci tohohle školního roku. Jen mě zajímalo zda vůbec mohu přestupovat když jsem neprospěla.
@Ssssssss1 píše:
@vokishka Není to škola s praxí, a ty enka mi proměnila protože jsem měla karanténu a skončila mi par dni před ukončením klasifikace. Pan učitel třídní uznal že to nebylo férové a paní učitelka u nás na škole končí ale až po konci tohohle školního roku. Jen mě zajímalo zda vůbec mohu přestupovat když jsem neprospěla.
v dnešní době se může všechno, ale prostě se musíš informovat na té případné škole.
@Aduš8 Ano měli jsme i jiné známky, měla jsem tam 1,2,2 a na poslední chvíli dávala testy paní učitelka. Jak už jsem psala, jsou s ni nespokojený tři třídy a jejich rodiče s nimi. Takže paní učitelka odchází.
Nechapu, proc ti nedala na vysvedceni N. Ty ses mohla proti klasifikaci odvolat a nwchat se komisionalne vyzkouset. Asi tusim, jak by to dopadlo. Pokud jsi nezletila, tvuj prestup na jinou ss resi rodice. A tady nedostanes odpoved na svou otazku, protoze vse zavisi na pozadavcich konktretnich skol. Ptej se tam.
Jakože během jednoho týdne psali čtyři písemky, čili schytalas čtyři enka, ze kterých jsou pětky. Trochu pohádka. A pokud jsi tam jinak měla jedničky a dvojky, tak výsledná známka přece není pětka. Promiň, moc ti nevěřím. Já osobně bych se tu matiku naučila, podle tvých slov s tím problém nemáš, když jsi tam měla dobrý známky, abych ten konec roku dala. Jestliže úča odchází, máte vyhráno.
S přestupem neporadím, ale je asi logické, že se o tebe rvát nebudou,,,leda tak na soukromých školách, ale i tam je dost plno a navíc to placení je nepříjemné. Co Ti na to říkají rodiče? Já bych dceři, která je teď ve druháku, prostě řekla, že tento rok nějakým způsobem tu matiku dotáhne a od příštího roku to bude ok.
@Ssssssss1 píše:
@Aduš8 Ano měli jsme i jiné známky, měla jsem tam 1,2,2 a na poslední chvíli dávala testy paní učitelka. Jak už jsem psala, jsou s ni nespokojený tři třídy a jejich rodiče s nimi. Takže paní učitelka odchází.
Vždyt známky dá sice učitelka, tedy skoro třem třídám 5, ale vždyť o známkách mají i nějaké porady ne. Tak snad může ředitel, učitelka vyhodit už teď nebo nechat studenti přezkoušet jiným učitelem.
A když jsou nespokojení tři třídy i rodiče s nimi, tak určitě nikoho nenechají propadnout. Žádná škola by neriskovala propadnutí x studentů ze třech tříd ani že by všichni odešli. Takže jestli tam jsi jinak spokojená, tak dej tomu ještě šanci, tak horké to nebude
Dobrý den, vycházím z 8.třídy propadla jsem.
Chci se zeptat, když mě už přijali na školu a je už potvrzeno ze tam v září jdu, tak když budu mít na vysvědčení na konci roku 5 třeba 3× tak mě na tu střední pustí, nebo musím být ještě na základní škole?? ![]()
Moc budu rada za rady
@Tereza Kou. píše:
Chci se zeptat, když mě už přijali na školu a je už potvrzeno ze tam v září jdu, tak když budu mít na vysvědčení na konci roku 5 třeba 3× tak mě na tu střední pustí, nebo musím být ještě na základní škole??
Moc budu rada za rady
na základní škole určitě být nemusíš, prostě vyjdeš z osmičky, ale budeš mít vzdělání ukončené sedmou třídou. Jestli tě vezmou, těžko říct. Tak at tam rodiče zavolají, ne?
@Tereza Kou. píše:
Chci se zeptat, když mě už přijali na školu a je už potvrzeno ze tam v září jdu, tak když budu mít na vysvědčení na konci roku 5 třeba 3× tak mě na tu střední pustí, nebo musím být ještě na základní škole??
Moc budu rada za rady
Zavolejte na školu a uvidíš. Základní vzdělání mít ukončené budeš, ale skrz ty známky zda tě vezmou těžko říct
@Tereza Kou. píše:
Moc budu rada za rady
Upřímně, pokud už na základní škole neprospíváš, jak myslíš že se ti bude dařit na střední škole? Nebyl by pro tebe lepší nějaký učňovský obor?
V každém případě, co trochu zabrat a aspoň tu základku si dodělat? Pokud jsi jednou propadla a teď se ti podařilo buď známky vytáhnout na ty 4, nebo projít u reparátu, tak by tě měli nechat dodělat tu devítku.
@Gracetheworld píše:
Upřímně, pokud už na základní škole neprospíváš, jak myslíš že se ti bude dařit na střední škole? Nebyl by pro tebe lepší nějaký učňovský obor?
V každém případě, co trochu zabrat a aspoň tu základku si dodělat? Pokud jsi jednou propadla a teď se ti podařilo buď známky vytáhnout na ty 4, nebo projít u reparátu, tak by tě měli nechat dodělat tu devítku.
Nemusí ji nechat. Ředitel docela zvažuje, komu to dovolí. Pokud je to nekdo problemovejsi, tak nedovoluje
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.